Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Румъния и Молдавия

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Румъния и Молдавия

    Някой пътувал ли е скоро по тия места? Как се пътува, що за пътища, що за полиция и граничари - митничари?

  • #2
    До: Румъния и Молдавия

    Преди един месец бях на два пъти в Румъния ходих до Тургу Сикуест този град е до молдовската граница,минах през Русе Дунав мост който се плаща и в двете посоки трябва и да си купиш винетка за Румъния до Букурещ е магистрала и от там
    нататък стискаш здраво зъби да не ти паднат пломбите
    През Картатите е много красиво но за съжаление черните пътища са с бариери и няма каране по тях пък и бях с доста голямо МПС.

    Коментар


    • #3
      До: Румъния и Молдавия

      И аз ходих 2 пъти в Румъния - ГолЕма Драма, тесни (но добре потдържани!) пътища, безкрайно село (от граница, до граница с малки прекъсвания) т.е. 50км/ч има и КАТ-аджии, абе Зле е работата, но със ЗДРАВИ нерви се минава и НАЙ-ВЕЧЕ НЕ през ноща!!! защото разбойниците плъзват Не се шегувам, наши колеги на дунав мост в ранната утрин (по тъмно) ги спря човек с Униформа, взе им документите за проверка и им поиска 30Евро "такса", на въпроса каква такса - Такса, иначе не връща документите, даодоха му 50 Е и той офеика с тях, добре че им върна документите. И други подобни истории ми разказаха, а аз само едвам с мръсна газ изхвърлих един "Сиукс" нахакал се през стъклото да му дам нещо

      Коментар


      • #4
        До: Румъния и Молдавия

        Преди 2 месеца, а иначе всяка година!!
        В последно време няма никакви проблеми в Румъния - пътищата са хубави (теснички, но без дупки), както писаха - много населени места, много каруци! По-добре да не се нарушава защото има доста полиция! Ако трябва да се нощува - по пътищата има много мотели, нормално е, храната не е лоша, бирата също!!
        Молдавия е друга ракия!
        Лоши пътища, нагли граничари, митничари и полиция! Но за сметка на това са достатъчни 2-3 дол. да се отървеш от тях!
        Иначе е голяма беднотия!!
        יעבור
        «И това ще мине»

        Коментар


        • #5
          До: Румъния и Молдавия

          Всяка година ходя вече, на обиколка из Трансилвания из замъците. Общо взето Румъния е едно, а Трансилвания - съвсем друго... Ако Румъния като цяло навлиза в Обединена Европа тепърва, то градчетата на Трансилвания миокога не са излизали от там... Като богатство, като архитектура, като култура... абе нищо общо с останалата част на страната. Повечето градчета там - Сибиу, Брашов, Сигишуара са били създаване от саксонците през 14-15 век.. Сибиу (който тази година е културна столица на Европа) е бил през 14 или 15 век вече не си спомням един от 23-те най-големи търговски центъра на Европа наред с Брюксел и т.н.

          Малко снимки от Трасилвания да споделя...

          Коментар


          • #6
            До: Румъния и Молдавия















            Коментар


            • #7
              До: Румъния и Молдoва

              Наскоро пътувах през Румъния за Молдова, големи преживявания! Никога не пресичайте границата през Силистра-Кълараш, първо че плащате такса ферибот, и фериботът не е редовен, както го пише в сайта. Той тръгва когато има поне 3-4 коли. Пътищата в Румъния са много добри, навсякаде има полицаи, евала на румънските шофьори спазват си правилата в отличие от българските. Имат много знаци, а табелите им са на английски. По-лесно се пътува през деня, нощем пътуват само тирове, и винаги карат на дълги светлини, много е кофти. В Румъния никога не питайте хора де ви опътят, по-добре питайте полицаи. Митниците за Молдова се преминават много бавно.

              Коментар


              • #8
                До: Румъния и Молдавия

                Ако пътуваш за Кишинеу препоръчвам влизане през Бърлад Леушен. По-дълъг път през Румъния, но по-къс през Молдова и по-малко по лоши пътища. Границата се минава лесно. През Текучи и Кахул имаш около 160 км лош път до Кишинеу. В Молдова винетка не се плаща. Най ефтин в Кишинеу е хотел Космос 39 евро двойна стая. Хотела не е лош. Храната, алкохола и цигарите са много ефтини. 50гр водка путинка в хубаво заведение е 17 молдовски леи- 1 евро. Не взимайте повече от един стек цигари за да си нямата разправии на връщане. Пътищата в Румъния в сравнение с нашите са песен.

                Коментар


                • #9
                  От: Румъния и Молдавия

                  Последно ходих до Русия през Румъния, Молдова и Украйна. От всички места в Молдова нещата са най-зле, митничрите и КПП-пейците са най-нагли и злонамерени, пътищата са най-лоши!!!!!!! В Украйна е дна степен по-поносимо, макар че когато става дума за минаване на граници нещата са почти същите.
                  Не видях никой от колегите да е споменал за"еко-такса" ,която всеки който влиза с кола в Молдов заплаща. Нещо около 2 Евро , и всичките документи които изискват ако колата е на фирма или на друго име, необходимо е пълномощно , преведено на руски и със всички възможни печати.
                  Единствения Молдовски граничен пункт, на който служителите са направо любезни в сравнение с другите е този на влизане от Галац- Румъния. Ще бъде несправедливо ако не отбележа, че само там не ми искаха пари или нещо друго освен необходимите документи и служителите там наистина се опитват да бъдат любезни.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X