Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Отново нерегламентирано обаждане от страна на мобилен оператор ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Отново нерегламентирано обаждане от страна на мобилен оператор ?

    Днес 20.04.2021 година около 10 часа сутринта ми се обадиха от номер +359 2 488 6790 като се представиха че са от А1
    и ме предупредиха със стандартното им предупреждение - че разговора ни се записва !
    Темата на разговора ни бе че те искаха да ми изпратят някакви формуляри за подписване на НОВ или преподписване
    на НАСТОЯЩИЯ ми Договор към тях.
    Наистина вече 5 години аз използвам ТРОЕН ПАКЕТ /интернет, телевизия и телефон/ на стойност от 33.99 лева в А1.
    Договорът ми е много изгоден и аз съм го преподписвал вече . . . ДВА пъти за по 24 месеца !
    Явно такива неизгодни стари договори вече им пречат на международните телекомуникационни компани, впили се като
    "кърлежи" в тялото на и без това изпостялата ни държавица, че са решили с измама и манипулации да ги . . . прекъсват !
    Странното и подвеждащото в случая е следното, заради което пускам тази тема във форума:
    1./ Договорът ми към А1 е до 19 август т.г. и винаги съм го преподписвал НАЙ-РАНО 30 календарни дни преди неговото изтичане !
    На практика за ПО-РАНЕН ПЕРИОД той е блокиран в компютрите на фирмата и не може да се работи върху него от служители !
    Ако броим от днешна дата до изтичането на този Договор, остават цели 4 /четири/ пълни месеца, което е непонятното и странното в този случай ?!
    2./ Желанието на отсрещната страна това да стане по електронен път с изпращането ми на някакви мними формуляри, а не по официален път както
    е ставало до сега в официален офис на А1 ?!
    3./ В случая не се ли нарушава Закона за Защита на Личните данни с подобни нерегламентирани обаждания, по телефоните на клиентите на тази фирма.
    И не трябва ли по този повод да напиша и ЖАЛБА до Комисията за Защита на Потребителите ?!

    Последно редактирано от Boa; 20-04-21, 10:13.

  • #2
    Нищо не се нарушава.
    Сроковете са според зависи, но може и 6 месеца по-рано да ти предложат нов пакет. Все пак е договор-те ти предлагат и ако си съгласен, прекратявате стария и сключвате нов договор.
    Не разбрах какво ти предлагат обаче- същата услуга или има промяна в пакета...примерно други канали, по-висока скорост и т.н. Ако е така, е нормално да ти предложат нов пакет. Ако пусна нова услуга, много ясно, че ще я предложа и на старите си клиенти.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

    Коментар


    • #3
      Нормални са тия обаждания. Просто искат да те вържат за още време, а и обикновенно е за някой лев отгоре на стария договор.
      Имат си някакво такова правило, че преди да изтече договора, можеш да подпишеш само за същите или повече пари.
      Малко странен ми се вижда номера от който са те търсили.

      И мен са ме търсили няколко пъти, имам чувството, че А1 са дали тия задачи на някакви нарочни дилъри, които предлагат уж специални оферти. Май даже ги правят от домовете си, покрай короната...
      Аз съм в чужбина, и с куриери не става, та ми обясняваха някакви други щуротии с електронен подпис. Излишни глупости, в офис си е най-лесно... Дори и да съм в България, това с куриерите ми е по-неудобно, отколкото да мина през офис докато си върша и други задачи.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

      Коментар


      • #4
        Има хора с договори за по 20 лв месечно и такива обаждания са редовни. Разумните хора просто отказват дискусията на тема прекратяване на договора - те (А1) са го предложили, те да го изпълняват сега.

        Коментар


        • #5
          аз съм така. Договорът ми и затече в средата на 2020г. Условията, които предлагат сега са по-неизгодни. Звънят периодично, аз ги отсвирвам.

          Коментар


          • #6
            Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
            аз съм така. Договорът ми и затече в средата на 2020г. Условията, които предлагат сега са по-неизгодни. Звънят периодично, аз ги отсвирвам.
            Отсвирваш, ако в края на договора с дребен шрифт не пише че цената на услугата е Х лева за срока на договора, после става ХХ. Ако се мотаеш още става ХХL . Това с офисите скоро ще отпадне май, при нас А1 са го позатворили.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар


            • #7
              Нормално е изпращането на договор с куриер когато си се договорил по телефона и на мен са ми изпращали, подписваш и връщаш един екземпляр по куриера. и да, звънят отрано, защото май имат бонуси за сключен договор, на мен ми звъняха 3-4 все различни и като им казах, че не искам повече да ме безпокоят, престанаха. Сега сигурно пак ще звъннат, защото договора ми изтича другия месец.
              ________________________________________________
              Subaru OUTBACK 2,5
              Hyundai TUCSON 2.0

              Коментар


              • #8
                Не са бонуси “таргети” имат за изпълнение , ако не сключиш Х броя договори този месец взимаш заплата колкото леля Мара чистачката. Редовен номер е плана ви е много стар вече не се предлага новия винаги е с два три лева отгоре и включва някое гъделче /мегабайтче, минутки международни х*й с панделка и т.н. / .Наистина и в договорът пише че цената която плащаш е промо и важи за срока на договора , обаче нищо не пречи да го преподпишем за още нови 24 м. при същите условия.
                При ментелите още от едно време оператор от *88 ми предлага условия по-изгодни от тези в офиса. Позната на висока позиция в офиса като ми е виждала договора вика аз немога да ти предложа тези условия.

                п.п. В номера няма нищо странно отдавна операторите нямат “техни” определени номера , телефон започващ с 02. мога да ти прехвърля и в Узбекистан само нет да има
                088455338две
                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                Джамбазов 2010г..

                Коментар


                • #9
                  Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
                  Днес 20.04.2021 година .....
                  Наистина вече 5 години аз използвам ТРОЕН ПАКЕТ /интернет, телевизия и телефон/ на стойност от 33.99 лева в А1.
                  Договорът ми е много изгоден и аз съм го преподписвал вече . . . ДВА пъти за по 24 месеца !
                  Явно такива неизгодни стари договори вече им пречат.......
                  За първи път чувам,някой да е прецакал Мтел или там както са се прекръстили.....,купили продали и т.н
                  Виж за обратното,важи в пълна сила.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

                  Коментар


                  • #10
                    От вчера 20.04.1021 г. си имам нови грижи с А1.
                    Имах "наследен" нет от Близу за 10 лв/месец.
                    Купиха ги М-тел. Предложиха да подпишем договор... на 15,99 лв/месец. Отказах им, тъй като доставчика, на когото на моята стена е кутията за нета ми предлага 8,99 без ДДС.
                    Съгласиха се и подписахме 2 год. договор на 10 лв. крайна цена.
                    Договора изтече и ми казаха, че дължа 20 лв, ако не искам да подпиша нов договор. Доволен съм от нет-а и попълниха данните, копираха л.к. и ме подканиха да платя 49,99 лв за дължими такси. На въпроса какви са тези такси отговориха, че е старо мое задължение от 2010 година. Не знаели какво, но трябвало да го платя и после да си полеча инфо за какво дължа тези пари. Естествено, че отказах.... И понеже съм бил лоялен клиент ми предложиха да напишат мейл и, че до дев -два ще ми опростят дължимата сума. Писаха нещо от офиса на А 1, аз не съм подписвал нищо. Казаха ми, че ще има резултат до края на деня. Никой не ми се обади и след 2 дни посетих отново офиса. Казаха ми, че задължението ми е опростено, но трябва еднократно да платя 20 лв, за да мога да скляча договора. Платих и казаха, че всичко е наред. Успокоен забравих за проблемите. След няколко дни ми се обадиха, с покана в удобно за мен време да посетя офиса. Посрещнаха ме с новината, че договора ми е сключен и стартира след заплащане на 49,99 лв...
                    Казах им, че ще сменя доставчика...
                    Сключих договор с файбър нет., но от А1 ми се обади тази, която ми движеше въпроса и се застъпваше за мен и каза, че трябва да платя 19,99 лв, защото нета бил предоставен /аз вече не го ползвах/ и, че ако аз не го платя тя ще го плати.... Естествено че платих, нали съм джинтълмен и не могат да ме съборят 20 лв.
                    Звучи Ви като зарибявка да хвърля едни пачки през терасата, нали?!?
                    Мислех си, че всичко е приключило, ноооо....
                    вчера 20.04. ми се обадиха от Кредит реформ, че им дължа...

                    Очаквайте продължение...
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                    Коментар


                    • #11
                      Трудна работа е с ментел. Бегаи , бегаи далече. Никога не вярвай на думи или телефони разговори.
                      Преди много години като купиха Мегалан, , прекратих договора по тяхна вина- не могат да предоставят договорена услуга ( много трудно).
                      Но понеже си бях патил от пощенска банка (по параграф 24) . Та при прекратяване на договора изисках писмен документ- подпечатан и изведен официално, както и нотариално подписано документ за липса и отказ на вземания. Всички тези документи ми струваха 3-40лв, но ги платих с кеф

                      Оказва се че в България нищо че сме в ЕС и 2021, клиентите се третират като роби. Фирмите могат да купуват и продават клиенти. А клиентите нямат право да се откажат от новия си господар

                      Коментар


                      • #12
                        Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                        Отсвирваш, ако в края на договора с дребен шрифт не пише че цената на услугата е Х лева за срока на договора, после става ХХ. Ако се мотаеш още става ХХL . Това с офисите скоро ще отпадне май, при нас А1 са го позатворили.
                        Ами не. След всяко обаждане влизам в приложението и от там гледам параметрите на договора. За сега ме устройват.

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение

                          Ами не. След всяко обаждане влизам в приложението и от там гледам параметрите на договора. За сега ме устройват.
                          Да де, четеш си договора. Ама аз ако ги отсвиря и минавам на двойна тарифа. Единици останаха тези договори като твоя. Имам роднина с подобен план ТВ, промоционален за служители. Сега се чудят как да го излъжат да преподпише. Приятел доскоро имаше подобен за мобилен телефон, само го лъжеха по телефона, че ще му вдигнат таксата, прекратят абонамента и т.н. Но договора казваше друго.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

                          Коментар


                          • #14
                            Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                            Отсвирваш, ако в края на договора с дребен шрифт не пише че цената на услугата е Х лева за срока на договора, после става ХХ. Ако се мотаеш още става ХХL . Това с офисите скоро ще отпадне май, при нас А1 са го позатворили.
                            Всъщност обикновено пише, че цената е ХХ лева на месец но понеже си мноо готин за теб ще бъде Х лева на месец за срока на договора. Исти кур@ц, но поднесен с усмивка и глазура.
                            Открих го, когато при флат месечна сметка около 30 лева платих на Ментел близо 200 за три месеца неустойка при прекъсване на договор по мое желание. "Ама вий господине плащате на промоционалната тарифа, а при прекъсване на договор дължите договорената".
                            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

                            Коментар


                            • #15
                              Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение

                              Да де, четеш си договора. Ама аз ако ги отсвиря и минавам на двойна тарифа. Единици останаха тези договори като твоя. Имам роднина с подобен план ТВ, промоционален за служители. Сега се чудят как да го излъжат да преподпише. Приятел доскоро имаше подобен за мобилен телефон, само го лъжеха по телефона, че ще му вдигнат таксата, прекратят абонамента и т.н. Но договора казваше друго.
                              Моят договор изтече 06.2020 год. Многократно са се обаждали от тогава с предложения за по-добри /За тях/ условия. При един разговор намекнаха, че таксата може да се покачи. Аз казах, че ще сменя оператора при това положение. Таксата ми не се е покачила от тогава, през телефона влизам в приложението на А1 и от там виждам месечните такси. Няма промени.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X