Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет (откраднаха Нивата)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет (откраднаха Нивата)

Пускам темата тук в случки-защото мисля че е подходящо мястото.Та значи искам да помоля ако някой е на ти с закона да даде съвет:Преди няколко месеца ми откраднаха Нивата и до момента си седи в полицията и не мога да си я прибера Как може да стане по-бързо да си ми я дадат?Писах молби до прокуратурата и къде ли не-и всеки вика-ще чакаш отговор,да ама този отговор стана 4-5 месеца вече
    Благодаря предварително за помоща и съветите.

Малиии,проблема ти хич не е малък... Значи има коли по районните,дето от няколко години...и си седят. И аз съм горял по подобен начин...знам ли к'во да ти кажа?Ако можеш по някакъв корупционен начин...знам че не е правилно,ама такава ни е ...ъъъ,това дето му викаме ''държава''
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Законният срок на предварителното производство, е два месеца.Независимо ,че е срещу неизвестен извършител ,както предполагам ,че е в твоя случай./Крадецът не е открит/.АКО по колата не са открити интервенции,пренабивания,заместимост от други автомобили и т.н ,ВЕДНАГА след като колата е открита ,индентифицирана и с нея е преключила работа НТО групата/отпечатъци ,доказателства и т.н .са установени /,се съставя протокол и тя се връща на собственика й.
      Ако колата обаче е средство за извършване на престъпление ,ще чакаш години ,т.е докато приключи делото и се произнесе съдът.Защото независимо от наказателната отговорност в полза на държавата според нашия НК се отнемат вещите,послужили за извършване на умишлено престъпление.Надявам се ,че твоята нива не се намира в тази хипотеза.

1.Жалба до районното ;
      2.Жалба в Инспектората на МВР -срещу незаконосъобразните действия на разследващите полицаи./Това обикновено е 100% гаранция за успех/
      3 .Жалба до наблюдаващият прокурор от РП.
      През 7 дена .
      За двадесет дена -трябва да си е у вас.
      B+

Коментар

Колегата vokel, ти е отговорил доста точно. Обаче сподели все пак, колата ти обект или средство за извършване на престъпление е ? Какви документи имаш? Къде е това, /кое районно, например/ . През 7дни е добре, обаче не помня къв беше срока за тия жалби. Стискам ти палци колата ти, да не е вече обрана! Обикновено така става като стои на "топло".

Коментар

Значи историята е такава:Нивата я откраднаха в края на март.Понеже полицията е некадърна-се наложи аз да си я намеря и да им кажа къде е и кой я е откраднал.За мое съжаление не можах да се докопам до крадеца-и може и за добро да е Нивата съм я купил преди доста години от Червен Бряг-но не съм я предхвърлял в Кат-т.е.карам я с договора за покупко-продажба-нищо че законният срок е 10-тина дни за да се прехвърли.При кражбата-абсолютно всички документи бяха вътре в колата-Почнаха се едни разправий с смотаните ченгета тук в 3-то Рпу-варна-понеже в техен район е станала кражбата.Нивата си я намерих аз-в Долни Чифлик-и в момента е в полицията на Долни Чифлик/на около 30-40-км.от Варна.Първо казаха че трябва да им представя документ от нотариуса в Червен Бряг-за да докажа че Нивата е моя После се оказа че не е необходимо-от полицията са пратили писмо в Червен Бряг и са викали човека от който я купих-за да даде показания че Нивата я е продал на мене.Всичките разправий не спират до тук-следствието са го спрели-защото бил неизвестен извършителя-въпреки че е известен-понеже аз им казах кой е Стана доста време не мога да си я получа.писах молба до районна прокуратура тук в варна-но мина повече от месец-а отговор няма.Явно трябва да се пишат жалби до София направо-щото тука при нас в ВАРНА се едно сме в друга държава-законите са май доста различни Доколкото ми е известно не е извършено престъпление с Нивата.Липси има-лебедката я няма,газовото,и дребни работи като касетофон и други подобни.От понеделник-ще ходя пак да се разправам с тези в прокуратурата да ги видя какво ще кажат пак.

Коментар

Нямаш работа в София.
            1 Сутрин жалба в прокуратурата ,следобед в РПУ-то .Доката заведат и докладват едната, да идва другата за доклад .След като пуснеш жалбата отиваш и лично се интересуваш до къде са стигнали процесуално -следствените действия по твоята преписка.Всеки ден .
            Няма да питаш "кога да дойда пак "Защото ще ти кажат -"след 20-30дни ".За да те махнат от главата си.
            Никви такива филми .Снимаш на ксерокс 2 жалби и тормоз абсолютно всеки ден .До като те извикат да подпишеш протокол да си я вземеш обратно .
            2.Звъниш на продавача в Червен бряг .Молиш го да иде до нотариуса или Районният съд /което му е по близо /да вземе и да ти изпрати с препоръчано -заверен препис от договора с нотариална заверка за покупко-продажбата.Струва 1.50лв.Сигурен съм че ще ти трябва .Този документ те лигитимира като собственик ,иначе ако съм аз няма да ти я дам .Не може да нямат те основание за собственост.Там не вярват ,че еди кой си казал ,че бил продал ,а друг купил .Трябва да остане документ иначе носят отговорност ,ако я дадат на несобственик ,а ти в случая ,като го нямаш този документ си обикновен владелец ,а не собсатвеник.
            ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ДОСАЖДАШ .ТОВА Е .Някъде си работят като едно време от 8-17 ,без ангажимент за свършена работа .
            B+

Коментар

Благодаря за отговорите и съветите на всички които помогнаха.От понеделник почвам пак да ходя да се разправам с тези малоумните полицай в 3-то тук в Варна и после в прокуратурата да видя какво става с молбата която пуснах за Връщане на колата.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA
                почвам пак да ходя да се разправам с тези малоумните полицай в 3-то тук в Варна
                А бе, колега, то хубаво да говориш за "малоумните полицаи" ама ми се чини, че и ти имаш добър принос в случая:

Нивата съм я купил преди доста години от Червен Бряг-но не съм я предхвърлял в Кат-т.е.карам я с договора за покупко-продажба-нищо че законният срок е 10-тина дни за да се прехвърли.При кражбата-абсолютно всички документи бяха вътре в колата
                От това, дето си го написал, излиза, че ти нямаш никакви документи, които да удостоверяват, чети си законен собственик на колата. Е, на какво основание да ти я дадат на тебе?!?
                Да не говорим, че ако не са "смотани", ченгетата трябва моментално да ти направят един акт за нарушение на чл. 145 ал. 2 на ЗДП (глобата е до 100 лв), а вероятно и данъчните трябва да те погнат за това, че не си плащал данък за возилото.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Мале мале е това е простотия.
                  След това що сме бягали от държавата.
                  Много съжелявам за неприятностите, и се надявам скоро да си земеш колата обратно.
                  Може америката да е лоша. но в това отношение е по напреде.
                  от статистика на Lo Jack:
                  95% от колите са върнати на собствениците до 4 часа.
                  Не само че са ги намерили но и са в гаражите им.
                  CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                  http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                  http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

V93-Да ми напишат акт за това че не съм я прехвърлил-нямам абсолютно нищо против-стига да си ми дадът Нивата Не 100 лева-ако трябва и 200 ще им платя-от мен да мине.В полицията имат препис в дознанието от нотариуса в Червен Бряг и обяснения от предишният собственник-т.е.те имат в папката с следствието-нотариялен документ че Нивата е моя.Аз нямам документ-защото всичко беше вътре когато я откраднаха Но и не ми е нужен такъв документ-нали при тях има всичко?Изискали са го по служебен път от Червен Бряг.Накрая и аз ако трябва ще ида до нотариуса в Червен бряг и ще си извадя и аз копие от нотариялният договор за покупко-продажбата-но просто не виждам за какво трябва да се разкарвам-като го има всичко това в полицията?
                    А те че са малоумни-това е 100% сигурно-защото следтвието се води срещу неизвестен извършител-въпреки че е известен.Този който е откраднал Нивата-е отишъл и я е заложил в една заложна къща тук в Варна-и онези от заложната-понеже име било на далавера-са я взели без документите и без собственника.Според мен ако е в ред закона-и на тези от заложната трябва да им се търси отговорност-но в наща държава няма оправия
                    П.П. Никога не съм плащал данък на кола-и не мисля да го плащам

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA
                      Според мен ако е в ред закона-и на тези от заложната трябва да им се търси отговорност-но в наща държава няма оправия
                      П.П. Никога не съм плащал данък на кола-и не мисля да го плащам
                      Ами няма, и няма и да има оправия дотогава, докогато всеки смята, че законите се отнасят до другите, но той самият може да ги спазва само когато и доколкото това му изнася ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Искам първо да Благодаря на всички за съветите по въпроса с връщането на Нивата Оказа се обаче че след всичкото ми ходене в прокуратурата,полицията и къде ли не и писането на молби и жалби от адвокат на който платих за целта-Нивата няма да ми се върне Получих от прокурора бележка в която пише че на основание някакъв член който не помня в момента точно-отказват да ми върнат возилото защото не съответсвали номерата в договора за продажба с номерата които са в момента на двигател и купе.Иначе казано-тези които я откраднаха-са сменили или пренабили номера на двигатея Видях се в чудо с полиция и прокуратура и се чудя и в момента какво да направя за да си прибера джипката.
                        Ще съм изключително Благодарен за всякакви съвети по въпроса как да си взема колата и към кого да се обърна(май не останаха инстанций вече).

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                          Ами няма, и няма и да има оправия дотогава, докогато всеки смята, че законите се отнасят до другите, но той самият може да ги спазва само когато и доколкото това му изнася ...
                          Aми като ги спазваме вече 18г- 99% от хората , а 1%- бандити и депутати не ги спазват какво се е оправило, А?
                          Трапера, дано си вземеш Нивата, че като гледам в София пред едно районно седят коли по 1-2 петилетки.
                          Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Имах подобен проблем на времето с Тойотата (80).Реших го като дадох пари на прокурора(по-точно на някво тъпо следователче , той явно си ги е делил с прокурора).След 2 дни ми върнаха колата.В наща помиярска държава не вярвам много да са се променили нещата от тогава.
                            0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                            Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                            Суперскан България www.decbg.com
                            Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Ами аз съм те посъветвал ,но не се придържаш към съвета.
                              Жалби всеки ден.
                              Обжалвай "бележката"от прокурора ,която всъщност е постановление пред по горният прокурор.Позови се ,че не е разкрита обективната истина.открито ги обвини в пристрастие.Напиши ,че не е доказано ,ясно,несъмнено и по категоричен начин ,че тази кола ,не е твоята кола.Окръжният прокурор ,ще напише задължителни указания ако жалбата ти е действително основателна и ще го върне/дознанието/ за дораследване.
                              ТОГАВА,
                              вземи този продавача от Червен бряг ,заведи го в полицията ,да я опише колата по вътрешни и външни белези и дали те отговарят на тази която си имал ти.
                              Искай експертиза ,дали колата е с корекции на рама и двигател и могат ли експертите да възстановят отделни детайли или цифри намиращи се под пренабитите.Трябва по несъмнен начин да се установи ,че автомобила е с присадени номера ,щом твърдиш ,че цифрите са пренабити.
                              След това изследваш откъде имат "тарикатите" регистрацията.Никой ,след като е купил регистрация, не слага колата на негово/свое/ име в КАТ.Отиваш и виждаш на кого се води кола №.........Виждаш всички подробности-цвят ,година ,дата на първоначална регистрация и т.н. Искаш да бъде разпитан и този дето се води на него в КАТ.Кога я е купил от къде ,за колко ,предишни собственици,удряна ли е ,правена ли е,сменян ли е цвета ,нещо особенно да си спомня като външен детаил и т.н.
                              Искаш и от вносителите на лада да ти дадат орентировъчни параметри какво да търсиш като -вграждани елементи от-до година и т.н.
                              Западните се хващат лесно по детайли ,ладата незнам.Но няма да се отказваш .Всеки ден ще ги тормозиш и няма да се примиряваш.
                              B+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X