Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за документи

Здравейте
    Скоро заминавам за Гърция обаче преди 2 седмици ме спряха с служебна кола и се оказа че е била с изтекла винетка. Всеха ми синия талон за доказателство и след един месец слд като си платя глобата ще ми го върнат. Въпроса ми е дали някой знае ще мога ли да пътувам извън България без този талон. Също дали при излизане от границата трябва да си нося големия талон на колата.
    Благодаря предварително.
    Бях питал полицаите но нещо и те не бяха много сигурни в отговора си.
    Поздрави.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

До: Въпрос за документи

Акта ти е заместник на синия талон (за период от 1 месец). Синия талон е валиден само в България. Тоест никакви проблеми няма да имаш нито на излизане от България, нито в Гърция или която и да било друга страна.
    Светът на Владо

Коментар

Големият талон никога не го носиш с теб нали е за да можеш да докажеш че колата е твоя ако недай си боже изгубиш малкия.

Аз карах без синия талон от София до Загреб и обратно без никой да ми направи каквато и да е забележка. Все пак на границата са граничари а не катаджий
      One Planet, One Internet!
      We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

До колкото разбрах колегата говори за синия талон, който е към шофьорската книжка, а не талона на колата. Или бъркам?
        Светът на Владо

Коментар

Всъщност питам и за двата.Дали щеми правят проблеми ч ми го няма синия талон и отделно дали е нужно да нося големия заедно с малкия.

Коментар

Синия талон не ти е непобходим, нито големия талон на колата. Документите за колата, които ти трябват са малкия жълтеникав талон и сертификат за гражданската (зелена карта). Ако колата е на лизинг ти трябва пълномощното. Ако се води на фирма освен пълномощно, ако не е твоя фирмата, ти е нужна и заповед за командировка (свободен текст). Между другото при служебна кола много се заяждат, ако нямаш заповед.
            Светът на Владо

Коментар

1 малкия талон на колата
              2 зелена карта, валидна за страната, където отиваш (възможно е твоя застраховател да е задраскал някоя от изброените страни)
              3 препоръчително - здравна застраховка - струва няколко лева, но може да ти е от голяма полза, недай Боже..
              4 на границата - документ за самоличност - дори шофьорска книжка не ти е необходима, а камо ли син талон

5 Приятен престой в Гърция

Коментар

Благодаря на всички за отговорите
                И благодаря за пожеланието
                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X