Испанските керпедени за една година измислиха милиони нови закони с цел да отровят живота на хората и Канарийците . Преди няколко дена и нови закони за движение по пътищата . Едно от тия закончета гласи ,че ако не си регистрираш МПС-то до 3 месеца те награждават с 5000 евро глоба .Ако пък не си я платиш ти прибират колата . Със всичката си простотия докарах кола ( Гранд Чероки ZJ - 93 г. ) от България преди 40-тина дена и днес реших да я регистрирам . Хорицата ,които взимат 120 евро за услугата да свършат всичко (всичко е равно на 1500 евро ) ме натириха при някакъв инжинер ,който първо трябвало да ми види колата дали отговаря на стандартите . Ако отговаря му давам 80 евро ,слага печат на едно документче ,което занасям на ония със 120-те евро .Намерих специалния инжинер в един гараж (забележете няма инситуция ,която да се грижи за тия неща ) да си чопли колата . Тоя ми взе документите ,зяпа 20 минути нящу из нета и вика :
- Аре ся да видим колата . Водя го специалния ,тоя гледа ,блещи се и накрая твърдо взе решение :
- Тая работа няма да стане ,защото нямаш набит номер - типово одобрение . Я да видя талона . А , и тук няма ! Става въпрос за големия талон ,точка - К .
- Ами те са така американските коли ,нямат такъв номер . Няма да стане ! Тъкмо да го хвана за ентерията и да го повлека ,приятелят ,който беше с мен вика :
- Бе я ела да видиш моята ще стане ли ?
- О ,Рено Еспейс ! Няма проблем и аз имам такава . Я да видя оня гадния номер . А ,и тая няма ! Ми ......няма да стане . Или кандидатстваш за канарийско жителство или си завираш колата в гъзъ .
- Ма как в гъзъ бе човек тва да не ти е Клио ,че и с лифт и големи гуми ?
Вика ,че ако съм бил жена щял още една опция да ми даде но ......
Напцувахме го обилно ,после канарийските закони ,след тва пак него и си затътрихме все още празните задници към колите ,които някак странно ни се усмихваха . Аз на моя веднага му обясних ,че тая работа дето си я мисли няма да стане и го подкарах с 600 на бавни да му дойде акъла . Канариец няма да ставам пък ако ще и ЗИЛ да трябва да регистрирам . От къде да го изкопам тоя номер ,къв типов хляб ,кви одобрения ? Единственото ,което ми се върти в главата е цитат от „ Портокал с чесовников механизъм " - Тогава и аз станах сумасшедший братлета и ги отпочнах .... "
- Аре ся да видим колата . Водя го специалния ,тоя гледа ,блещи се и накрая твърдо взе решение :
- Тая работа няма да стане ,защото нямаш набит номер - типово одобрение . Я да видя талона . А , и тук няма ! Става въпрос за големия талон ,точка - К .
- Ами те са така американските коли ,нямат такъв номер . Няма да стане ! Тъкмо да го хвана за ентерията и да го повлека ,приятелят ,който беше с мен вика :
- Бе я ела да видиш моята ще стане ли ?
- О ,Рено Еспейс ! Няма проблем и аз имам такава . Я да видя оня гадния номер . А ,и тая няма ! Ми ......няма да стане . Или кандидатстваш за канарийско жителство или си завираш колата в гъзъ .
- Ма как в гъзъ бе човек тва да не ти е Клио ,че и с лифт и големи гуми ?
Вика ,че ако съм бил жена щял още една опция да ми даде но ......
Напцувахме го обилно ,после канарийските закони ,след тва пак него и си затътрихме все още празните задници към колите ,които някак странно ни се усмихваха . Аз на моя веднага му обясних ,че тая работа дето си я мисли няма да стане и го подкарах с 600 на бавни да му дойде акъла . Канариец няма да ставам пък ако ще и ЗИЛ да трябва да регистрирам . От къде да го изкопам тоя номер ,къв типов хляб ,кви одобрения ? Единственото ,което ми се върти в главата е цитат от „ Портокал с чесовников механизъм " - Тогава и аз станах сумасшедший братлета и ги отпочнах .... "
Коментар