Обява

Свий
Няма добавени обяви.

типово одобрение - проблем с регистрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• типово одобрение - проблем с регистрация

Испанските керпедени за една година измислиха милиони нови закони с цел да отровят живота на хората и Канарийците . Преди няколко дена и нови закони за движение по пътищата . Едно от тия закончета гласи ,че ако не си регистрираш МПС-то до 3 месеца те награждават с 5000 евро глоба .Ако пък не си я платиш ти прибират колата . Със всичката си простотия докарах кола ( Гранд Чероки ZJ - 93 г. ) от България преди 40-тина дена и днес реших да я регистрирам . Хорицата ,които взимат 120 евро за услугата да свършат всичко (всичко е равно на 1500 евро ) ме натириха при някакъв инжинер ,който първо трябвало да ми види колата дали отговаря на стандартите . Ако отговаря му давам 80 евро ,слага печат на едно документче ,което занасям на ония със 120-те евро .Намерих специалния инжинер в един гараж (забележете няма инситуция ,която да се грижи за тия неща ) да си чопли колата . Тоя ми взе документите ,зяпа 20 минути нящу из нета и вика :
    - Аре ся да видим колата . Водя го специалния ,тоя гледа ,блещи се и накрая твърдо взе решение :
    - Тая работа няма да стане ,защото нямаш набит номер - типово одобрение . Я да видя талона . А , и тук няма ! Става въпрос за големия талон ,точка - К .
    - Ами те са така американските коли ,нямат такъв номер . Няма да стане ! Тъкмо да го хвана за ентерията и да го повлека ,приятелят ,който беше с мен вика :
    - Бе я ела да видиш моята ще стане ли ?
    - О ,Рено Еспейс ! Няма проблем и аз имам такава . Я да видя оня гадния номер . А ,и тая няма ! Ми ......няма да стане . Или кандидатстваш за канарийско жителство или си завираш колата в гъзъ .
    - Ма как в гъзъ бе човек тва да не ти е Клио ,че и с лифт и големи гуми ?
    Вика ,че ако съм бил жена щял още една опция да ми даде но ......
    Напцувахме го обилно ,после канарийските закони ,след тва пак него и си затътрихме все още празните задници към колите ,които някак странно ни се усмихваха . Аз на моя веднага му обясних ,че тая работа дето си я мисли няма да стане и го подкарах с 600 на бавни да му дойде акъла . Канариец няма да ставам пък ако ще и ЗИЛ да трябва да регистрирам . От къде да го изкопам тоя номер ,къв типов хляб ,кви одобрения ? Единственото ,което ми се върти в главата е цитат от „ Портокал с чесовников механизъм " - Тогава и аз станах сумасшедший братлета и ги отпочнах .... "
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

От: типово одобрение - проблем с регистрация

Никой ли не знае какво е това типово одобрение ?
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Типовото одобрение е документ с номер, издаден от официална институция, който удостоверява, че всички компоненти на автомобила и автомобила като цяло отговарят на приложимите директиви. Сертификата е бял лист с наклонена жълта или розова линия по диагонал.
      В БГ - службата която може да издава типови одобрения е Министерство на транспорта. На теория - всички товарни автомобили трябва да бъдат прехомологизирани индивидуално във всяка страна от ЕС. За леките от някоя година насам има универсални типови одобрения, които важат за всички страни членки. На практика тука претупваме цялата работа и регистрацията на МПС дори и 4 години след членството ни в ЕС все още става в КАТ по марка и модел с едни летящи хартийки издавани от вносителите или от технотест. Тук е т@.ак работа - обаче на другите места не е така - хората ги взимат тези неща насериозно.
      Не искам да те плаша, обаче щом оня с 60те евро ти е отказал, джипката може и да я огрее...
      Що не си я караш с БГ регистрация и зелена карта - там не важи ли?

Коментар

Важи 3 месеца . После .......ми прибират колата . Дори да си платя глобата от 5000 евро имам срок от 1 месец да я регистрирам . Оня ми ти инжинерин няма да сложи печата и след месец пак 5000 евро. Аз на тая убавина на дали ще издържа дълги години та направо да им давам колата без много разправии пък на инжинерина все ще намеря какво да завра . Между другото е много любезен човека . Ако беше отявлено злонамерен щеше по-малко да ме дразни .

Коментар

Обади се адски културно на Крайслер Испания и ги питай могат ли да ти помогнат. Проблемът е че някои вносители искат бая парици за хомологационни документи, а колата е старичка. Би трябвало най-малкото да ти дадат посока. По принцип те са тези които могат да ти издадат документ че твоята машинка не е различна от модел Х продаван в Испания по онова време.

Вече според политиката на вносителя, ще ти дадат документ и няма да ти искат майка си и баща си (мисля че ако ти искат под 200 евро трябва да черпиш), или пък ще ти поискат някаква невероятна сума, ако не ти откажат на общо основание.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Вече според политиката на вносителя, ще ти дадат документ и няма да ти искат майка си и баща си (мисля че ако ти искат под 200 евро трябва да черпиш), или пък ще ти поискат някаква невероятна сума, ако не ти откажат на общо основание.
            за толкова стар автомобил най-вероятно ще е повече от 200 - само ДХЛа ще е 50-100 евро.
            Има и мъзможност да се окаже, че базата данни на производителя вече я няма - по принцип производителя е задължен да пази тези документи около 10 години, после е въпрос на добра воля.
            А независимо от цената - най-вероятно ще отнеме доста време - поне 1 месец без да броим летните отпуски които скоро идват. Колко ти струваше да закараш джипката до там? Може да се окаже по евтино да я върнеш тук и да я продадеш отколкото да се мъчиш като грешен дявол да я регистрираш там...

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              Важи 3 месеца . После .......ми прибират колата .....
              И как ги засичат тия три месеца. Като карам из Европа отдавна не са ме записвали никъде кога влизам и къде отивам. Не може ли да напуснеш за ден два страната и после обратно?
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Да подхвърля още една идейка ... като нямаш типово одобрение опитай с процедура за регистрация на единична бройка МПС /уникат/. В БГ процедурата не е доклатена, но при теб може и да си я има , че и да не е толкова идиотска даже. В Англия съм чувал , че е свръх демократично. И в Германия става.....
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Обади се адски културно на Крайслер Испания и ги питай могат ли да ти помогнат...(мисля че ако ти искат под 200 евро трябва да черпиш)....
                  Сутринта ходих до офиса на Крайслер . Един добър чичка си направи копие на талона и ми каза след един месец да му занеса 80 евро . Ще черпя

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                  Колко ти струваше да закараш джипката до там? Може да се окаже по евтино да я върнеш тук и да я продадеш отколкото да се мъчиш като грешен дявол да я регистрираш там...
                  600 евро бензин (4500 км ) и пътни такси . Тук требе да вметна ,че след Унгария средният ми разход падна от 20 на 12 . За манджа и спане 500 но винаги има вариант да си носиш храна и да спиш в колата и 510 евро ферибот Кадис - Лас Палмас . Мдам това и мислех да правя .Да го прибирам по нашенско . Цялата дивотия ще ми излезе около 3000 евро + много загубено време и нерви. Както казва жената - Ей ,като си наумиш нещо ..................
                  Подписа на Жоро Нешев се вписва добре в темата ..........на drukman също )))

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  И как ги засичат тия три месеца. Като карам из Европа отдавна ........
                  С подводница и аз бих могъл да се скатавам

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                  Да подхвърля още една идейка ... като нямаш типово одобрение опитай с процедура за регистрация на единична бройка МПС /уникат/. В БГ процедурата не е доклатена, но при теб може и да си я има , че и да не е толкова идиотска даже. В Англия съм чувал , че е свръх демократично. И в Германия става.....
                  Искат канарийско поданство хайваните .
                  Последно редактирано от droba; 28-05-10, 12:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X