Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безумна катастрофа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Безумна катастрофа

Че аз не оправдавам никого. Лично аз се старая да не нарушавам правилата излишно и си планирам работата така, че да не спринтирам постоянно. Но има много хора, които спазват график, спуснат от шефовете и освен, че не получават заработка, биват и глобявани. И като работят за 50 лева на ден, като им резнат някой и друг лев за закъснения какво остава....? Не ги оправдавам, но поне ги разбирам. Не разбирам гъзетата с тенекиите за по 100-200 К, ма то е сигурно щото не съм бил в тяхното положение ....
    П.П. Я се замисли колко пъти си ругал разни инкасатори, кабелджии, доставчици и т.н., дето ти пишат време за посещение 9-11 ч. например, а идват в 12-13...? Може да не са били просто мързеливи, а да са имали причина.... Ама тогава на никой не му пука и си гледа от собствената камбанария.
    Последно редактирано от kuzdov; 07-07-10, 00:11.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

По едно време на бившия ми шеф му бяха взели книжката и известно време карах служебната кола и по моите и по неговите задачки. Първите няколко дни беше постоянни мрънкане - "Е, по-бързо де", "Аре изпреварвай го тоя мотльо" и т.н. и то при условие, че на мен никак не ми е лек десния крак. Редовния ми отговор беше "Като караш ти, карай какато си искаш. Сега карам аз." След няколко дена свикна и спря да мърмори.
      Като иска човек, има начин.

Не винаги са виновни шофьорите или водачите обаче. Личен случай: служебната кола минава през сервиз - нови дискове, накладки, гуми. Излизам и на първото кръстовище едвам успях да спра! Директно у дома в гаража - оказа се, че геят в сервиза някак е успял да наблъска десните накладки отляво и обратно. С чука. Съвсем в буквалния смисъл. Е, не се върнах да ги оправят. Нови накладки и си ги смених сам. На същата кола в друг сервиз бяха сменяли съединителя, 30 километра след излизане от сервиза, започнаха да падат разни части от колата...

И пресен случай отпреди 2-3 седмици. Товарен камион минава през сервиза за нови гуми и обслужване. След 70-75 километра се чува тропане и скърцане - нямало кой да стегне гайките на задна дясна гума. Докато в неделя обикаляхме да търсим болтове (бяха придобили любопитна форма), попаднахме на още два (!) камиона със същия проблем. Весело, а?
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Не разбирам защо се оплаквате от карането в София. Моето наблюдение е, че в София в момента е далеч по-добре от Пловдив, примерно. Имате си камерки, радарчета, паячета на воля. Всичкото тарикат отива под ножа....или почти всичкото.
        В Пловдив сега настава Софииската истерия от 1998-2002. Вчера пак се качих на капака на един джигит, който правеше ляв завой от дясната лента. И псува...
        Само си оправям Гелендията и с винкелните брони се пускам в трафика. Няма друго спасение. Много безсмъртни избивачи на комплекси. Не е от щефовете и от икономията проблема. От тоягата е.... и от пустия мерак да докажеме, че тая Дачия (Тико, Матис, Саксо, Фиеста, Баничарка) "мнооо бега" и не сме я купили щото е ефтина и нямяме повече кинти, а щот е бърза...ама много бърза.. От месеци не ме е изпреварвал голям и мощен автомобил. Карат си нормално с останалите. Ефтините таралясници обаче...немат настигане....мноооо са бързи.
        Много си прав колега , и аз вчера след обяд се прибирам с жената и пътя ми е през центъра на Варна,минавам го почни всеки ден и не бързам че движението е ужас в 17.00 и един шампион с опел астра комби ми минава ту отляво ту отдясно и така до другия светофар ,тъкмо тръгнем като светне зеленото и пак така до другия светофар аз по професия така да се каже съм шофьор и охрана пък и колата ми е голяма(Ес-класа,не че се хваля)че можех да го натисна и да го сваля от ракетата му да го питам за къде бърза в това задръстване ,но си викам че рано или късно ще стигне там закъдето е тръгнал (гробището).А иначе съм забелязал че тук има много служебни комбитаДачия и вървят изключително много особенно градско и са и дизели защото пушат отзад(може и бензин да са)но определено ако някой иска да си купува служебна кола това е марката.Лошото е че и с мотора са ме засичали и изпреварвали няколко служебни буса а когато си на две колела времето за реакция не е голямо но те повечето служебни коли ги карат едни слабички младежи с кипнала кръв и висок адреналин и не им остава време да мислят(пък може и да не могат)за останалите участници в движението.Но е добре да се замислят отвреме на време защото никакъв график и никакви пари не оправдават човешкия живот който ще отнемат с това си каране.

Коментар

Ето едно примерче от вчера как се товари бус. Снимката не е много ясна,но с gsm толкова. Това вътре са някакви мебели, водача твърдо няма как да види през десния прозорец, дясното огледало също.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bus.jpg
Прегледи:1
Размер:63.2 КБ
ID:5192350

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Ето едно примерче от вчера как се товари бус. Снимката не е много ясна,но с gsm толкова. Това вътре са някакви мебели, водача твърдо няма как да види през десния прозорец, дясното огледало също.
            [ATTACH]226666[/ATTACH]
            Да не преиграваме. По пътищата сигурно още се търкалят малко по-възрастни автомобили които са произведени без дясно огледало.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

То новите като имат, пък колко ли шофьори го гледат въобще .... Еле пък хора от населени места с никакъв трафик. Понеже сега се записват студенти, в Студентския град гъмжи от хора, които явно никога не са карали в град и колкото и да си търпелив, може да те влудят. Като се лепнат за осовата линия с 30 километра в час, да се чудиш да ги изпревариш ли или да ги прескочиш и хич не стопля да се прибере вдясно. После софиянци били такива-онакива. Не, че е по темата, ама в последните дни направо ме побъркват.
              Последно редактирано от kuzdov; 09-07-10, 00:06.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Мой приятел се връща в БГ за няколко дни и в маршрутка в БГ - (случката е от преди 10ина дни).
                Както си се возили... дупка, нещо изтропало изпод колата и шофьора се хванал за ръчната. Звъни по ЖиСиЕма ... (не разбрах дали е спрял дори) търси неква група или мобилен екип. Питат го отсреща кво става ... той:
                - Mи такова ..... Изпаднаа ми накладките
                Бил човека "у сервиза" и там немАли да му сложат нови дискове и нам какво още ... ма що са му и накладки.
                На въпрос на пътничка как може .. отгавора бил - Ма госпожо, то често се случва.
                Човека си продължил да си кара .. ама "полека".
                No Comment!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  [ATTACH]226666[/ATTACH]
                  Е точно така ме караха и мен да пътувам през половин България,но аз отказах подобно свинство.И не е проблема в дясното огледало,а как подяволите ще видиш дали някой не идва отдясно или това не е важно според вас.Ето това е почти сигурен признак за шеф дебил.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Да не преиграваме. По пътищата сигурно още се търкалят малко по-възрастни автомобили които са произведени без дясно огледало.
                    Вярно, даже съм карал такъв исвестно време. Но си имаше огледало в купето. Пробвай да си закачиш нещо непрозрачно на дясното стъкло на буса и мини през центъра на София, по тесните улички. Мисля, че няма да ти хареса.

Коментар

Ох! Днес вечерта като се прибирах видях нещо страшно. Една кола се врязала челно в автобус по линия 94. Това се е случило в София, на бул. Свети Наум близо до Сити Център София. Целия булевард беше отцепен, а аз имах възможност да разгледам, т.к. бях с колело. Много неприятна случка - автомобил с 4 пътници е навлязъл в насрещното, където се оказало, че минава автобус. Надявам се да е оцелял някой, което не ми се вярва, защото даже не разпознах марката на автомобила. Още няма новини, но ще чакам да науча какво се е случило.

Колеги, карайте внимателно! Разумното шофиране спасява човешки живот!
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Днес пише, че водачката на автомобила е починала, а другите трима с мозъчни травми в болница. Дано поне те се оправят!
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Тези дето карат хляба карат като луди.Не веднъж съм бил на косъм.Веднъж един ме изпревари в едно село,натиснах след него за да видя до къде ще му е наглостта.Е докъде,докъде до 130 км при ограничение 50.
                          Suzuki Samurai 1.3
                          Диян Димитров - 0897875292

Коментар

А водачът на този Мерцедес каза,че карал с 50 км.,когато изневиделица излязъл бус пред него и неуспял да спре.Удря буса отзад като го придвижва около 30 метра,след това се качва на разделителния остров,минава през тръба,която е бетонирана и на нея има лампа за пешеходната пътека и пада в насрещната лента по таван.След мерене от КАТ се установи,че Мерцедеса се е движел с около 140 км.
                            Suzuki Samurai 1.3
                            Диян Димитров - 0897875292

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                              Тези дето карат хляба карат като луди.Не веднъж съм бил на косъм.Веднъж един ме изпревари в едно село,натиснах след него за да видя до къде ще му е наглостта.Е докъде,докъде до 130 км при ограничение 50.
                              Мен ме удари един камион за хляб,преди 4-5 години, докато си седях кротко в паркираната си кола пред един магазин на ул.Черни Връх. Ударът бе толкова силен, че ме прати в паркиран на 7-8 метра камион с тръби(слава богу РВС). След като отскочих назад, идиота с хляба ме завтори. Като успях да се освестя, го измъкнах за врата от кабината и какво да видя, едно дребно човече с очила...съжалих го и не го бих, за което съжалявам и до днес, защото наглецът, само 10минути след това се хилеше щастливо, а мен и досега ме боли кръста...

Коментар

Да не отварям нова тема, тази е подходяща.
                                Една новина http://www.dnes.bg/crime/2010/08/17/...-shofior.96746
                                Пишлемето карало из уличките като бесен, родители му направили забележка и той, като типично български селтак, събрал дружинка от 6-7 човека с бухалки и ножове и се впуснали в саморазправа . Еб@си вече и забележки не се приемат.
                                Сигурно ако беше отнесъл някое дете пак щеше да скочи на родителите на бой, к'во е това разпасано стадо деца дето му пречат да се сурка и дрифти по улицата с баварката.

п.п. пък за бащата на приятелката му .... и това свършен човек41г. За кое свястно поколение се говореше в една друга тема, че нещо изгубих края?!?
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X