Може ли някой член на форума, който редовно пътува през с. Скравена да сподели, дали на влизане в Скравена от към с. Новачене (в посока към Ботевград) има табела с името на селото, указваща че навлизаме в населено място ?
Питам защото днес при връщане от Враца, едвам не се надянах със 78 км/ч на камерата на КАТ на изхода на Скравена (а може и да съм се надянал де, ако не съм успял да набия спирачки навреме
), и нямам спомен да съм минал покрай табела "Скравена", т.е. не е обозначено че навлизам в населено място, където ограничението на скороста е 50 км/ч. Единственият забранителен знак В26 - 40 км/ч е на моста в началото на Скравена, и според мен се намира на доста повече от 1 км от камерата, а не е дублиран на 500 метра както е изискването по закон.
Та въпроса ми е - аз ли съм кьорав и съм пропуснал табелата за начало на населен пункт, или някакви други знаци ограничаващи скороста, или просто движението там не е правилно регулирано ?
П.С. В посока от Ботвеград към Новачене табела има, и си е ясно видима от далеч.
Питам защото днес при връщане от Враца, едвам не се надянах със 78 км/ч на камерата на КАТ на изхода на Скравена (а може и да съм се надянал де, ако не съм успял да набия спирачки навреме

Та въпроса ми е - аз ли съм кьорав и съм пропуснал табелата за начало на населен пункт, или някакви други знаци ограничаващи скороста, или просто движението там не е правилно регулирано ?
П.С. В посока от Ботвеград към Новачене табела има, и си е ясно видима от далеч.
Коментар