Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дунав замръзна! Мога ли да мина с колата директно през реката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дунав замръзна! Мога ли да мина с колата директно през реката?

Искам да питам някой от по-разбиращите, при така създалата се ситуация(замръзнала река и спряни фериботи) дали ще има някакъв юридически и полицейски проблем, вместо да се пътува от едния край на България през преспи, за да се стигне моста на Русе, просто да се премине по леда до другия бряг в румънско. Давам си сметка, за риска, така че коментари в тази насока не ми трябват. Интересува ме само дали подлежи на полицейска санкция по някакъв закон такова преминаване на границата?
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

От: Дунав замръзна! Мога ли да мина с колата директно през реката?

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
    ... Интересува ме само дали подлежи на санкция такова преминаване на границата?
    Най-вероятно да. Това е все едно да минеш през "зелена граница".

Правилник за прилагане на Закона за МВР
    ...Чл. 88. За нарушител на държавната граница се счита:

1. лице, пресякло или опитващо се да пресече държавната граница на Република България по какъвто и да е начин извън пунктовете за пропускане или в пунктовете за пропускане, но в нарушение на правилата за нейното преминаване;
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не. Все още не сме в Шенген.
      Ако знаеш колко пъти съм се блазнил да прецапам гръцката граница по черен път и да си врътна разходка, до ей там отсреща.
      Може само през КПП.
      Влезем ли обаче в Шенген - Може. Както от Германия в Австрия или Франция.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ако и Румъния влезе заедно с нас в Шенген
        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Не знам дали ще минеш ,ама вълци насам ще дойдат като при последното замръзване.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
            Ако и Румъния влезе заедно с нас в Шенген
            Не съм специалист, но съм преминавал безхаберно между много европейски държави.
            Има села, които ходят да си пазаруват в съседната държава. Ама са в Шенген.
            Но при тях традицията отдавна е такава.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Малеййй,ще ми изядат кученцето на вилата.
              Такъв зор не е имало от 82 г.да замръзне Дунава.Иначе неможе да се минава в Румънско напряко през реката.Граничните веднага ще те приберат и после разправий и глоби.Прибирали са рибари заради това, че ловят риба в румънски води.Иначе ако не те хванат може всичко!!!Обаче вардят здраво,заради нелегалните емигранти.

Коментар

Справка в Наказателния кодекс. Може да прецениш дали си заслужава.

Чл. 279. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.

Коментар

Когато те заловят,няма да си комуникативен,а озъбен .

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                    Справка в Наказателния кодекс. Може да прецениш дали си заслужава.

Чл. 279. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.
                    Да, май това е отговора на въпроса ми! Баси, кога най после ще стане тоя мост на Видин да спрем да се цедим в такива ситуации през Русе и да въртим стотици км и часове прахосано време на вятъра...
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Това са предимствата на ШЕНГЕН - където и когато си поискаме да минаваме през границата, но за сега трябва да почакаме.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                        Това са предимствата на ШЕНГЕН - където и когато си поискаме да минаваме през границата, но за сега трябва да почакаме.

За ШЕНГЕН забрави! 23 години ни създаваха тая Анархия дето е в момента. Колко още ще трябва да мине докато се тури ред, за да влезем в Шенген, при положение, че май никой все още не е почнал да работи в посока на елиминиране на Анархията? Докладите, фактите, констатациите, анализите и прехвърлянето на отговорностите от пусто в празно, едва ли ще допринесат за промяна на посоката на движение при свободното падане.
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

един познат така се разходил с двама приятели до гръцко през полето и на връщане попаднал на някакъв шеф от гранчна полиция, който си копаел нивата... Въпросният субект звъннал на дежурните, арестували нашите хора и ги държали 24 часа в ареста...

А за Дунава - с джипа най-вероятно ще се удавиш, а също толкова вероятно и гранична полиция (нашата или по-лошо румънската) ще те види...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Колега недей бързай прекалено опасно е не гледаш ли новините всичко е замръзнало (бъди внимателен)

Коментар

Вчера ходих до пристанището, реката не е замръзнала на 100% но дори и да е напълно замръзнало не знаеш колко е дебел ледът. 1985 като беше мръзнал дунава имаше хора които минаваха пеша но само от Румънската страна по пътя на ферибота
                              Та ако тръгнеш да пресичаш пожелавам ти да имаш проблеми с гранична полиция, а не да затънеш с джипа
                              Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                              Калоян Кирилов
                              LZ2ZGT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X