Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е идеята ... ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е идеята ... ?

На следното упражнение:
    Кара си един пич пред мене, съвсем стабилно и без проблеми и по едно време започва да лъкатуши с волана и описва змиевидна траектория в рамките на лентата. При това с такива остри дъги, че колата се накланя (имам предвид не че отлепя гуми от асфалта, ами просто се напрягат ресорите от външната страна на дъгата).
    Питам каква е идеята зад това действие от страна на водача?
    После ще разкажа и какво видях след това.

До: Каква е идеята ... ?

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
    На следното упражнение:
    Кара си един пич пред мене, съвсем стабилно и без проблеми и по едно време започва да лъкатуши с волана и описва змиевидна траектория в рамките на лентата. При това с такива остри дъги, че колата се накланя (имам предвид не че отлепя гуми от асфалта, ами просто се напрягат ресорите от външната страна на дъгата).
    Питам каква е идеята зад това действие от страна на водача?
    После ще разкажа и какво видях след това.
    Загрява гумите преди старта.

Коментар

Често срещано действие,от страна на младите собственици на BMW.В повечето случеи,след това действие следва ДРИФТ(независимо къде се намират в същия момент).
      Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Окей. Загряване на гумите е при Формула 1. Дрифтът е за гъзария ...
        Забравих да спомена, че това го прави при кишав път и върху сняг.

Коментар

Може да има съвсем разумно обяснение - изпробва сцеплението. Според мен за целта човек трябва да чукне спирачките, но има всякакви.

Коментар

И аз си помислих, че е това, и според мен този начин на проверка на сцеплението е силно неподходящ.
            Тая случка ми се случи в отсечката от Петолъчката до Котел. Става въпрос за понеделника (четвърти януари), с голямото застудяване. Като го видях да го прави това, реших да се отделя от него на по-голяма дистанция. И разбира се, се случи - стъпихме на сняг по едно надолнище, пича направи същото упражнение, при което вече задницата се изнесе, колата му пресече насрещната лента и се бутуряса в канавката. Не можах да спра, да видя дали е добре, заради надолнището, а и зад мен имаше камион.
            Преди време, някъде средата на декември миналата година, същата картинка видях като карах по южното околовръстно на София. Пак беше кишаво и пича доста агресивно клатеше наляво-надясно с волана. Разбира се, пак се изтеглих назад, но нищо не се случи тоя път.
            Тогава за първи път се учудих - наистина ли е тест на сцеплението и наистина ли си мислят, че това е начинът !?

Коментар

Аз на подобно нещо му казвам "Танцуване" - Слушаш си музика с децата и си танцувате с колата
              Е зависи от колата, пътя и околните, обикновенно става на празен участък и сух асвалт, ама Хора Всякакви

Коментар

Да си бия спирачки за проверка колко дьржат на даден участьк без да има друг след мен ОК,редовно си го правя еле на мокро.Да вьртя задник на сняг обаче само ако колата е под наем.След него кола,след колата ТИРЛуди/млади,аз друго обяснение нямам.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Някои водачи наистина правят неразбираеми неща от които останалите участници в движението могат само да се чудят и гадаят какво става.

Коментар

Изпуснал си е цигарата в скута сигурно.

Коментар

Според мен е компенсирал клатенето на пътя, вследствие шкембето с трите бири за изтрезняване .
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

друг вариант е ... да е бил с летни гуми

Коментар

аз го правя понякога, когато току що съм сменил гумите, но само нашироко и когато няма никой зад мен и никога в завой на извънградско...
                          от натискане на спирачката разбираш как спират гумите, или колко е хлъзгаво, но можеш само да гадаеш касво те очаква в завой или като тръгнеш да сменяш коловози...
                          обикновено след втората врътка придобиваш идея какво си си купил - аз така разбрах че зимни бриджстоун 17" едва ли ще повторя...

друг вариант е на човека нещо да му трака и да е решил да провери дали не е шарнир или накладка, ама както е описана ситуацията - тракането май му е било вътрешно - от ГЛАВното предаване...

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
                            Някои водачи наистина правят неразбираеми неща от които останалите участници в движението могат само да се чудят и гадаят какво става.
                            Освен да се чудят и гадаят, могат и да пострадат...

Коментар

Не е опасно,а носи информация на шофьора.
                              Разбира се,с уговорката,че се прави с акъл...и с мерки за безопасност.
                              Както се каза вече,спирачките тестват спирачното закъснение,а описаните действия,тестват страничното ускорение и способността за водене на гумите.Тези два параметъра зависят от качествата на гумите и формата на протектора.
                              Тази информация,дава възможност на шофьора да усети колата и да се движи безопасно и с по-висока скорост от излишно ниската.
                              Наистина,при променливи настилки,е възможно водача да се окаже,подведен и да използва неподходящо висока скорост за съответната променена настилка.
                              Последно редактирано от cecoa1; 07-01-10, 23:55.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X