Обаждаш се на Йско Лагадов или Краси Колев и получаваш маршрут плюс гид и приятна компания за кръчми. Сега по билото на Стара Планина има много сняг,съмнявам се да карате спокойно,но ако слезете до Казанлък може през Средногорово до Каваклйка или Старозагорски бани.Има сауни ,римски бани и разни др. екстри,тогава полезен гид е Жоро Хаджиев,може и аз но смятам да ходя на Банско
От две седмици не съм се качвал нагоре към Узана, но съм сигурен, че по билото дето е интересно да се кара ще има все още много сняг!
Утре може да "отскоча" да проверя какво е положението.
Кога искате да карате?
Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
Жоро , в петък след обед пристигаме , ама ще бързаме да се ,,поправим'' както казват руснаците в месните ,,здравни заведения'' ! ще се радваме и на месна подкрепа с опитни и не залитащи люде ! в събота при изгрев ще сме готови за всякакви неразумни действия ! там сме и в неделя и понеделник !
Мисля да се обадя и на препоръчаните от Я.Терзиев - Йоско Лагадов и Краси Колев , ако не друго то поне да взривим някое свърталище на Сатаната !
0899187766 -Янко
Кристиане , то в дълбокия сняг може да се наложи ти да ни дърпаш с леката Нива ! въжета и колани и сапани и лопати и лебедки и простотия имаме доволно ! Все ще намерим къде да се заровим - това с Петре и PURSIE го умеем най добре ! Трябваше да ти се обадим тази неделя щото всичко беше замръзнало и прехода имаше опасност да стане скучен , добре че си носихме ,,пърдящите'' възгланички , че да е интересно ! Настроението се повиши чувствително когато попаднахме в колбасарския цех в Шкорпиловци !Изкупухме му наденичката на човека и лишихме от тази благодат поне 3 околни села !
Янко, ще се чуем в събота и ще видим до къде сте я докарали, пък за неделя ще направим нещо, ако габровци не ви съставят програма!
Тази местност я познавам на пръсти. Ако искате по-лек Off road, по-тежък, а можем да се хакнем някъде, където излизане няма!
-------------
Жоро , за лек оффроуд и дума да не става , а пък накрая че ще се ,,хакнем някъде, където излизане няма!'' е повече от ясно
Чух се с Йоско от Габрово и в петък ще се видим , нищо конкретно не сме говорили ! Много ще се радваме да се срещнем и да се съберем повечко люде - както се казва : колкото повече , толкова повече чакам обаждане !
Безкрайно съм благодарен на Йоско Лагадов и компания за посрещането и отделеното време(Йоско ще бъде глобен , за дето не се яви на прасето ) ! Покарахме в лека калчица и по хубав сняг ,но снега ни надви в последните 300-500 метра преди финала на ,,Партизанска песен"!Калното трасе беше леко , но пък затова пък невероятно красиво !Напълниха ми се очите и душата ! Какава природа !Много се надявахме да се появят Жоро и хората му в неделя , но предполагам че лошото време в неделя ги е възпряло !
Въобще прекарахме чудесно ! Ще гледам до края на зимния сезон да отида още веднъж на Узана ! В най скоро време ще взема да посетя и любимата тъща в Стара Загора !
Утре ще кача някоя друга снимка !
Благодаря и на Янчо Терзиев за вярния гид !
Съжалявам, че не можахме да дойдем, churov!
Ще го направим другия път.
Пък съм и сигурен, че условията по този край са ви харесали и ще дойдете пак. В събота звъннахме на Йоско и като разбрахме, че сте затънали се успокоихме, че работата върви добре!
А в неделя, когато решихме да дойдем, наистина времето беше ужасно и не ставаше за каране.
В петък и събота подготвяхме шампионатното трасе и затова отложихме за неделя, но ...
Щом е имало и прасе, няма какво да ви мисля. Юнаци!
-------------
Ето доказателството :
Горкото , нещо се беше разболяло и го лекувахме чрез нагревки в ,,Трите мечки" , но уви ! Не можахме да го спасим Нашият девиз е :,,Може да се осерем , ама няма да се изложим "
Жоро Хаджиев : ,,събота звъннахме на Йоско и като разбрахме, че сте затънали се успокоихме, че работата върви добре! ''
Ако знаеш колко,,добре тръгнаха работите в понеделник'' !
Мисля че на Узана ще ни споменават дълго ! то не беше К 700 , то верижен ... ! Имаме малко снимки(мерихме си на кого му е по-дълго въжето на лебедката ) и ще ги кача утре !
На узана е много яко Трите мечки е добра кръчма както вече е споменато по-горе. Искам само да предопредя да НЕ ХОДИТЕ в хижа "Еделвайс". От 2ри до 8и януари бяхме на ваканцийка там с приятели и се зарекохме да разпространим антиреклама на този подслон. Първо е ужасно студено в хижата, топла вода има за около 2 часа дневно, храната е ужасна и малограмажна, а 90% от персонала бяха роми. :x Първия ден си поръчахме разни наденички и ги върнахме поради вкуса на подметка който имаха. След ден-два аз си поръчах гювече и познайте под яйцето какво имаше- наденичките които бяхме върнали преди това, премесени с още някакви стари угризки Пресен хляб нямаше никога /имах чуството че Габрово не е на 22, а на 222км/.
След 3ия ден се преместихме в хотел "Прима Ес". Нощувката беше по-скъпа, НО топла вода имаше през целия ден, беше и много топло, храната беше вкусна и имаше ученически лагер от Русе с хубави ученички . Та във втория хотел си прекарахме остатъка от почивката много добре. СЪВЕТВАМ ВИ НЕ ХОДЕТЕ В ХИЖА "ЕДЕЛВАЙС", защото ще бъдете адски разочаровани. Пазете си здравето и не ходете там.
Това е добра идея да предупредиш по-рано, защото скоро отиваме и според предлаганият пакет на турестически агенции това е хубава хижа.Но твоето предупреждение идва точно навреме.До колкото имам някаква информ. Прима С е най-добрият хотел там , така ли е или има и др !?
Другият много добър хотел там е ,,Импулс" (по добър е т Прима , ако си вземеш от ремонтираните стаи)!Аз лично бах в Прима - ресторанта е отличен , но на втората вечер собственика ни изненада като пусна дъщеря си да пее и след това се наложи да се храним на други места Отлична хижа е ,,Партизанска песен" , готвят чудесно и собствениците са страхотни , а пък и е по ефтино !Имам им тел.
Коментар