Днес по обед на 4-ти км изхода към Цариградско /посока Пловдив/... Жена пресича на пешеходната пътека... карам с около 50 и ще излизам от кръговото нагоре към булеварда, намалявам да я пропусна и почти спирам... И ВИЖДАМ В ОГЛЕДАЛОТО КАК МЕ ВРЪХЛИТА ЕДНА ВОЛВО 440 И СВИРВА КЛАКСОН... успях да навия волана плътно вляво и почти се качих на бордюра, а лелчето във волвото, /слава Богу!/ успява да навие десен... колата и се завъртя и се отклони в дясното платно /изхода към локалното за Младост 1/... 
Направо ми причерня... На почти същото място преди 9 години ме блъсна една лелка спускаща се от Младост 1 към Кръговото и доста ми смачка Омегата... Беше на 30.12 и за малко да ми провали празника...
Не мога да разбера какво толкова сложно има в това Кръгово на 4-ти км та всеки ден се блъскат по няколко коли!?
Ами ако не бях аз, тая лелка щеше да сгази пешеходката като стой та гледай!
					Направо ми причерня... На почти същото място преди 9 години ме блъсна една лелка спускаща се от Младост 1 към Кръговото и доста ми смачка Омегата... Беше на 30.12 и за малко да ми провали празника...
Не мога да разбера какво толкова сложно има в това Кръгово на 4-ти км та всеки ден се блъскат по няколко коли!?
Ами ако не бях аз, тая лелка щеше да сгази пешеходката като стой та гледай!
 особенно сега когато парите от далавера секнаха, те имат куп заеми и ипотеки, и трябва яко бачкане
, някои от тях са си по-неадекватни от дрогиран наркоман, за сметка на това доста по агресивни....поне докато не видят шамарите или не направят някоя беля
 желая весели празници.

))

.... Не е проблемът в кръстовището, даже си е много добро. Проблемът е в хилядите малоумници зад волана. От там минавам ежедневно минимум по 3-4 пъти и наблюдението ми е, че вината за такива дребни ПТП обикновено е на първия, който потегля рязко, но в един момент го дострашава и набива спирачките. Ако не внимаваш, "възкачил" си го одма. Това при потегляне, обикновено от Г.М. Димитров. Другият най-чест случай са състезателите от всякакъв пол и възраст, за които "Пресичане на път с предимство" е непознат термин (най-често спускащи се от към Младост 1). Те са си купили книжка с предимство и това е. Даже доста от тях недоволно надуват клаксона, когато не им отстъпиш. Абе, да оцеляваш по софийските улици си е мъка...

Коментар