Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парапланери и Офроуд - Интересна идея за поход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Парапланери и Офроуд - Интересна идея за поход

Снощи съвсем случайно се видях с един мой съученик, който се занимава с активно парапланеризъм. Той разказа за една идея, която имат някой тях. Искат да прелетят от Ком до Емине с хвърчилата. Но им липсва наземен съпорт. На мен ми хрумна, че може да се направи някаква комбинация между джипки и хвърчила. Въздушно-наземен поход. Те си подхвръкват, ние си пълзим по баирите и вечерта се събираме.

Естествено това е много сурова идея. Има прекалено много неща и проблеми които могат излязат. Може би Алекс Марков може да помогне, защото познава и двете лудости ( и летенето и офроуда).

Поставям го като идея, пък може и да падне някоя камила от този клон ( това е стара африканска пословица )
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

До: Парапланери и Офроуд - Интересна идея за поход

Здравей
    Кой е твоя съученик, защото и аз се занимавам активно с парапланеризъм
    Идеята е интересна, но има едно НО. При летенето е важно какво ще е времето. Така,че наземния екип ще трябва доста да почака понякога за да стане за излитане. Друго е как ще се съберат екипажите( и летящите и колите). Защото при хубав ден и пилоти с достатъчно умения и късмет спокойно могат да се прелетят едни 100км. Въпроса е и колко, ще е офф-роад разходката. Да поясня-идеята е като излетиш е да кацнеш на възможно по-високо място, за да можеш да излетиш пак. И тези места са доста трудни за достигане- не толкова заради липсата на път колкото за голямото обикаляне докато се стигне. Мисля обаче, че при добра организация и компромиси и от двете страни ще се получи.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

До: Парапланери и Офроуд - Интересна идея за поход

Уви тези проблеми, които описваш си осъзнах още снощи на омотана глава. Но аз исках само да предложа идеята принципно. Ако въобще се осъществи, то ще е свързано с много тичане и координиране. И много на брой " Ако".

А за съученика нека го запазим засега, защото има малко спорна репутация при парапланеристите и не искам още в началото да влезем в някакъв свредел от лични отношения. Той разказа, на мен ми хрумна и после не помня какво се случи защото беше Трифон Зарезан и групата свиреше U2.
      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X