Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резово- Дуранкулак Снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Резово- Дуранкулак Снимки

Тази година в рамките на 2 седмици обиколихме една голяма част от морето, като стигнахме и до Резово и до Дуранкулак. Първите 10 дена пътувахме в южната част опитвайки се да видим всичко диво и красиво, а спането беше в палатка на къмпинг Смокиня. Остатъка пътувахме на север и спейки под звездите на Камен Бряг.
    Снимки:

А тук е цялата галерия:
    http://picasaweb.google.com/jmichev/0707
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

До: Резово- Дуранкулак Снимки

Хубава почивка. Супер.
    О899 2б2 1З2

Коментар

Невероятни снимки ! потресен съм
      no signature no problems

Коментар

А ще има ли и други снимки.

Сниките на Болата са невероятни. То и мястото е такова.
        Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
        NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение

Коя снимка е тя? И къде се намира мястото? Дай малко повече инфо...

Коментар

Тихомир СевовЦитат:
            Мнение на Pursie

Коя снимка е тя? И къде се намира мястото? Дай малко повече инфо...
            Ей това е Болата:

Намира се на около километър северно от нос Калиакра. И аз това лято го открих този плаж. Мястото наистина е много красиво ... и диво.
            !

Коментар

Мерси за инфото! Точно за това място си мислех. Ако имам възможност ще го посетя...

Коментар

Преди години Болата беше в границите на военен обект и достъпа беше сложен. За сметка на това беше приказно и спокойно. На снимките се виждат остатъците от една хижа, която беше на един рибар ( Наско Пициката). Тя беше вградена в скалата. Какви купони ставаха там - не е истина просто. Но вече това време го няма. В момента Болата е градския плаж на Българево и там в сезона е пълна лудница. Посления път едвам паркирах.
                Но все пак остава една от най-красивите места по Черноморието.
                Как се стига до там - Тръгвате по пътя Българево - нос Калиакра. Малко преди носа има път вляво. Познава се по електрическите стълбове. После самия път слиза до морето като " потъва " в скалите, които са червени на цвят.И излиза на самото море.
                Мисля, че на картата на Събин пътя го има.
                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

В момента Болата е градския плаж на Българево и там в сезона е пълна лудница.
                  След този пост мисля, че още повече ще се увеличи навалицата там.

А снимките наистина са феноменални, поздравления.

Колега, би ли споделил с какъв апарат снимаш, ако не е тайна разбира се?
                  ... to be continued

Коментар

Фотоапарата е Lumix TZ1

Обектива в Leica, което наклони везните в магазина.
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

Преди 2 лета с жената и СуперТенерето бяхме направили подобна обиколка - Варна-Дуранкулак-...-Резово
                      Снимки:
                      http://mototrip.hit.bg

Коментар

В неделя обучавах един новобранец на Русалка, а в понеделник бяхме на Болата. Нямаше много хора. Снимките утре.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Чудесни снимки! А тази с въжето е направо убиец!

Все така!
                          Искам България чиста!

Коментар

прав си пърси.на мен ми е също любимо място ,защото се пускам от кулата която се
                            вижда на снимката точно надолу по скалите от най-високото място с въже.и установих
                            че точно този бряг е най-високият отвесен бряг по цялото черноморие.минал съм го
                            брега от резово до дурак/ха-ха/ кулак и специално търсих най-високия бряг да се пусна по него с въже.и го намерих.е това е ,на болата.от кулата до морето долу са 50м.
                            разстоянието съм го измерил по въжето ми което е 55м.долу на скалите имаше 1-2м. въже в повече,значи височината е точно 50м.някои ще кажат,че калиакра е висок 80-
                            90м.да съгласен съм че калиакра е висок около 80м.,но ако се брои от поделението до
                            морето.но зада стигнеш отвесният бряг и да използваш въже трябва да слезнеш може би 30-40м. надолу.следователно чистият отвес за въже от калиакра е 40-45м.спускал съм се от параклиса на калиакра до морето и височината е около 40м.това е най-ви-
                            сокото възможно място за спускане с въже.жената на параклиса каза,че съм първият
                            спуснал се от калиакра с въже.обаче след като отидох на болата разбрах,че брегът на
                            болата е по-висок с 5-10м. от този на калиакра.и оттук моето лично мнение,че брегът
                            на болата е най-високият на българското черноморие.пак повтарям .говоря за абсолю-
                            тен отвес-което значи започваш да се спускаш по въжето и долу стъпваш в морето.
                            а не за най-висока точка или кота на брега.тази год. бях там покрай рок фестивала в
                            каварна та спомените са ми още пресни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X