Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наемане на джип - къде, как, колко ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наемане на джип - къде, как, колко ?

Скъпи колеги, моля да ме посъветвате дали в България съществува такова нещо като джипове/ проходими машини под наем, като важното е да са проходими 4х4 или с по-висок просвет, т.н. а не луксозни. Идеята ми е следната - ако мога с нормалната си кола да стигна до последното проходимо място и там да наема нещо като уазка или др , за да се придвижа последните 10-20 км. Пример - трябва ми да речем за село Кръстевич до хижа Бунтовна , където се опитах да мина с лека кола и ми се доплака на 7ия км та се върнах. Или да речем зимно време в близост до курортите за ски, т.н.

От: Наемане на джип - къде, как , колко ?

При дейставащ капитализъм, ако имаш кинти може да наемаш дори и джип.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Може би трябва да питаш френските парашутисти дето яли кютек у Плевенско.Те били наели джип.

Що за тъп въпрос?Да отиваш където ти скимне и като стигнеш да те чака заредена и оборудвана УАЗ-ка.Все си мисля че ти трябва по-просто решение.Купи си джип. Поне аз съм направил така.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от offtrack Преглед на мнение
        ... Пример - трябва ми да речем за село Кръстевич до хижа Бунтовна , където се опитах да мина с лека кола и ми се доплака на 7ия км та се върнах.
        Да, а аз преди месец срещнах на 500 м от хижа Бунтовна един Мини Купър S, нов-новеничък, идващ от Кръстевич, свалих прозореца, спрях, колегата и той спря и ми се хили насреща. Беше с гаджето на разходчица. Погледнах надолу за да му видя клиренса, 10 см от земята, напуши ме и мен на смях. Пита ме колко има до горе и дали може да мине. Казах му, че има-няма 500 м до горе и щом до тук е стигнал значи явно ще може и нагоре. Продължихме всеки по пътя си. Вярно, че пътят не е толкова лош и както казват, а и вече бях убеден, може да се мине без проблем с лека кола. Има доста места на които трябва доста майсторлък за да преминеш с тази кола (или безумие), но явно човекът нямаше грижи.
        Последно редактирано от Радослав Стефанов; 06-11-12, 20:13. Причина: цитат
        LR Disco II 99 - TD5
        www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от offtrack Преглед на мнение
          Скъпи колеги, моля да ме посъветвате дали в България съществува такова нещо като джипове/ проходими машини под наем, като важното е да са проходими 4х4 или с по-висок просвет, т.н. а не луксозни. Идеята ми е следната - ако мога с нормалната си кола да стигна до последното проходимо място и там да наема нещо като уазка или др , за да се придвижа последните 10-20 км. Пример - трябва ми да речем за село Кръстевич до хижа Бунтовна , където се опитах да мина с лека кола и ми се доплака на 7ия км та се върнах. Или да речем зимно време в близост до курортите за ски, т.н.
          Към този момент само на база лично запознатство, или частни/разови уговорки. Като бизнес - не, най вече поради силно затруднен контрол върху качеството на усуга....
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Много рационално Не мисля , че трябва да дам 10 бона за нещо , което ми трябва 10 дена в годината ??

Четох подобна тема и явно има притеснения да не счупиш машината. Моя случай не е такъв, защото няма да ходя на безумни места, а просто на такива, на които не ми стигат 10-ина см просвет или има кал/сняг и трябва да мина. Да разбирам , че в нашата мила държава никой не се е сетил, но това може да си бъде и добър бизнес. Лично мене и АТВ ме устройва за някои места, но пък да се возиш сам за чудните 50 лева на час-два е друго безумие. Мен ми трябва да кача всички и да минем бързо отнякъде (включително деца и багаж).

Не знам преди месец, сега някакъв порой беше минал, а аз имам печален опит с такива пътища в Родопите, едно леко закачане и после намествам пластмаси :-( Освен това бързах, освен това бях с две малки деца.... А бе изобщо колко съм псувал не е истина.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-11-12, 08:33.

Коментар

От: Наемане на джип - къде, как, колко ?

Джип не е проблем да се наеме, но не и от удобно за Вас място "докъдето се стига с лека кола":
              Рекламните агенции дават по 200лв на ден.
              Мисля , че 120-150 лв на ден е по-справедливо.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от offtrack
                но това може да си бъде и добър бизнес.
                Ако смятате, че това е възможно - направете го.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Какво дават и кои са ?
                  А иначе да хмм, скъпо ще бъде така или иначе, понеже е услуга за удобство....пък и какво да ви кажа на някой места вече само с катър ще пускат скоро като гледам законите и глобите Значи трябва да учим езда Иначе бизнес да се направи е възможно, но трябва да са местни бази с хора които си живеят там и т.н. Иначе би било голямо удоволствие да има и такива услуги освен традиционните колела, атв-та и др такива. Макар да си призная, че предпочитам да походя пеш за удоволствие... Но с малки деца това е невъзможно понякога или се превръща в мъчение.

Коментар

Първоначално публикуван от offtrack
                    Четох подобна тема и явно има притеснения да не счупиш машината. Моя случай не е такъв, защото няма да ходя на безумни места, а просто на такива, на които не ми стигат 10-ина см просвет или има кал/сняг и трябва да мина. Да разбирам , че в нашата мила държава никой не се е сетил, но това може да си бъде и добър бизнес. Лично мене и АТВ ме устройва за някои места, но пък да се возиш сам за чудните 50 лева на час-два е друго безумие. Мен ми трябва да кача всички и да минем бързо отнякъде (включително деца и багаж).
                    Колега нали се сещаш,че по тази логика към всяка една дестинация,където евентуално може да се остърже по дупките обикновен лек автомобил,трябва да има база с джипки за мераклий като теб.Да де,ама...то дестинации много,та не знам как точно би се завъртял подобен бизнес като нещо всеобхватно.
                    По-скоро може да се направи нещо от сорта...Примерно си от София и решаваш да ходиш на х. Бунтовна.Наемаш си джип в София/а не за последните 10км./и се превозваш с него по целия маршрут...е за няколко стотин лева при използване примерно 2-3 дни,ама то пълно щастие няма.Дори версията може и да е по-луксозна,защото доколкото разбирам се касае за ходене по местенца с разбити пътища ,отколкото каране на офроуд в пълното му измерение.Така,че...това е положението.За пробег към хиляди дестинации с последни 10-15км. разбити пътища,няма как да стане само за въпросните участъци.В обратния случай обаче...май след 10-15 наемания ще ти е по-изгодно да си купиш сам джипка/и не е задължително да е 10 000лв.-има сносни варианти за целта и по 5000лв./
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега! Обади се, да се повозим с моята кола, пък после да поговорим на по кафе/бира/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X