Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Айтос - Шкорпиловци през планината - смислено ли е да се мине от там?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Айтос - Шкорпиловци през планината - смислено ли е да се мине от там?

Здравейте,

Ще пътувам петък вечер към морето и гледам, че има съкратяване на пътя през някакви села в тази отсечка - http://maps.google.com/maps?saddr=Ay...Cg&mra=ls&z=11

Някой има ли си представа пътят там как е, дали ще ми е по-бързо или по-бавно. Ако мога да поддържам 70-80км/ч го приемам, че се придвижвам добре, като е предимство, че пътя ще е по-пуст в петък вечер.

Някой има ли инфо?
    Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

От: Айтос - Шкорпиловци през планината - смислено ли е да се мине от там?

Не минавай през пътя покрай морето. Ужасно е натоварен.
    Аз пътувах през Шумен ,Провадия.Като километри излезе едно и също единственото по натоварено място беше край Шумен. На връщане минах през Айтос и съжалих.

Коментар

Не съм 100% сигурен, но май от Сини Рид до Голица голяма част е черен път - земен и чакъл/калдъръм, както и през Рожен и Булаир. Поддържали сме там такива скорости, че и по-високи с тежките ендура, но трябва да си сигурен във възможностите на машината, или да е вече прежалена... Обаче не е добър вариант примерно за семейното мпс...
      Защо не си караш през "царския" път през Паницово и Дюлино - Дюлински проход? Също е вариант за шорткът - интересно, тясно и забутано пътче през Балкана без силен трафик, само с поразбит асфалт на места.
      Последно редактирано от Shider; 04-08-11, 12:48. Причина: допълване

Коментар

Като километри е приблизително еднакво, но по второстепенните пътища през планината едва ли ще се подържа и половината скорост от тази на асфалта/освен ако не искаш да си правиш лек офроуд/. При положение, че магистралата поема по-голямата част от движението Карнобат - Бургас, според мен по-добрия вариант за пътуване е Айтос - Каблешково - Дюлино. Успех!
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

От това което си дал като маршрут имам впечатления от миналата година след събора. Моя маршрут беше малко по-различен - Айтос - Ръжица - Горица - Паницово - Раковсково - Попович - Обзор.
          За участъка Айтос - Ръжица трябва джип. Като цяло е добър черен път, може да се кара с 60км/ч, но на няколко места беше текла много вода и имаше доста големи оврази. След Ръжица е само асфалт, но Дюлинския проход е тесен, с доста дупки и почти никакво движение. Попович -Обзор са такива трапове че с повече от 15-20 км/ч не се кара, но са само два три километра.
          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
          Walter Rohrl
          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
            ... Дюлински проход? Също е вариант за шорткът - интересно, тясно и забутано пътче през Балкана без силен трафик, само с поразбит асфалт на места.
            Колко разбит?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнение
              Защо не си караш през "царския" път през Паницово и Дюлино - Дюлински проход? Също е вариант за шорткът - интересно, тясно и забутано пътче през Балкана без силен трафик, само с поразбит асфалт на места.
              Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
              според мен по-добрия вариант за пътуване е Айтос - Каблешково - Дюлино. Успех!
              Мисля така да направя, затова питах, че не знам как са там пътищата.
              Не ме притеснява състоянието им, но понеже ще ме чакат предпочитам да не влизам в допълнителни забавления Просто исках да избегна пътя край морето, защото знам какво ще е петък вечер по него
              Mitsubishi SpaceGear 2.4

https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Колко разбит?
                На места порядъчно, примерно се доближава до Батак - Доспат. С мотора не ми е никакъв проблем да поддържам добра скорост и да заобикалям дупките, но и с кола не се притеснявам да минавам оттам - нищо, че напоследък все са ми с ниско и твърдо окачване. Естествено ако не се внимава, може да се натресеш на дупка с остри ръбове със 100км/ч... По-гадното му е, че е тесен за разминаване - ползва се и банкета, а и има доста остри завои с минимална видимост. Хубавото му освен спокойствието и красивите гледки е, че проходът е около 15-тина км и не целия е в плачевно състояние.

П.п. И така като гледам линка на автора - между Айтос и Просеник също си е чисто черен път - екстра за забавления и губене на време. Правилният е или през Руен, или както казва колегата по-горе през Миролюбово и Каблешково. Вторият вариант е по-дълъг, но асфалта е една идея по-вълнообразен и кърпен.
                Приятен път!
                Последно редактирано от Shider; 04-08-11, 14:35.

Коментар

Здравейте.
                  Аз ,като Айтозлия малко да се изкажа:Сини Рид--->Голица е горски път около 11км.,добре е да се минава само с джип.Имам информация от преди седмица от бензинаджията в Сини рид,че в момента е добър,но е труден за лек автомобил.
                  Бих предложил маршрут през Айтоски проход.Минавате Айтос и карате към Провадия.От там се качвате на магистралата за Варна.Пътя Айтос Провадия е с "нормални" дупки за страната-всеки гледа да ги избягва и трябва да се внимава.
                  Друг маршрут е да навлезете в Карнобат с посока към Бургас,т.е. излизаме от "магистралата" и след Айтос търсите дясната отбивка на с.Миролюбово,от там излизате на Каблешково и може да решите дали да минете през Дюлински проход или да се вклч. в царския път за Варна при Ахелой.
                  Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                  ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Минавал съм доста по този път.
                    Единствено в участъка Сини рид - Голица има 10-на км макадам. Може да се мине с всякакъв джип и с по-висока лека кола.
                    Ако идеята е само да заобиколиш трафика и да спестиш време - няма да стане - поне два пъти по-бавно ще се придвижваш.

Коментар

Завчера минах през този път с паркетник ,минава се с 4х4 без проблем,има дълбоки дупки в леда по 40-50 см.пълни с вода ,скороста е 20-40 км.максимум....Видяхме сумати прасета....Между другото лека кола няма да мине в момента ....!Пътя е горски,снимката на дъстъра е преди началото на гората !

Последно редактирано от Roninn; 24-02-12, 07:37.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X