Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Продавам Паджеро 3500 с перфектен двигател и рама без ръжди

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

    Много жалко относно описанието от "утвърден участник"...То бе видно, че обявата е за "отърваване".."Исторически автомобил", каран от мултаците, не е нещо с положителна стойност, а показание, че е карано от говеда с цялата газ...Ето защо, освен гръмналия мотор, си се натъкнал на течове от трансмисия и т.н. неизправности, а тарикатите от "Рубин" търсят балами. Още показателно е, че е "отмъкнал" допълнителните матраци, дюшешци, покривала и т.н..
    Колега,
    нито се познаваме, нито сте карал или виждал автомобила, докато е бил МОЯ СОБСТВЕНОСТ, за да класифицирате "Много жалко относно описанието от "утвърден участник"! До сега никой от хората, които са виждали и карали автомобила не са останали с впечатление за отърваване. Ако съм имал намерение да се отървавам от автомобила, нито щях да опиша цялата му история, нито щях да го пусна тук във форума, където е пълно с "разбирачи", като Вас, нито пък щях да го оставя незакърпен. Щях да го китосам и боядисам за 300 лева, да му откача светещите лампи по таблото и да го пусна в мобиле-то. Както верятно сте забелязал, автомобилът НЕ Е пускан за продажба на друго място, освен тук.
    Ако Вие се занимавате с тарикатлъци и виждате конспирационни теории навсякъде около Вас, то моля проецирайте си глупостите върху друг!
    Това, което е описано в обявата беше РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЯВТОМОБИЛА, докато беше моя собственост. Автомобилът беше изкупен от "Рубин" миналият месец на цена 10000 лева, като всички допълнителни неща от него бяха свалени от мен. На същата цена- 10000 лева, съм го закупил от предишния собственик, като средствата, които съм инвестирал по него надхвърлят цената му на придобиване. За почти всички направени разходи имам съответните фактури. При условие, че съм дал 10000 лева за него и съм инвестирал още толкова, документно доказуемо, мисля, че фантазиите ви за "търсене на балами" са неоснователни!
    08седемшест5едно513четири

    Коментар


    • #32
      Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение

      Отидох да го погледна. Не са отстранени никакви забележки. На тавана има две сериозни дупки от ръжда. Люка не работи. Свети "чек еднжина". Свети нещо пе предния диференциал. Амовете не са оригиналните , които се регулират. Има теч от скоростите и от задния дифернециал. Повърхностни ръжди по шасито. По таблото има следи от монтаж на нещо ( дупки , като от видии )
      Доста труден студен старт. Едната светлина за задната не свети.

      Тва е доста прибиръзна оглед,не стигнах до шофиране , защото тези неща и тази цена не се връзваха за мен , а човека твърдеше, че колата е с "историческа стойност " и няма да смъкне цената. Допълните неща от Валентин не се предлагат с колата.

      Това за хора , които са от далеко и мислят да гледат колата , да си знаят
      Колега,
      съжалявам да чуя, че автомобила е в състоянието, което описвате. Когато изкупуваха автомобила от мен, намерението на сервиза бе до седмица всичко по него да бъде възстановено генерално- това бе причината да не моля администратор да сваля/ затваря обявата въпреки, че колата вече не е моя. Чек енджина може да свети, ако колата е била на газ- в никакъв друг случай, НИКОГА не е светвал. Също така, никога не е имало теч от задния диференциал, камо ли пък от скоростите, които са със сменени масло и филтри от мен, точно преди месец. Никога не е имало нещо по таблото за да се дупчи, а запалването след смяната на свещи, кабели и бобина преди месец, ставаше наистина от четвърт оборот. Не мога да допусна, че за месец от както автомобила е в чужди ръце е заприличал на гробница, както го описвате. Мисля, че е трябвало да направите пробно шофиране за да видите реалния потенциал на този двигател.

      Поздрави,
      Валентин
      08седемшест5едно513четири

      Коментар


      • #33
        Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение

        Колега,
        нито се познаваме, нито сте карал или виждал автомобила, докато е бил МОЯ СОБСТВЕНОСТ, за да класифицирате "Много жалко относно описанието от "утвърден участник"! До сега никой от хората, които са виждали и карали автомобила не са останали с впечатление за отърваване. Ако съм имал намерение да се отървавам от автомобила, нито щях да опиша цялата му история, нито щях да го пусна тук във форума, където е пълно с "разбирачи", като Вас, нито пък щях да го оставя незакърпен. Щях да го китосам и боядисам за 300 лева, да му откача светещите лампи по таблото и да го пусна в мобиле-то. Както верятно сте забелязал, автомобилът НЕ Е пускан за продажба на друго място, освен тук.
        Ако Вие се занимавате с тарикатлъци и виждате конспирационни теории навсякъде около Вас, то моля проецирайте си глупостите върху друг!
        Това, което е описано в обявата беше РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЯВТОМОБИЛА, докато беше моя собственост. Автомобилът беше изкупен от "Рубин" миналият месец на цена 10000 лева, като всички допълнителни неща от него бяха свалени от мен. На същата цена- 10000 лева, съм го закупил от предишния собственик, като средствата, които съм инвестирал по него надхвърлят цената му на придобиване. За почти всички направени разходи имам съответните фактури. При условие, че съм дал 10000 лева за него и съм инвестирал още толкова, документно доказуемо, мисля, че фантазиите ви за "търсене на балами" са неоснователни!
        Уважаеми господин Стоилов, заявявам Ви, че не "се занимавам с тарикатлъци", а коментирам обявата , такава каквато беше, т.е последното ваше категорично мнение, че "всички неизправности са отстранени" и арогантното отношение на продавачите от Рубин към момчето, което се е разкарало 300 километра, за да види, че колата не е това, което е описано...Едва ли не сте видяли , че се лее масло от кутия и диференциал, а за да твърдите, че "всичко е отстранено" би било правилно да отидете и да видите дали е така..А това колко сте инвестирали, също няма пряко отношение към това , което е на лице !
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

        Коментар


        • #34
          Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

          Уважаеми господин Стоилов, заявявам Ви, че не "се занимавам с тарикатлъци", а коментирам обявата , такава каквато беше, т.е последното ваше категорично мнение, че "всички неизправности са отстранени" и арогантното отношение на продавачите от Рубин към момчето, което се е разкарало 300 километра, за да види, че колата не е това, което е описано...Едва ли не сте видяли , че се лее масло от кутия и диференциал, а за да твърдите, че "всичко е отстранено" би било правилно да отидете и да видите дали е така..А това колко сте инвестирали, също няма пряко отношение към това , което е на лице !
          Отново повтарям, че коментирате нещо, с което не сте запознат лично! Докато колата беше моя собственост не само, че не се е ляло масло от кутията и диференциала, но не е имало и една капка по тях! Последното, могат да потвърдят колегите, които идваха и лично пробваха Паджерото или пък колегата от форума, в чиито сервиз е сменяно маслото на СК и обслужван двигателя.
          08седемшест5едно513четири

          Коментар


          • #35
            Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
            ...Никога не е имало нещо по таблото за да се дупчи...
            Може така да е купено, но дупките се виждат и на тая снимка:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dupki.png
Прегледи:700
Размер:691.6 КБ
ID:6534405

            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #36
              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

              Може така да е купено, но дупките се виждат и на тая снимка:
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:dupki.png Прегледи:0 Размер:691.6 КБ ID:6534405
              Със сигурност аз не съм дупчил или закачал нищо където и да било. Без да звучи, като извинение, сега виждам въпросните дупки- може би защото никога не се возя от дясната страна. Не разбирам обаче идеята какво се търси: да се докаже, че Паджерото, което съм продал е боклук, да се докаже, че съм измамник и бдителните съфорумци са разкрили мошеничествата ми или някой много наблюдателен колега да открие дефект, който не съм упоменал изрично в обявата???

              От средата на миналия месец автомобила не е моя собственост. Направил съм детайлни снимки на колата от деня на продажбата- ако някой се интересува за състоянието, което е било в деня на предаването- мога да пратя подробен материал и аджеба- да търсим къде съм спестил нещо в представянето на автомобила, особено в негативен план.

              Продължавам да твърдя, че двигателя и рамата са безупречни- несравнимо по- добри от такива на сходни автомобили с “ нормалните за възрастта следи от употреба”. Не мога да допусна по никакъв начин, че за няма месец от продажбата, автомобила е тотален скрап- възможно е само, ако някой му е подменил тотално карантиите, което ми се струва малко вероятно.
              08седемшест5едно513четири

              Коментар


              • #37
                Колега. На твое място бих затворил темата на мига в който си продал колата.

                Коментар


                • #38
                  Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
                  ...Не разбирам обаче идеята какво се търси: да се докаже...
                  Нищо не търся да докажа - сам си дал снимката. Колегата спомена дефект, ти категорчно отричаш че го има, а то се вижда на снимките, които самият ти си качил. Никой не е идеален и поне аз никакви окачествявания на автомобила или собственика му не съм правил и не смятам. Аз го видях още преди да се спомене за него избщо, но и не би ме спрял да купя автомобила, ако имах пряк интерес.

                  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                  Коментар


                  • #39
                    Интерес имах.
                    Не ме отказаха дупките по таблото. Споменах ги, заради твърдението, че колата е в отигинално състояние .
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

                    A1+

                    Коментар


                    • #40
                      Колеги,

                      полемиката е излишна. Смятам, че автомобилът, който продадох, беше в доста добро състояние, а ВСИЧКО, което е било за поправка е подробно описано. Относно цената- там винаги пазарът я определя. С много от Вас се познавам лично, затова не искам да се спекулира с името ми, особено пък от хора, които пътят не ни е срещал.

                      Ако някой има интерес към автомобила, който вече не е моя собственост, но се продава, мога да дам лична информация, детайлни снимки и фактури за почти всички неща, правени от мен по него.

                      Моля модератор да заключи темата.

                      Благодаря.
                      08седемшест5едно513четири

                      Коментар


                      • #41
                        Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение

                        Много жалко относно описанието от "утвърден участник"...То бе видно, че обявата е за "отърваване".."Исторически автомобил", каран от мултаците, не е нещо с положителна стойност, а показание, че е карано от говеда с цялата газ...Ето защо, освен гръмналия мотор, си се натъкнал на течове от трансмисия и т.н. неизправности, а тарикатите от "Рубин" търсят балами. Още показателно е, че е "отмъкнал" допълнителните матраци, дюшешци, покривала и т.н..
                        Привет съфорумнци ,причината да не влизам в този сайт е точно тази,че се напълни с измамници,а какви времена бяха ехххх....да ти е кеф да си общуваш.
                        ПАВКО
                        0888802068

                        Коментар


                        • #42
                          Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение

                          Колега,
                          нито се познаваме, нито сте карал или виждал автомобила, докато е бил МОЯ СОБСТВЕНОСТ, за да класифицирате "Много жалко относно описанието от "утвърден участник"! До сега никой от хората, които са виждали и карали автомобила не са останали с впечатление за отърваване. Ако съм имал намерение да се отървавам от автомобила, нито щях да опиша цялата му история, нито щях да го пусна тук във форума, където е пълно с "разбирачи", като Вас, нито пък щях да го оставя незакърпен. Щях да го китосам и боядисам за 300 лева, да му откача светещите лампи по таблото и да го пусна в мобиле-то. Както верятно сте забелязал, автомобилът НЕ Е пускан за продажба на друго място, освен тук.
                          Ако Вие се занимавате с тарикатлъци и виждате конспирационни теории навсякъде около Вас, то моля проецирайте си глупостите върху друг!
                          Това, което е описано в обявата беше РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЯВТОМОБИЛА, докато беше моя собственост. Автомобилът беше изкупен от "Рубин" миналият месец на цена 10000 лева, като всички допълнителни неща от него бяха свалени от мен. На същата цена- 10000 лева, съм го закупил от предишния собственик, като средствата, които съм инвестирал по него надхвърлят цената му на придобиване. За почти всички направени разходи имам съответните фактури. При условие, че съм дал 10000 лева за него и съм инвестирал още толкова, документно доказуемо, мисля, че фантазиите ви за "търсене на балами" са неоснователни!
                          Истината е винаги някъде по средата,но защо човека да лъже,а относно това колко си дал след като си закупил един автомобил не е аргумент.
                          ПАВКО
                          0888802068

                          Коментар


                          • #43
                            Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение

                            Привет съфорумнци ,причината да не влизам в този сайт е точно тази,че се напълни с измамници,а какви времена бяха ехххх....да ти е кеф да си общуваш.
                            Намеквате ли ми нещо, или просто нямате какво да правите в свободното си време???

                            За втори път, моля Модератор да ЗАКЛЮЧИ ТЕМАТА. Автомобилът е продаден и не е моя собственост!
                            08седемшест5едно513четири

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X