Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паркиране във Виена? Платена зона?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Паркиране във Виена? Платена зона?

    Знаете ли как е устроено платеното паркиране във Виена? Разбрах, че е на зони както в София, и е с талони от паркомати. Обаче от колко до колко часа е платено паркирането? И става ли безплатно през останалото време? Събота и неделя платено ли е, или е безплатно паркирането в зоните?

  • #2
    От: Паркиране във Виена? Платена зона?

    Питай на ЛС Марто - с ник Faca.
    ще ти каже с всички подробности

    Коментар


    • #3
      От: Паркиране във Виена? Платена зона?

      Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Питай на ЛС Марто - с ник Faca.
      ще ти каже с всички подробности
      Благодаря.

      Коментар


      • #4
        От: Паркиране във Виена? Платена зона?

        И там са поне 2 зони. Обикновено е от 8 до 20. Под всеки знак е указано. Има билети от машини, има и талони. Продават се в будки за вестници или за цигари.

        Най-добре е да се ползват буферните паркинги и после с метрото.

        Коментар


        • #5
          От: Паркиране във Виена? Платена зона?

          С малки изключения безплатно е след 22ч, до 9ч сутринта, и уикендите. Намирането на място обаче е дълго и нервозно занятие, местните жители са много добре тренирани да заемат паркоместата за отрицателно време. И почва едно въртене из еднопосочните улички, като на виенско колело.

          За да паркираш денем в центъра,търсиш Kurzparkzone, които са обозначени с българския знак за "забранено паркиране". Престоят (parkdauer) е обозначен на табела под знака и е до 90мин или 2ч, трябва непрекъснато да си гледаш часовника. Има и цял ден за 30 евро, ако ти е изгодно, влизаш в някой хотел и питаш за най-близкия такъв паркинг, ако пък си отседнал в хотела има и до 50 % намаление, кеф. В зони 12, 14, 15, 16 and 17 безплатно е след 19ч.

          За уличния паркинг трябва предварително да си купиш и разноцветни талони (Parkschein), цвета е според продължителността на престоя, попълваш час и дата сам и оставяш на видно място на таблото. Таксуването започва още от първата минута когато си спрял! Не си е работа... Имат чудесен градски транспорт. Най-евтиния вариянт е да оставиш колата за целия ден на Park + Ride за 3 евра. Този в Erdberg е най-удобен, с метрото U3 си в центъра на Stephansplatz за малко над 5мин. Другият вариянт е да да ползваш паркинга на шопинг центъра Ringstrassen-galerien на Mahlerstrasse 6, дългия престой излиза 6 евра за 6 часа.

          Ако все пак имаш мерак да шофираш из Виена, имай предвид че пешеходците винаги са с предимство, дори ако няма маркирана пешеходна пътека през кръстовището. Също така спрял на спирка трамвай не се задминава, а чакаш отзад.

          Коментар


          • #6
            От: Паркиране във Виена? Платена зона?

            Много полезна и подробна информация ми даде. БЛАГОДАРЯ!
            Аз ще бъда събота вечер и неделя, така че ме устройва идеално. Свикнал съм на паркирането в Париж и ще се пробвам и във Виена.
            Много благодаря за информацията, дано е полезна и на други.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X