Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Мюнхен/Виена БЕЗ ЦИГАНИ?(И за без пари, но с претенции)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пътуване до Мюнхен/Виена БЕЗ ЦИГАНИ?(И за без пари, но с претенции)

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Последно..? Десет пъти или сто евро е горницата за спокойствие ?
    Примерът беше образен, за дългите полети (презокеанските основно).

При вътрешно европейските кратки полети не знам как е, там не помня като съм пътувал въобще да е имало истинска първа класа. Бизнес класата НЕ Е първа класа (но е по-близо до първата, отколкото до икономика).

При презокеанските полети често даден самолет разполага или с бизнес класа, или с първа класа. Понякога има и двете.

До колкото често икономик класата е пълна с хора които са си купували билетите подготвени, овреме, с огромни отстъпки и намаления, а на първа класа едно че намаления по принцип няма и второ че е пълна с хора които са се сетили да пътуват вчера или тая сутрин, или с такива на които друг плаща билета - разликата буквално може да удари десеткратно. В икономик класата си намерил билет за 400$, оня в първа класа е платил 4000$. Удобството не е само в по-комфортното пътуване, но и в предимството при слизане от самолета. Първа класа слиза първа, по принцип е първа на опашката при проверката на паспортите (ако въобще минат от там а не през вип-а) - едно в друго това са ти спестени до два часа, а ако се засечеш с един-два самолета от Шанхай при слизането - и повече. Ако те чака жизненоважна среща или събрание - едно в друго спестеното време и факта че кацаш свеж а не смачкан като маруля може да се изплатят за нула време.

Но това са технически подробности без отношение към темата. Говорех по принцип. Продадената стока е еднаква за всички, и ползвайки я се ползваш със същите права и задължения като другите.

Конкретно за автобусните превози от България до Западна Европа - сега не знам как са, но на времето това беше прекрасна, буквално животоспасяваща, или поне променяща съдбата услуга. Само тези които помнят времето преди да се появят могат да ги оценят по достойнство.

Това е услуга която при появяването си промени живота най-малкото на хиляди български студенти в чужбина за които беше единствената реална възможност за придвижване от и до България, за доста дълъг период от време.

Почти никой не помни че преди появата на тази услуга единственото възможно прибиране в България беше с автомобил или със самолет. Влаков превоз (пряк) през Сърбия нямаше през целия период на различните югославски войни, влак през другаде (с безброй прехвърляния) се връзваше на цена колкото самолет, а самолета беше едни пари дето сега може кола да се купи с тях.
    Последно редактирано от Goblin; 05-09-13, 17:43.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Дамм..значи посоката на изместването на положението в самолета, съпътстваща йерархията на человеческия индивид е от опашката към носа.., след което следва собствен самолет ! Неволно се сещам за един такъв наш сънародник, на който отдавна са му "отеснели" най-предните места. Присъствието му в медиите изобщо не е правопропорционално на значимостта му като фактор в държавата. Преди няколко години служебно бях около една от къщите му доста време и бях свидетел как почти цялото правителство един по един се изредиха да си пият кафенцето с него, барабар с видни обществени фигури. Една вечер се сблъсках на входа с един французин, който се оказа, че му е личния пилот, току що пристига, тъй като на другия ден ще летят за Канарските острови..Такива мити работи в нашата изтерзана и сиромашка държавица...
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
        Дамм..значи посоката на изместването на положението в самолета, съпътстваща йерархията на человеческия индивид е от опашката към носа..
        И да, и не

Исторически първа класа още от корабите винаги е била с най-лесен достъп до капитана. И със самолетите е тръгнало по същия начин с командира. Отделно - пред двигателите е по-безшумно, а пред крилете гледката е по-читава.

Коментар

Имах възможност да се докосна до вип първа класа на летището в Багдат ,в първия момент ме напуши смях,имаше трон ,истински трон от естествена кожа,личен бар и барман,шарени лъскави украшения,това след чек ин-а,естествено за нас седалките нарочно бяха най-неудобните на които съм седял,в Австрия,Киев,Милано нещата са съвсем други ,макар че Милано не е нищо особенно горгонзола май се викаше или по точно Бергамо !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Колега Тони1, по всички обществени транспорти вече има скакалци. Няма отърване, те пътуват по света много повече от българите, по "служебни" работи. Според мен ако искаш да си пътуваш необезпокояван се мятай на кола и напред. Ще ти е малко по скъпо от автобуса, но пък спокойствието е незаменимо.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
              Колега Тони1, по всички обществени транспорти вече има скакалци. Няма отърване, те пътуват по света много повече от българите, по "служебни" работи. Според мен ако искаш да си пътуваш необезпокояван се мятай на кола и напред. Ще ти е малко по скъпо от автобуса, но пък спокойствието е незаменимо.
              +1 и се пази по време на почивките от румънските братя(скакалци),най-често с унгарски регистрационни номера са им колите...

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                ... се мятай на кола и напред. Ще ти е малко по скъпо от автобуса, но пък спокойствието е незаменимо.
                Ако пътува сам ще му излезе доста скъпо. 2000 (виена) км * 7/100 * 1.4Е/l = 196 евро само горивото. Човека гони бюджет.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                  Ако пътува сам ще му излезе доста скъпо. 2000 (виена) км * 7/100 * 1.4Е/l = 196 евро само горивото. Човека гони бюджет.
                  Сори но няма две благини едновременно, човек затова има избор или няма според случая.

Коментар

Колеги,които се включихте по темата наистина благодаря!!!След снощното изтриване на мнението ми се убедих ,че всеки тук си прави каквото и както му е удобно!
                    Мисля че достатъчно ясно обясних в него за набедените циганения от мод-а и расизма,но явно изтрито е по удобно,темата е изчерпана и за заключване,повече няма да пиша в нея!

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
                      Колеги,които се включихте по темата наистина благодаря!!!След снощното изтриване на мнението ми се убедих ,че всеки тук си прави каквото и както му е удобно!
                      Мисля че достатъчно ясно обясних в него за набедените циганения от мод-а и расизма,но явно изтрито е по удобно,темата е изчерпана и за заключване,повече няма да пиша в нея!
                      Не знам в какво си се убедил, но със сигурност едно не си разбрал, и продължаваш да не разбираш

Темата е расистка не заради употребата на думата "циганин", която по принцип няма как да е расистка освен в расистки контекст, а защото в самата си тематика излага предположението че си нещо по-добро от тези с които не искаш да пътуваш, и че на теб се дължи нещо по-добро, но за същите пари.

Щеше да е точно толкова расистка ако търсеше услуга която да предлага пътуване без японци, без чехи, без шопи, без граовци и без малки зелени същества от Алфа Кентавър.

Самият факт че е нужно да ти се обяснява това е показател че вероятно е толкова дълбоко вкоренено в теб, че дори не си даваш сметка, и търсиш обяснението в някакви семантични полит-коректни причини, които просто няма как да намериш понеже ги няма.

Аз самият не съм тръгнал да споря дали си над някой, или не. Може да си супер човек, и всеки ден да спасяваш девици от участ по-злочеста и от смъртта, и да вадиш от реката малки давещи се котенца, може три пъти дневно да носиш по два кубика хляб в циганската махала да храниш гладните, и да си по-достоен от всички тук. Но, в контекста на темата - изискване да ти се осигури, за същата цена, липса на даден вид хора (били те цигани или шведи) - изказването ти е расистко.

Дано сега да е по-ясно. А за темата - не знам. Мисля че наистина няма как да намериш друг вид транспорт за единица пари, и да избегнеш дразнителя който те дразни, освен ако не им разучиш подробно миграционния график и да пътуваш когато те не пътуват. Успех.
                      Последно редактирано от Goblin; 07-09-13, 00:26.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=170980

Човека си търси компания. Пътува с кола до Лайпциг на 13ти. Звучи добре. Че, ако му влезеш и на партия с бензина...
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
                          Извън темата е, ама ... На мен и тема са ми трили, и мнения, и наказания съм имал, ама не съм се оплаквал. А ти що се цупиш? Животът е несправедлив. И никога няма да бъде еднакъв за всички.
                          п.п.В самолета при всички положения ще бъде по-добре от автобуса! И според твоите и според моите разбирания.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                            п.п.В самолета при всички положения ще бъде по-добре от автобуса! И според твоите и според моите разбирания.
                            Заеби ти. Най-гнусното ми пътуване е било в Уизеър Мадрид София - за мое съжаление точно този ден други полети йок, а трябваше да се прибирам щото там некви си неща.

Седалките бяха като за мъчение ем кеширах за повече пространство за краката (което е гениален начин да ти продадат място на авариен изход, признавам) Тва и в автобус не е толко трагично, па и с фтобуси съм пътувал до майната си през три държави примерно и два контитента.

ПП Най-големите простаци които съм срещал по полетите по света са били българи и то светлозелени. Дето не можел да си остави багажа на предния ред на самолета щото не го виждал и как така точно за него свършила незнам си ква напитка.
                            Не е и като да не съм попадал на полети с цигани - е по-шумни са от немците, ама пък са по-тихи от мексиканците
                            Последно редактирано от turtey; 11-09-13, 13:05.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Заеби ти. Най-гнусното ми пътуване е било в Уизеър Мадрид София .....
                              Последното пътуване с уизеър до Испания беше кошмар, само полета от София закъсня с ъъъ 7-8 (седем-осем) часа, поради липса на организация, която била приемлива с оглед на цената на услугата...е верно спестихме 200 евро, които и след спирането в 3 през нощта от испанси патрул, излязоха не през носа, а през г...
                              Всеки трети е шести

Коментар

Абе не ви знам какво летите ама аз на година си правя между 20000-30000 мили редовно...но както и да е...след като летите в пилотската кабина редом до пилота - свръхстар албанец ,а зад вас има коза ,кокошки и незнам колко умрели маймуни/голям деликатес/ и дузина негра които мислеха че аз карам и после ми потупваха и ми стискаха ръката като кацнахме - /Киншаса - Матади/Демократична Република Конго?! - нашенските циганя са като отбор математици тръгнал на олимпиада. Лек път...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X