Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хижа Незабравка. Път за джип до нея. Има ли?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хижа Незабравка. Път за джип до нея. Има ли?

Казаха ми че имало някъде, но човекът който ми даде инфото много не му вярвам. Разправя, че пътя откъм Беклемето бил много зле и нколко пъти джипки се обръщат. За този от Сопот под лифта още по-зле. Има ли път изобщо по който да мине не особено подготвен джип?

П.С. Хижа "Незабравка" е наистина страхотно място. Педи две години бяхме там 20-ина човека и изкарахме три незабравими дни. Хижаря, бай Марко е един страхотен човек, който изпълни всичките ни прищевки. Мнението на цялата компания е, че хижа "Незабравка" напълно оправдава името си.

До: Хижа Незабравка. Път за джип до нея. Има ли?

качвах се миналото лято по пътя от към сопот с паджеро. пътя на места си е направо страшен,тръгнеш ли към пропаста няма какво да те спре.наистина има няколко обърнати джипа,дори със смъртен случай,за пътя от кам беклемето сам чувал че е по лек но не съм го пробвал.

Коментар

Минава се и откъм Сопот и откъм Беклемето.
      По-добре е да е в сухо време.
      От Сопот под въжената линия няма нищо страшно. Приказките за преобърнати джипове са силно преувеличени - обръщал се е само един и то от неопитност при спускането надолу. Екстремче е, но готино.
      Другият път от Беклемето е през х.Дерменка. До нея си е нормален черен път по който се минава и с кола безпроблемно (не е асфалт - камънак е). От Дерменка е горски път, малко по билото и пак горски път. Пътят е много приятен, само дето в гората има локви и през летния сезон, така че ако скоро е имало дъждове може да е непроходим без лебедка.
      Незабравка е добре, но лицно аз бих ти препоръчал Добрила. Отремонтирана е и хижарите са много чисти и отзивчиви. Предлагат и храна на ресторантски начала. Аз съм много доволен от пребиваването си там.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

https://htftp.offroad-bulgaria.com/c...%20May%202006/
        Тук има снимки - ще добиеш презстава.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Колега а тези снимки от пътя под въжената линия ли са?Ако е така наистина не виждам нищо притеснително.На места сигурно изисква повечко внимание,нооо...то иначе няма да е интересно.Поздрави.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Както вече казаха и от двете места се минава, НО през Лятото, Зимата се пробвах веднъж от към беклемето - не става (е зависи от зимата). От към Сопот е много красив пътя!
            Но внимание - това е Парк Централен Балкан!

Коментар

Да, първата част на снимките са под въжената линия, а от снимката с билната маркировка са от Добрила към Дерменка и след това е Беклемето.
              Правени са точно когато беше събирането на Ленд Ровър Ентусиаст преди две години на Свищиплас. Тогава основната група тогава тръгна към билото, а ние слязохме надолу и през Сопот се качихме на х.Добрила.
              Пътят е много живописен и ако случите на време гледките са невероятно красиви. Под въжената линия няма нищо страшно само на едно място има малко страничен наклон, но не е опасно. Слагаш бавните и на втора, бавно - бавно, скок - подскок и си горе. Няма да давате много газ, защото ще накъсате гумите по камъните (като мен ).

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Да, първата част на снимките са под въжената линия, а от снимката с билната маркировка са от Добрила към Дерменка и след това е Беклемето.
                Правени са точно когато беше събирането на Ленд Ровър Ентусиаст преди две години на Свищиплас. Тогава основната група тогава тръгна към билото, а ние слязохме надолу и през Сопот се качихме на х.Добрила.
                Пътят е много живописен и ако случите на време гледките са невероятно красиви. Под въжената линия няма нищо страшно само на едно място има малко страничен наклон, но не е опасно. Слагаш бавните и на втора, бавно - бавно, скок - подскок и си горе. Няма да давате много газ, защото ще накъсате гумите по камъните (като мен ).
                Ще го пробваме задължително......има си хас някакъв стръмен път да ни уплаши.
                Благодаря за инфото и снимките.Поздрави.
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте! Моя мъж отдавна е замислил разходка по този маршрут,но аз съм настроена скептично именно заради историите с обърнати джипки и т.н. Моля ви, кажете дали това е безумие или приятно офроуд пътешествие! За красотата на природата там съм убедена и бих тръгнала веднага !!! Благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от vilka1 Преглед на мнение
                    Здравейте! Моя мъж отдавна е замислил разходка по този маршрут,но аз съм настроена скептично именно заради историите с обърнати джипки и т.н. Моля ви, кажете дали това е безумие или приятно офроуд пътешествие! За красотата на природата там съм убедена и бих тръгнала веднага !!! Благодаря !
                    Няма страшно, ако си спокоен и през ЛЯТОТО (на сухо).

Коментар

Здравейте,
                      Следя темата и реших да ви кажа моето мнение.
                      Доста години този път се е използвал от доста местни за доказване на нерви ,смелост,здравина на джипа и разни такива,особено на едно място наречено "камъака" ,а то си е скала точно под първа станция на лифта,лично аз с абсолютно неподготвен джип с летни гуми спрях пред този камък и не ме питайте как се обърнах обратно за да слизам,ако бях продължил щях да скъсам някоя гума по скалата и лошо.В последствие с подготвен джип го минавах като на състезание.От миналата година заради инцедент знам че взривиха камъка ,но не съм ходил ,казват че вече се минава без проблем,и все пак аз не бих качил жената и децата с мен.Иначе е тръпка.

Коментар

Първоначално публикуван от vilka1 Преглед на мнение
                        Моя мъж отдавна е замислил разходка по този маршрут,но аз съм настроена скептично именно заради историите с обърнати джипки и т.н. Моля ви, кажете дали това е безумие или приятно офроуд пътешествие!
                        А не сте ли настроена скептично към пътуването с лека кола по пътищата заради почти ежедневните "черни хроники" в медиите?
                        В маршрута няма нищо безумно стига човек да кара с изправно 4х4 возило с подходящи гуми и да не прави глупости.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

В маршрута няма нищо безумно стига човек да кара с изправно 4х4 возило с подходящи гуми и да не прави глупости.[/QUOTE]

Много точно казано

Коментар

Първоначално публикуван от petar radev Преглед на мнение
                            От миналата година заради инцедент знам че взривиха камъка ,но не съм ходил ,казват че вече се минава без проблем,и все пак аз не бих качил жената и децата с мен.Иначе е тръпка.
                            лошо,че са взривили камъка,сега ще е лесно
                            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Вилке вземи повече течност от сливи и бъди сигурна че Васко ще ви пренесе и теб и Витарката
                              My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X