Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Призовка за акт от КАТ от Октомври 2009 на стария ми адрес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Призовка за акт от КАТ от Октомври 2009 на стария ми адрес?

Пускам нова тема, щото рових рових, но не можах да открия подобен казус.
    Вчера случайно се сдобих с призовка за акт от КАТ за нарушение извършено през Окт.2009. Най-вероятно камера ме е снимала.
    Въпроса ми е, че е изпратена на стария ми адрес - апартамента е продаден и не живеем там от Ноември 2009. Вчера имах път натам, минах през входа и понеже имам ключ от пощенската кутия - гледам получена призовка.

Още не сме си сменяли документите за самоличност поради навалицата, но пък сме си подали заявленията в Общината за нов постоянен и настоящ адрес.
    Въпроса ми е след като де факто не съм получил лично призовката, официално не живеем на стария адрес, на теория няма как да знам за тази призовка и според мен не съм длъжен да отида в КАТ?
    Какво става тогава?

От: Призовка за акт от КАТ от Октомври 2009 на стария ми адрес?

Не си ли я получил срещу подпис, на който и да е адрес - значи не са ти я изпратили.

Коментар

Същия случай беше и при мен, отиваш да си получиш акта и в 7 дневен срок подаваш жалба в съда, акта пада веднага с този срок.
      BTW ето повече инфо Tук
      Успех

Коментар

Я ги отсвири, ако нямаш друга работа в КАТ, хич да не ти пука, две години е давността (ако не бъркам), след това може да си ходиш всеки ден в КАТ и няма да имаш проблеми.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Едиствения проблем е, че санкцията се брои от деня на връчването на наказателното постановление. Ако е глоба, няма дертове, но ако е нещо с книжката само се удължава агонията. А и риска да те спрат и да те проверят в компютъра, ако имаш такава санкция, трябва да те придружат до кат за да ти бъде връчено нп-то.
          Нали, ако става дума за санкция.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

И аз получих по същия начин на стария адрес, за октомври 2009! Без подпис, хвърлена в пощенската кутия! Намерих я след датата на която беше написано да се явя в КАТ! Та ще чакам сега да видя какво ще последва! А, да - колата не съм я карал аз, само се води на мое име! Интересно ми е как ще ме накажат след като шофьора е бил друг по време на нарушението?! А аз даже май този ден не съм бил в България!Абе бъркотия!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Не се заблуждавайте! Призовката е за да ви напишат акта за констатирано нарушение, не за да ви го връчат. И няма давност. Все някога "ще им кацнеш"....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                Не се заблуждавайте! Призовката е за да ви напишат акта за констатирано нарушение, не за да ви го връчат. И няма давност. Все някога "ще им кацнеш"....
                Т.е. акта го пишат ако дойдеш? Ако не си получил призовката и не знаеш могат да те сюрпризират и на пътя като проверят в базата данни? А ако не си карал ти колата? Има ли снимка на водача или само на автомобила?
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Само на автомобила, с дата, час, скорост и координати по ГПС, както и номера на камерата. Ако водачът не е бил собственика, трябва да го прати него с малкия талон на колата. Не е задължително присъствието и на собственика. Ако оня се дърпа обаче, кофти .... Няма начин да докажеш, че не си бил ти. Дори и да имаш печат в задграничния паспорт, ще има проблем.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Един приятел с мотор го снимали, ама нали е маскиран като Дарт Вейдър докато кара, го викнали и казали:-мотора е твой, или прати някой да го глобим или го отнасяш като собственик.
                    Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 06-07-10, 22:09.
                    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Всъщност, сега се замислих... Във фирмата, в която работя, имаме около 40 коли. По принцип, всеки си има возило, но не му е зачислено по никакъв начин и често се случва да се кара, която е под ръка. Та ако такава кола излезе на фотото, ще пратят честитката на собственика, т.е. фирмата. И ако не се знае кой е карал колата тоя ден (както ги пращат с 1 година закъснение, нищо чудно) кой ще отнесе глобата? Фирмата, като юридическо лице (ама как ще и вземат талона или книжката) или собственикът (но пък те в случая са трима....)?
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Във форума но Фолксваген има хубава тема със разяснени съответните срокове. По памет ако до 6 месеца не са ти написали акт от установяване на нарушението намат право да ти пишат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X