Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сандански-Пирин-Г.делчев...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сандански-Пирин-Г.делчев...

Колеги,мислим да пътуваме с жената този уикенд по маршрута Сандански-Пирин-Г.делчев...та даже до Доспат ни се ходи.Някои минвал ли е скоро по този маршрут,да каже как е пътя,някоя забалежителност и някъде да се пренощува,просто да сте останали доволни от условията.Само ми се иска по-високо някъде ако може и снежец да има.Благодаря Ви
    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

До: Сандански-Пирин-Г.делчев...

Минава се безпроблемно с лек автомобил, ако има много сняг може да имате проблем на Папашчайр, но пътя се опесъчава най-редовно. За да отидете в село Пирин, се отбива от главния път който води за Гоце Делчев. Аз в селото не съм ходил отдавна, но няма какво толкова да се види (освен старите къщи). Единствената забележителност по пътя е дървото на което са разстреляли Яне Сандански. То е точно до пътя, има голяма отбивка от дясно от пътя, на остър ляв завой (ама как го обясних само). За спане Папашчайр отговаря точно на твойте изисквания, има няколко хотела и няколко почивни бази, но не очаквай някакъв лукс, а природата наоколо е прекрасна.
    Общо взето това е което се сещам, и ти препоръчвам задължително да си носиш вериги ако ходиш с лек автомобил.
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Идеално като за мен,ама искаше ми се малко лукс,знам ли,или по-точно да не е мизерия,готов съм и до Доспат да ида,все пак имаме годишнина с жената,една година официално.....А колкото до веригите Королката е 4х4,така че няма проблем,а пък и има от онези копчета дето говорят колегите.....Гледах в бгмапс.ком пътя,не вярвам да има сняг,въпреки че надм.височина е доста голяма,но пък е на юг...,та знам ли?!?
      SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Само едно малко уточнение да направя! Яне Сандански не е бил разстрелян а е бил застрелян от засада докато е яздил коня си по пътеката към местността Папаз чеир! Пътеката се изкачва по дерето и на това място се засича със сегашния път. На мястото на засадата има отбивка с чешма, а имаше и паметник, на откриването на който съм ходил като дете. Сега обаче паметника е съборен и мястото прилича на бунище!

П.П. Всъщност Яне Сандански дори не е яздил а е водил коня си! В историите, които съм слушал за смъртта му, се разказва че коня се е запънал малко преди засадата и не е искал да продължи напред, та затова е слезнал да го води! Разказвали са ми също че ако е седял на седлото, може би е нямало да бъде убит защото коня е бил обучен да предпазва господаря си от фронтална атака като се вдигне на задните си крака! Така че много е било вероятно коня да успее да спре куршумите с тялото си и да даде възможност на стопанина си да се защити!
        Последно редактирано от sl.daskalov; 24-11-07, 15:38.
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Мдааа,минах по пътя Сандански-Г.делчев,видях чешмата и мястото за което говорите,направих и по някоя снимка,снимах и село Пирининтересна работа,къщи от миналия век,почти паднали,обаче модерни с БУЛСАТКОМ.Всъшност моя преход беше доста голям..........Сандански-Г.делчев,Доспад,Батак,Велинград,Белица,Семково,Предел и пак в Сандански.Беше доста интересно,имаше от всичко,включително една затъване в яз.Доспат,помощ от един Джоган,абе.....от всичко по малко.Имам снимки и малко клипче,ама не мога да ги кача

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X