Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Maлко помощ - видимост при маневриране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Maлко помощ - видимост при маневриране

Здравейте колеги.Това ми е първата тема и първото мнение в този форум,четох доста теми и има много технически грамотни лица,което е супер

Питането ми е малко детски въпрос,но срам не срам-ще го задам.По-добре да питам и да се изложа,отколкото да не питам и да се изложа двойно Млад шофьор съм (имам година и половина стаж,непрекъснато съм зад волана,на 19 години съм),но имам огромен проблем-габаритите на автомобила.Днес родителите ми купиха нов по-голям автомобил и ... не мога да се изразя добре,но просто го чувствам голям.Или ме е страх да не зажуля някого... не знам на какво се дължи,имам огромна трудност при преценяване отдясно (пример- карам на тясна уличка,срещу мен идва друг автомобил и аз трябва да мина максимално вдясно,за да се разминем)... ако е тротоар няма проблеми,но ако има спрени автомобили отдясно започват мъките... не мога да преценя колко разстояние имам от моето дясно огледало до това на другите коли.Знам,че няма кой да ми даде конкретен отговор какво да направя в случая и че всичко е до практика,но просто не знам... страх ли ме е,какво е Моля,помогнете ако можете.Извинявам се,ако темата не е за този раздел и приятна вечер!
    Последно редактирано от Ясен; 22-04-10, 00:08. Причина: по-добро заглавие

До: Maлко помощ

Хубава си е темата.

Натрупването на опит е важно нещо, но ще ти дам един хитър съвет - изправи облегалката. Много шофьори смятат, че е недостойно да шофират изправени. От това получават три неща - болки в гърба, слабо чувство за хлъзгане и лоша видимост.

Освен това, някои коли просто са по-трудни от други. Повечето джипки са доста четвъртити, а мястото на шофьора е високо. Там се вижда всичко. На другия край са облите, сплескани спортни автомобили, които са си кошмар за маневриране.

Коментар

Автомобила не е джип,а Ауди А4,ако има значение.Благодаря за съвета,още утре ще опитам

Коментар

Спри няколко пъти до стена. Ама избери ограда или стена без бордюр за да можеш да минеш покрай нея и да спреш без проблеми. После слез и си виж колата от страни. Много помага. След седмица две ще свикнеш и после никоя сила на света няма да може да те извади от голямата кола.... и седни изправен не легнал.

ПП Каква е колата?
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Мисля,че е въпрос на свикване,а и трябва да понатрупаш опит.
          Посочи марката и модела.Така ще получиш по-конкретни съвети.

Коментар

Колата е Ауди А4 седан 97'

Коментар

На шосето гледай колкото виждаш по-надалече. Никога не гледай капака, освен в гората. В завоите е по-сложно.
              В десен - изнасяш кочината напред, докато средата и стигне до точката на завоя на леката кола, и тогава въртиш геврека бързо. Като нормален камион, рейсовете са по-капризини, или по-лесни. В ляв влизаш плавно в кръстовището, ще те пуснат. Просто гледай да не мачкаш малките излишно.

Коментар

До: Maлко помощ - видимост при маневриране

Колега Стефан,благодаря Ви за мнението.Правя го това да си гледам предния капак на колата,защото си мисля,че ще я ударя отдясно... ще гледам да не го правя повече!

Коментар

Така е, опита е важен. Покарай я и след месец няма даже и да мислиш. Ама бъди много внимателен до тогава, защото надценяването на уменията играе много лоши шеги. Пък ти си в тая възраст, дето всички все още са "непобедими"...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    На шосето гледай колкото виждаш по-надалече. Никога не гледай капака, освен в гората. В завоите е по-сложно.
                    В десен - изнасяш кочината напред, докато средата и стигне до точката на завоя на леката кола, и тогава въртиш геврека бързо. Като нормален камион, рейсовете са по-капризини, или по-лесни. В ляв влизаш плавно в кръстовището, ще те пуснат. Просто гледай да не мачкаш малките излишно.
                    Подкрепям. А за страничните габарити ползвай максимално огледалата, няма по-добър помощник .
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Точно така,не бързай,а опита сам ще си дойде.А в това отношение дори твърде скоро.
                      Това Ауди е с малкото дясно огледало,та съвета за огледалата е малко спорен(иначе си е правилен).

P.S.Знам автоморга само за Ауди-гледай да се ограничиш само до леки материални щети(нЕкое огледало,например) и пиши,ще ти дам координати,да си пазаруваш.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                        .
                        Това Ауди е с малкото дясно огледало,та съвета за огледалата е малко спорен(иначе си е правилен).
                        По скоро съвета е в смисъл, че огледалата са най-издадените точки на колата (отстрани). Т.е. при разминаване, ако огледалата минават - значи и колата минава. Аз също така се ориентирах като млад шофьор, и капаците на огледалата ми бяха постоянно ожулени

П.С. Същия принцип ползват котките - имат едни дълги косъмчета на върховете на ушите. Ако си завре главата някъде и не закачи косъмчетата - значи и тялото ще мине.
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

И аз имам същият стаж година и половина и проблем като твоя с колата на баща ми - опел комбо 1,7 . Хем голяма кола - хем дясното огледало е сменено с такова /зимата при буря падна клон и строши оригиналното/ , че отдалечава образа и не ти е никак ясно къде по точно е другата кола. Затова преди няколко седмици отидах на вилата и почнах да се уча да преценявам къде е колата /в случая използвах колата, която карам по често -реното на майка ми / е един път леко e ударих ама после свикнах и сега почни проблеми.

Сега си спомням в началото като се учих на колата на майка ми да паркирвам. Беше ми супер странно как така ще паркирам при положение че предницата не се вижда /рено меган сценик/, защото е скосена ама след първия месец не ми правеше впечатление. Така че трябва да потренираш и да свикнеш.

ПП: Горният съвет е добър , но ако караш назаден не помага.

Коментар

Здравей.Освен писаното по-горе,защо не опиташ с новата кола на добрият стар полигон?Явно си се учил с малък автомобил.Нови габарити, нови притеснения-значи ти трябват тренировки за нови умения.Няколко часа там с добър съветник и трябва да си ОК.Аз като се качих от Рено 11 на Рено Лагуна комби и назначих жената за колче на един плац.Бързо влязохме в релсите.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                              Здравей.Освен писаното по-горе,защо не опиташ с новата кола на добрият стар полигон?Явно си се учил с малък автомобил.Нови габарити, нови притеснения-значи ти трябват тренировки за нови умения.Няколко часа там с добър съветник и трябва да си ОК.Аз като се качих от Рено 11 на Рено Лагуна комби и назначих жената за колче на един плац.Бързо влязохме в релсите.
                              Направи си импровизиран полигон, колегата е прав!
                              Не знам каква е била предишната кола, но опитай да измериш разликата - обзалагам се, че ще се окаже малка - просто отвътре нещата изглеждат различно.
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X