Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LRE Bg - Нов тип оффроуд за България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LRE Bg - Нов тип оффроуд за България?

Нашият клуб Land Rover Entusiast Bulgaria, като че ли хвана един нов тип оффроуд, а именно организирано излизане сред природата с автомобили, които не са професионално подготвени, с преодоляване на значително по-леки препятствия, без засичане на време и т.н...
    Оказа се, че има много хора, които не могат да си позволят поръчкови джипове и специални мостове и лебедки, но имат желание да опитат машините си в малко по-екстремни условия..
    Също така, не всеки иска след излизане да остане със срязани гуми, подбити джанти, издрано купе и т.н.
    Считате ли, че е уместно да наблегнем в тази посока?
    Председателят на нашия клуб - Злати има идеи за нови излизания, но маршрутите ще бъдат подбрани съобразно предложенията на клуба...

Считате ли, че е уместно да наблегнем в тази посока?
    Определено ДА

Коментар

Ми то тва е най-добрия начин да се привлекат повече хора към офроуд обществото. С подготвените 4х4 тръпката сигурно е по-голяма, но и със стандартен 4х4 също е кеф. Поне на мен ми беше кеф когато ми се падна да карам служебния УАЗ без "придружители"

А дали е нормално да се кара офроуд с Фиеста 1.3 моноинжекция, модел 1991г., леко повдигната (с по-високи предни гуми 13/155/80)
      2010 CRF 250 R

Коментар

много добре правите волк
        а дори и за в бъдеще да си организирате нещо като състезания да си има времеизмерване но препятствията да са леки и да е забранено за подготвени джипове та дори и за ползване на лебедки
        ще имате много участници
        включително и аз може да се включа
        никой не обича да си троши джипа а са малко хората дето могат да си позволят да имат джип за трошене
        тъй че ако направите един така да се каже по софт шампионат или състезания ще има огромен интерес според мен

Коментар

определено подкрепям работата в тази насока.имаше мнения във форума за купуваме на джип за ежедневна употреба и на втори за офроуд,но лично аз мисля че това не е оправдано от финансова гледна точка.
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Понеже не мога да претценя какво значи по-леки (това е условно нали разбирате - сещам се диалог от една книга м-у Смъртта и Ринсуинд "Смърт: Относително Няма да боли!; Ринсуинд: Отнесено към какво?") как го виждате в сравнение с разходката до 7-те езера?
            Иначе естествено никой не иска да си чупи колата на всяко излизане, НО и никой (мисля си) не си купува 4х4 за да го кара по малко надран асфалт
            Успех с начинанието и ме бройте за бъдещите разходки макар и не с LR
            П.С. Не бих го нарекъл "НОВ ТИП" защото повечето ни разходки са такива

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
              определено подкрепям работата в тази насока.имаше мнения във форума за купуваме на джип за ежедневна употреба и на втори за офроуд,но лично аз мисля че това не е оправдано от финансова гледна точка.
              Тва и в америка го няма. Такъв автопарк е по силите на разни звезди дето имуществото им се равнява на 9 цифрени суми.
              2010 CRF 250 R

Коментар

из форума имаше такива съвети при покупка на джип.човека искаше джип който хем да е добър offroad, хем да има возия,хем да е лусксозен и хората това го посъветваха.както казах това е излишно разточителство.
                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

ооо и тук имало хора изкушени от Тери Пратчет
                  2010 CRF 250 R

Коментар

всеки джип става за разходки - дори и най-скъпия... важното е собственика да не е вманиачен във возилото си и да не тича за всяка драскотина при бояджиите... факт е, че не може една вещ за всекидневна употреба да остане вечно нова...

страшно лошо впечатление ми правят някои шофьори на 4х4 по пътищата, които ги "пазят" повече и от леките коли... например по булеварда от Тел. кула към Софияленд /забравих му името/ при светофара за Семинарията се пресича трамвайната линия и при подходяща скорост става супер скокче да ама последния път пред мен един к.....т с един МЛ почти спря и едвам избегнах "грубо влизане отзад"
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

е ако можеш да си го позволиш излиза даже по евтино може би да имаш два джипа отколкото да трошиш скъп джип който си го караш всекидневно
                      но за да тръгне работата са добра идея "софт" състезанията
                      може например да се кара като на разходка а на някое място даден не много бърз и сложен участък да се засича време и така на две три места ето ти състезание

Коментар

Стига с тези състезания хората говорят за РАЗХОДКИ, Ком-Емине не беще състезание, а разходка (не говоря за Зиг-заг...), 7-те езера също, както и мнооооого одруги такива.
                        А Тери Пратчет е Култов разказвач (който при това и има какво да каже).
                        Вълк прочети на горе въпросът ми и дай разяснения

Коментар

и аз недолюбвам превръщането на всяко занимание в състезание...
                          те и момченцата в детската градина започнаха като ходят до тоалетна да си мерят пишките, вместо да пикаят
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз съм съмгалсен с Алекс Марков (както и с повечето от останалите), за нуждата от разходки. Затова и на 22-23 октомври се събрахме 17 джипа. Все пак обаче, всеки от джиповете е добре да има някаква много entry-level база като въже, радиостанция и т.н.

Иначе за прояви от по-сериозен харатер, май не е нужно да измисляме топлата вода, а можем да outsourse-снем нещата и да потърсим професионална подкрепа при определени хора, които се занимават с това и го правят добре. Съвместните прояви ще са още по-интересни ( и по-трудни за планиране и всичко)..

Все пак, според личните ми наблюдения трябва да огорча моя приятел Алекс Марков, относно това, че хората виждат достатъчно хард-елементи дори и в похода до 7те рилски езера.. А след като се събрахме около идеята за Land Rover Enthusiast Bulgaria, а не Defender Addict Bulgaria например , трябва да има фън и приятни моменти и за хора с Freelander, Range Rover New, Disco 3 и подобните от други марки..

Коментар

Яро, аз имам въже и станция - ще ме вземете ли следващия път?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X