Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Д О Ж - Да Оставаме Живи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Д О Ж - Да Оставаме Живи!

Животът е най-прекрасното нещо,което съдбата ни е дала и е абсурдно да го загубим нелепо.
    С надеждата да обединим усилията си и да учим не само себе си, а и тези които нямат нашия опит да оцеляваме по пътищата и безпътищата на България и света, ви предлагам на вниманието тази нова тема. Малко са ни много тези около 1000 убити в автокатастрофи всяка година ...
    Позволявал съм си да поучавам млади колеги-шофьори, че най-добър е внимателният шофьор, но май съм забравял да подчертая, че вниманието трябва да е ЕЖЕСЕКУНДНО иначе е безсмислено...
    Ще се радвам на всяка полезна, споделена мисъл как да оцеляваме и да се опитаме ние, които сме зад воланите да сътворим златните правила на Д О Ж - Да Оставаме Живи!

До: Д О Ж - Да Оставаме Живи!

До сега съм карал автомобили спортен профил,но откакто карам джип се чувствам по-спокоен на пътя.Скороста не ме блазни,обаче кача ли се на леката кола......
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

- Да Оставаме Живи![/QUOTE]

Ами те нещата не са много.
      1. Технически изправно МПС.
      2. Правоспособен и не пил водач.
      3. Малко мисъл в главата.
      4. Да не очакваш, че и другите са такива. Очите на четири!
      5. Спазване на правилата и ограниченията.
      За друго не се сещам.

Коментар

За друго не се сещам
        Аз се сещам. Като те спре полицай в нормална държава- ще се сетиш и ти. Дотогава- по големичка кола, каска и библия в скута.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Аз се сещам. Като те спре полицай в нормална държава- ще се сетиш и ти. Дотогава- по големичка кола, каска и библия в скута.

За какво да ме спира?

Коментар

Не трябва ли да добавим и едно "З" - Д О Ж З
            И здрави, и здрави!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение

За какво да ме спира?
              Той като те спре вежливо обяснява защо го прави. Поне на мене ми обясняват де. Все една и съща причина- не мога да свикна да карам с 110 на 7 ленти празна магистрала. Тебе за какво ще те спира, не знам. Ако си ангелче, няма да те спира. Ти ангелче ли си?

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Не трябва ли да добавим и едно "З" - Д О Ж З
                И здрави, и здрави!
                За "З-то" има ваксини и хапове, както и напитки във всякакъв вид. Кеф ти ледени, кеф ти греяни.
                А ,да сме Ж и З.
                На ЗДРАВЕ.

Коментар

Благодаря на всички, които се включихте в темата. Видимо има какво да обсъждаме. От движение приемам да добавим и "З"-то, т.е. да сме и Здрави, тъй като освен смърт по пътищата и безпътищата много хора намират и ... патерици. Ще продъжа с още една пеперлия епиграма: "Мечтата на пияния шофьор - Да го спре за проверка пиян контрольор"

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    - Да Оставаме Живи!

Ами те нещата не са много.
                    1. Технически изправно МПС.
                    2. Правоспособен и не пил водач.
                    3. Малко мисъл в главата.
                    4. Да не очакваш, че и другите са такива. Очите на четири!
                    5. Спазване на правилата и ограниченията.
                    За друго не се сещам.[/QUOTE]

Ей това, подчертаното е най-важно според мен. Ако може да е в повече
                    Поздрави!
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ако си ангелче, няма да те спира. Ти ангелче ли си? [/QUOTE]

Абе не знам, ама само във Сърбия и преди СФРЮ са ме спирали. Не че е имало защо, ама те тем така си правят. Хубавото е, че почти винаги остават гладни. Заради тях катво ли не се търкаля в багажника и на скрити места. Много ми е гот, като поискат примерно резервни крушки, да отворя моторния отсек и да им ги презентирам.

Коментар

Нямах възможност да пиша няколко дни по темата "ДОЖЗ", но изглежда и други заедно с мен сякаш сме се примирили с информацията за жертвите, която ежедневно ни залива от екрана на телевизора и изглежда сме безсилни да променим каквото и да е... Безсилни ли сме наистина? Автор на приципа ДОЖ като философско понятие и начин на живот е Георги Убинов - бивш футболист от "Ботев" Пловдив и "Левски", той освен автор на философски книги в момента е и добър художник и футболен педагог. С тази информация искам да докажа, че всеки независимо от професията си може да има своя принос в борбата за оцеляване по пътищата и улиците. Радвам се, че Пенчо се опита да систематизира няколкото правла за безопасното шофиране и оцеляване, но толкова ли само са правилата? Четох преди много време, че когато в Париж, в тесен кръг отбелязали 40-годишното безопасно шофиране на щофьора на френския президент Де Гол и го попитали как го е постигнал, той отговорил с едно изречение: "Когато шофирам приемам всички други, които карат автомобили или са пешеходци ЗА ЛУДИ..."

Коментар

Много хубава и полезна тема,за всички нас,живите...Спомням си преди съм виждал отзад на камионите,по често,отдолу,под стоповете надпис на нещо като гумена "престилка" следния надпис "ТАТКО,ЧАКАМЕ ТЕ С МАМА".Психологическия смисъл на въздействие явно помага.Нека и да не го виждаме пред нас тоя надпис,да бъде винаги като обица на ухото ни,да ни бъде като едно на ум когато шофираме,когато се возим или просто се разхождаме.Да пазим нас и останалите.
                          HUSGVARNA 630 SMR
                          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Тука пък ние виждаме ."как е моето каране- коментари?"/ и телефон към шефа. Шефа работи по добре от татко и мама...
                            Последно редактирано от NIKSD; 16-01-10, 18:55.

Коментар

Пак ми поднамирисва на полицейщина!
                              Нищо не помага. И Стависки си беше сложил едни лепенки...
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X