Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лоши гуми + несъобразена скорост = СМЪРТ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лоши гуми + несъобразена скорост = СМЪРТ !

На втори ноември 2004 в Русия, по заледен път се движи Пежото което виждате по-долу. Освен шофьора вътре са и две момичета негови близки. Предните и задните гуми са различни като само предните са подходящи за такъв път.

Освен че гумите не са добри и шофьора е карал с около 90км/ч. Колата се поднася и отива директно към идващия насрещно КАМАЗ. Всички за загинали.

Никога не забравяйте че зимата се кара със зимни гуми с достатъчно дълбок протектор и задължително с по-малка скорост !!!

VPetrov.photography

Тоя изобщо е за наградата Дарвин. Там максимално разрешената е 90, хубаво де, ама само американците не обръщат внимание на леда, а само на табелата. И предните - с шипове, задните - летни. Естествено че ще го завърти, а после сигурно и не е пуснал спирачката.
    Мани го недопривода, ами като чувам от тукашни разни "специалисти" че и с разни гуми можело отпред - отзад на джипа... Щото нали джип, и нали много велик шофьор, и щото въобще, и кво толкова бе, и нали и така върви...

Коментар

Може би е добре по-често да се публикуват подобни снимки, от опит съм забелязал, че дълго седят пред очите ми.
      LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Тоя изобщо е за наградата Дарвин. Там максимално разрешената е 90, хубаво де, ама само американците не обръщат внимание на леда, а само на табелата. И предните - с шипове, задните - летни. Естествено че ще го завърти, а после сигурно и не е пуснал спирачката.
        Мани го недопривода, ами като чувам от тукашни разни "специалисти" че и с разни гуми можело отпред - отзад на джипа... Щото нали джип, и нали много велик шофьор, и щото въобще, и кво толкова бе, и нали и така върви...
        Защо само в русия и америка.Тук повечето хора не обръщат внимание на снега и на леда.Мой роднина преди 2 години се излъга и сложи зимни гуми на голфа и вика!До сега не бях карал с зимни гуми това е благодат!
        ДА благодат е защото хем нямаш проблеми с тръгване но е по безопастно.Това че си с зимни гуми не ти дава право да летиш с по 100-150 км/ч в софия!Защото при сняг и лед всякакви гуми не те спасяват.ТОку виж някой се види като тоя с пежото!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Защо само в русия и америка.Тук повечето хора не обръщат внимание на снега и на леда.Мой роднина преди 2 години се излъга и сложи зимни гуми на голфа и вика!До сега не бях карал с зимни гуми това е благодат!
          ДА благодат е защото хем нямаш проблеми с тръгване но е по безопастно.Това че си с зимни гуми не ти дава право да летиш с по 100-150 км/ч в софия!Защото при сняг и лед всякакви гуми не те спасяват.ТОку виж някой се види като тоя с пежото!
          нищо не е по-опасно от останалите участници в движението - сняг лед и т.н. са все предвидими, да не кажа елементарни неща, обаче от човека по-страшно няма! Типичен пример е мойто любимо Цариградско шосе - посока Центъра, преди Плиска... е просто няма ден без катастрофа! Право, без дупки, почти винаги идеално изчистено и насолено да побеляване...
          Поне сложиха ограда, та няма пресичащи самоубийци!
          Ако сложат и 2-3 снимачки, гарантирам, че катастрофите ще намалеят драстично! /обаче на кой му пука за човешкия живот! сложили една табела 60 и си измили ръцете!/
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ама нали знаете че не книжката кара колата!А човека!!!
            Защото повечето от хората не заглеждат знаците.Правят страмни изпреварвания от крайна лява до крайна дясна и обратно само за да стигнат преди теб на сфетофара!Без да мислят че ще спреш зад тях на сфетофара!Кръстовището на Орлов Мост е едно типично доказателство.Когато стане катастрофа там тя винаги е с доста пострадали!Но какво да се прави.Говедото си остава говедо!Ама защо говорим само за Цариградско!А Бул.България?Околовръстното!Сички те са опастни за хората!

Коментар

Докато всякакви дупета могат да отидат и да си купат книжка, такива неща ще има още. Както бях казал в една друга тема и аз си падам доста по streetracing-a, и аз обичам да карам бързо, но когато има условия за това, когато съм сигурен че този отсреща или до мен няма да направи някоя глупост. Просто шофьорите триабва да преценяват ситуацията, ако нема никой карай и с 300 ако искаш но не поставяй живота на другите в опасност. Относно гумите, винаги при смяна или всички или николко. Дори едната гума само да е различна, било то от друг производител или по износена или нещо по което да се различава от другите, това ще доведе до поднасяне, хлъзгане и др. нежелани явления при нужда, дори и да не е на сняг и лед.
              Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

Коментар

Хе, че задръстванията в София, понеже е малък град, стават ЕДИНСТВЕНО от неспазване на светофарите. Като изключение, ама не всяка година - от тежки катастрофи на Цариградското, на Околовръстното на София, и някой завъртян ТИР на Владая. Това е!
                Прости примери за бардаците, и борбата с тях. Понякога се забавлявам с популяризирането на дисциплината в пътното движение
                Има периоди, в които почти всеки ден минавам по кръговото под естакадата на Цариградското. Масата дебили смята за естествено да излиза от тая структура без мигачи. И от лявата, демек вътрешната лента. Тогава просто полека заемам и средната. Обикновено пищят спирачки, и се изказват неправилни мнения за сексуалната ми ориентация. Има ефективен набор от прости отговори, и обикновено пращам тариката на втори кръг След примерно седмица, поне пред мене не се случва да излизат без мигачи. Нито да ме засичат, когато аз съм вътре.
                Всяка вечер от Алея Яворов правя десен завой при Телевизионната кула. Обикновено някой се муши в насрещното, щото бил ей натам. Просто не ги пускам. Капаците на голфовете и баварците се мачкат много забавно от моя ролбар. Че и всички шофьори наоколо налитат да бият пострадалите, нали всички виждат що става задръстването... Заради гората не ме виждат отдалече, ама гледам има вече тенденция да се хвърлят и между дърветата, никой не ще челен.
                Понякога вечер минавам през паметника на Левски, и на светофара при Художествената академия винаги има безобразно задръстване, и никога КАТ. Едно от вечерните забавления е да го разчиствам. Отнема 3 минути, светофара е 50/10 сек. Просто правя това, което пише в правилника: Жълтият сигнал е забранителен. Не може да се навлиза в кръстовище, ако не може да се излезе от него. Толкова, нищо по-героично. Движението се оправя тутакси. Там няма повод да мачкам никого, ама се случват разговори с просветени сексолози. За най - напредналите имам щанга под ръка, и първият в пълнителя винаги е стоп ...
                А по голямата сметка - за целия тоя бардак е виновен единствено КАТ. В природата на хората е това, и онова, и трето, и това трябва да се приеме като ОБЕКТИВНО обстоятелство, а не да се въпие към няква съвест. А ограниченията искат пъдар. И стадото без куче е просто месо. Само че КАТ не се занимава с превенция, а се крие по храстите, и като стане белята, изскача от там да пише и прибира пари. Демек не върши това, за което му плащам от мизерните си стотинки. Както и всички вие ...

Коментар

Стефане напълно си прав за сичко.
                  В българия не само в софия всеки който кара кола си мисли че е като на състезание.Вчера следобят имаше лека катастрофа на паметника левски.От там решихме да направим един опит.Съобщихме в КАТ те учтиво дойдоха огледаха сичко и днес като минах имаше дежурна патрулка.Но навсякаде ли трябва да се прави така или просто органите на реда трябва да се задействат да следят.
                  За кръговите не ми се говори.Защото съм виждал какви ли не изпълнения.На кръговото на Надлеза Надежда съм виждал паркирани коли в най-лявата лента.Коли който обръщат и тръгват в насрещното.Изобщо ужаса е пълен.
                  За великите улични гонки някои може ли да ми обясни каква е голямата тръпка.Да си ръчкаш колата или тръпката е после когато ви подгонят полицайте!Както казах преди това бях на няколко гонки с един приател с неговата кола която гледана спрямо много други е като самолет пред другите.
                  Седяхме до около 23 часа и дойдоха полицай.От там гледаме как сички с колите палят гуми хвърлят бири и бягат.Ние направихме същото но мисалта ми е точно това ли ви е целта да бягате от полицайте.Еми оредете си збирки и почвайте.
                  А толкова ли ви се свиди да дадете по 2,3 лева за божурище.
                  Преди време ми беше много интересно да видя как някой ще си разбие колата на Военна рампа от прекалено много газария!Но все не се намираше такъв!Какво да се прави!

Коментар

Ето го гадното потвърждение на гадната ми теза. Полуумни хорица правят квото могат, а безумния, в смисъл отсъствие на разум, контролен орган им се връзва дефинитивно безпомощно ...((( Кво по-лошо?
                    А тая с адреналина си е универсална история. От прост хероин до УАЗове - все тая))

Коментар

До: Лоши гуми + несъобразена скорост = СМЪРТ !

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Никога не забравяйте че зимата се кара със зимни гуми с достатъчно дълбок протектор и задължително с по-малка скорост !!!
                      Зима е. Пътищата са хлъзгави. Темата има нужда от обновяване.

Преди няколко часа като заек от шубрак ми излезе на пътя 12г. дете, рипнах на спирачките и...го блъснах!!!

Слава Богу, преди малко излезе от болницата без наранявания и счупвания!

Още не съм се отърсил от шока...само като си представя какво можеше да стане, ако се бях заблеял (палене на цигара, разговор по телефон, кириз на някоя кака )...нямаше да го видя, нямаше да закова спирачки...нямаше да е жив.

На около 1.5 м. пред мен ми изкочи внезапно измежду две паркирани коли...ужас!...а ако бях с галошки, вместо със зимни гуми...
                      Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Малкия дявол е бил, плюй в пазвата и пали свещ. Важното е, че детето е невредимо.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Бегай, това е голям стрес! Аз брах ядове през 2007г. с един дядка с колело, не е важна случката, важното е, че и при мене завърши добре.

Колега, както каза Злати, запали една голяма свещ в църквата и се радвай, че всичко е минало без усложнения за хлапето и за теб.

Коментар

Както каза Тедо -човека е най-опасен,не се ли пазим взаимно-няма кой да мисли за нас.Ама това трябва да го обясниш подробно на всеки,та може и да има някъв ефект.То не че и с зимни гуми не може да се блъснеш,ама трябва да ползваш и това къде е под шапката,не да разчиташ само на гуми и другите водачи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X