Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"



Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

#Вкъществуване от LIDL.bg

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #Вкъществуване от LIDL.bg

    Извънредното живеене вкъщи налага и извънредни мерки, в такива случаи обикновено много помагат творчество и силно въображение. Ако добавим и щипка комбинативност те, заедно с наличните за всеки дом продукти, могат да сътворят неочаквани проекти носещи радост... и удовлетворение...


    Lidl откриват страница където ще бъде давана изява на всякакви интересни, идеи, хрумки и проекти. Там ще откриете съвети за реорганизация на интериора, за разкрасяване на градината, за поддържане на домакинството и шедьоври в кулинарията. Ще намерите изключително лесни и креативни идеи за игри с децата, арт занимания, спорт и грижи за здравето и красотата.

    Lidl ви предлага едно наистина пълноценно време, в което да сте заедно с хората, които обичате, да се погрижите за себе си и хобитата си, да експериментирате, да творите, да майсторите, да откривате и да се забавлявате.

    И разбира се, можете да споделяте идеите на Lidl за по-добро живеене вкъщи.


    #Вкъществуване от LIDL.bg



    Последно редактирано от Венцислав Петров; 09-04-20, 11:17.

  • #2
    И като начало, ако ви се ще да опитате истински домашен квасен хляб като в миналото... ето я рецептата от наша колежка:

    Натиснете снимката за да я уголемитеИме:Food-10.jpgПрегледи:0Размер:649.5 КБID:6585198

    и видеото:

    Последно редактирано от Венцислав Петров; 08-04-20, 15:41.
    VPetrov.photography

    Коментар


    • #3
      Пробвана от теб? Изпълнена дословоно без отклонения от рецептата, ако си правил изменения можели да ги споделиш?
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

      Коментар


      • #4
        Изглежда кофти. И вери сложна / явно препърска направа/.

        Лично мнение.

        Коментар


        • #5
          За по прости работи Пенчо питайте, тази конкретно съм я снимал аз това беше повод и лично да я изям... е половината да речем... От много време гледам да не купувам хляб от магазина. Секрета е в брашното. Аз лично предпочитам смляно от зърно на момента. Малко е по-грубо, но пък определено по вкусно. И Лимец... ;-)
          VPetrov.photography

          Коментар


          • #6
            Няма прилика с домашен селски хляб, печен във фурна.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

            Коментар


            • #7
              Чакай малко що за глупости са това. Даже се чудя от къде да започна -От необходимите вещества който липсват в бялото брашно ???? за бактерии??? (мая)??? или "рафинирано брашно"
              До некоректната рецепта за хляб, странното време за втасване
              Та до употребата на даткса фурна за печене в обикновенна фурна ???

              Малии колко мъка има в Лидъл.
              ( от евтините хубави хлебопекарни лидълската е най добра - зашо нея не са я сложили)

              От години имам хелбопекарна ( няколко) често правя хляб и козунак. При мамите има много писано. Общо взето това с кваса е малко несериозно, подръжниците обясняват за чудотворните пробиотичните млечнокисели бактери , останалите ги отрязват - че при печенето всички бактерии независимо чудотворни или не дават фира
              А необходимата киселина за втасването на пълнозърнести брашна - може да се ползва лимонов сок. Лично аз използвам лимонов сок винаги

              От както пазарувам в гръцкия лидъл , всеи път (ако) като вляза в български- се чувствам обиден и прецакан.

              Извинявай Венци, но можеш ли да помолиш дамата за точната рецепта. ( квас си имаме)
              Последно редактирано от Sting; 09-04-20, 09:30.

              Коментар


              • #8
                Аз пък не харесвам хляб с квас. Жена ми прави от няколко месеца хляб в къщи и ползва от прясна или суха мая. Не съм фен и на пълнозърнестите брашна , та само с тип 500, нещо обаче явно не го прави както трябва жената защото хляба става по-ронлив. След вторият ден вече е предизвикателство да се отреже филията и да запази форма. Като го замесва гледам, че ползва мляко, захар, зехтин , мая и брашно разбира се.
                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                Ford Fiesta 1.4 Tdci

                Коментар


                • #9
                  По отношение на кваса искам да споделя нещо много важно. Преди 2 години изненадващо и сам за себе си се подложих на диета. И още по-изненадващо за мен, доста сполучлива, загубих постепенно и трайно около 10 килограма сланина, главно около кръста. Няма значение как и къде, но там, в тази диета задължително условие беше да ям само и единствено черен хляб с квас, а не с мая. И аз съм луд фен на белия хляб, ако може топъл и с масло и бая се мъчих, но..... Но предлагам да невярващите да си направят един експеримент - вземете два хляба, нека единия да е най-качествения и хубав бял хляб, а другия черен, замесен с квас( трудно се открива, но мога да дам насоки откъде може да се купи). Сложете ги на стайна температура в отделни кутии за хляб или хартиени или платнени торби вкъщи. И след 3 до 5 дни ми кажете кой от двата е мухлясал и кой, въпреки че е твърд, все още става за ядене. Истинското си е истинско, а колко е полезно оставям на вас да поровите и да проверите в нета. А какво става с набухвателите и есенциите в стандартните брашна за печене в нашите стомаси също е интересен въпрос с доста информация в мрежата. Хубаво е първо да се прочете, после да се пише кое е сложно, препърско или не е вкусно. Тук говорим за ползи и здраве, като човек с хроничен гастрит за съжаление темата ми е ясна до болка.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

                  Коментар


                  • #10
                    Eй са си навлякох неприятности, споря с двама от управата. Ама с тия здравословни моди какви глупости водят.
                    Не съм капацитет по хляба, просто от години си го правим вкъщи. Честно пека около два пъти в седмицата и зареждането на перканата отнема до 5 мин. Хляба който се продава по магазините е опасен, белия горе долу бива. но пълно зърнестите са пълна отврат. До басейна на академик навремето беше популярна пекарна за "здравословни" пълно зърнести хлебчета. Рецептата беше проста, събираха стария не ппродаден хляб от магазините , препичаха филиите и ги смилаха на едра смес, с допълнителни оцветители правеха кой какъв хляб иска, хигиена мухъл мръсотия...
                    Тогава започнах сам да си правя хляба.
                    Белия хляб не е вреден, има повече захари , въглехидрати, проблема е че лесно се прекалява. В казармата (не сме били на диета) оставяха хляба да преседи, за да не ядем много.
                    Пълно зърнестия е по полезен, има много повече фибри ( при балансирана диета могат де се доставят с плодове и зеленчуци) полезни са за червата. По вкусен е, не се прекалява, освен лимец слагам и камара семена, правя ръжен, малцов, царевичен - не ползвам бяла захар,. .. Имам много рецепти, този горе на снимката е с минимум 50% бяло брашно. (правя подобен)
                    Малко за кваса, кваса пак са си дрожди но с още една камара бактерии, Много , ама много трябва да се внимава, и да се следи за особен мирис. При диви квас може да се прихванат разни бацилуси ( за язва) кандиди, плесени и каква ли не опасна гад. Вярно че при печенето би трябвало да измрат , ама не е гаранция за всички. За да втасват пълно зърнестите трябва да се подкисели- 1.5с.л. лимонов сок, помага много.
                    ЗЗлатев, домашен бял хляб също не мухлясва

                    Коментар


                    • #11
                      От много време и ние си печем хляб вкъщи.Първо в машина, после в същата чугунка.
                      Между другото един от най-вкусните домашни хлябове съм ял точно у Венци.

                      Свели сме до минимум бялото брашно.
                      Колкото до квас-а, не е тайна за повечето хора.
                      Поне по нашите географски ширини квас може да се хване от много неща, даже и от изплакнати в купичка вода немити ръце, които пък сега са кът...

                      Рецептата на колежката си е ок.
                      Ще се радвам някой да сподели и тематичен козунак на #Вкъществуване от LIDL.bg
                      Аз ще опитам, но не обещавам

                      Коментар


                      • #12
                        Страхотно! Ще я пробвам да видим какво ще се получи

                        Фурната ми може да не е професионална, нито пък уменията ми, но ми харесва идеята за нещо ново и позитивно в тази ситуация!!

                        Коментар


                        • #13
                          Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                          Аз пък не харесвам хляб с квас. Жена ми прави от няколко месеца хляб в къщи и ползва от прясна или суха мая. Не съм фен и на пълнозърнестите брашна , та само с тип 500, нещо обаче явно не го прави както трябва жената защото хляба става по-ронлив. След вторият ден вече е предизвикателство да се отреже филията и да запази форма. Като го замесва гледам, че ползва мляко, захар, зехтин , мая и брашно разбира се.
                          Сложи 1/4 прясно мляко,1/4 кисело и останалото вода.Маята само жива, чаена лъжичка лимонов сок,хляба ще стане жилав и не ронлив.

                          Как се казва точно брашното от Лидъл,на снимките към рецептата се вижда бяло брашно,а в рецептата пълнозърнесто?

                          Тренирам постоянно!
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от Roninn; 13-04-20, 17:44.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

                          Коментар


                          • #14
                            #Вкъществуване



                            И малко "арт" покрай празниците:

                            ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА ОТ ПАПИЕМАШЕ

                            За тези, които не са запознати с тази техника, това е начин за изработване на предмети от намачкана хартия. На френски: „Papier-mâché“ буквално се превежда „сдъвкана хартия“ със значение на смачкана хартия поради начина, по който изглежда (според Уикипедия).


                            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Papiemashe_920_920_media_11.jpg Прегледи:0 Размер:34.7 КБ ID:6588729

                            Последно редактирано от Венцислав Петров; 15-04-20, 16:51.

                            Коментар


                            • #15
                              Още един проект от колега за LIDL.BG

                              Днешното свежо предложение на Lidl в рубриката#Вкъществуване е за изработване на Великденски заек. И то на най-красивия Великденски заек, защото ще си го изработите сами.


                              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:phpgu2rhx_800x_.jpg Прегледи:91 Размер:69.5 КБ ID:6590092

                              Кой ще напълни кошницата с нарисувани яйца и ще я подреди на масата?
                              Живее под земята в хралупа, пълна с нарисувани яйца, шоколадови лакомства и какви ли не още изкушения. И излиза веднъж годишно да сподели богатствата си с малките деца… И това е Великденският заек разбира се!

                              Днес има всичко по магазините, но най-красивия Великденски заек, там го няма. Трябва да си го направите сами. И не се плашете, не трудно, нито сложно, но пък ще ви хареса.


                              Последно редактирано от Венцислав Петров; 20-04-20, 15:54.
                              VPetrov.photography

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X