Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нискоемисионни зони в София 2025-2026

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нискоемисионни зони в София 2025-2026

Имам чувството, че шайка зли троли се надмятат как да отровят живота на софиянци, сега с "чист въздух".

Нискоемисионната зона (НЕЗ) за автомобили в София влиза в сила от 1 декември 2025 г. с разширен обхват и нов „голям ринг“. Припомняме, че от миналата година в „малкия ринг“ е ограничено движението на моторни превозни средства от I и от II екогрупа. Забраната за навлизане в „големия ринг“ важи само за моторни превозни средства от I екогрупа. Забраната за влизане в центъра на столицата има за цел да подобри чистотата на въздуха и ще важи в периода на зимните месеци – от 1 декември 2025 г. до 28 февруари 2026 г.

https://www.sofia.bg/low-emission-zones

Любопитен съм дали ще глобяват жители на Борово и Ливадите, напр., ако докарат с колата си болен до Пирогов или някоя от многото болници в новия "голям ринг".
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Аз пък съм любопитен колко ли са пък колите с Еко 1 в Борово и Ливадите...
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

• дядо владо
      дядо владо коментира
      Редактиране на коментар
      Със сигурност има, до колкото знам дава се по година на превозното средство от софуера на ГТП

В манастирски ливади вероятно нула.

В Борово може да има някоя оцеляла, но сигурно са общо пет за целия квартал

Коментар

Вчера служебен ван 2005-то лето сътворен, дизел, му дадоха 3 екогрупа. Къде ги тия 1 група в София? За две средни софийски заплати си купуваш 3-та категория. Колко изтормозени софийски люде карат 25+ годишни кошници. То при нас са на изчезване вече. Някой мангал или някой дядка дето ходи на пазар веднъж в седмицата, та затова не се е разпаднала още.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

RAV4 първа версия карам. Защото не мога да намеря нищо по-модерно, което да и е еквивалент. Леко, надеждно, малко и лесно за паркиране и провиране из гъсталаци, достатъчно проходимо, комфортно за дебелак като мене, двуврато, достатъчно добро за магистралата и за горски пътища, като Осиковица-Лъга.
        Последно редактирано от ezhko; 29-11-25, 18:01.

Коментар

Е айде сега пък, нямало еквивалент на СУВ от 90-те. Пък и ще изтраеш 3(ТРИ)месеца без да ходиш по центъра с колата, поне не с тази. Айде стига. Аз пък искам като си търся работа в моя град, да има избора като в София, ма нямам. Ама пък мога да се мотая по центъра с Евро -(минус)2 и по-ниско, да ма пък те колите ми 4 категория, язък. Пълно щастие йок.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Еквиваленти има, ама той е свикнал да разчита на колата, не да виси по сервизите като луканка.

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            A) виж горния коментар
            Б) рядко ходя до центъра с кола, но ми се налага отвреме-навреме, обикновено към болница
            В) не ми трябват пет коли със специализирано предназначение, които да гният, заемайки места за паркиране

• Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Тия митове и легенди за великите стари коли да ги пропуснем. Аз пък да ида на лекар трябва да мина 200 км, в посока, щото нашите са от смотан по-смотан. Ма не рева по форумите. В така нареченият бял свят не пускат коли с евро 5 в градовете. Абе какво се обяснявам и аз, все нещо ви пречи. Ако не е синята зона, ще е еврото, ако не то нещо друго. Целия свят живее да прецака българина.

Миналата година гръмотрясно обявиха мисирките, че се въвежда, а после тук-там се прокрадна информацийка с дребни буквички, че не са могли да реализират контрола. Някой знае ли за някой глобен миналата година? Тази година пак така ще стане.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Ми те официално си казаха, че няма глобени. Ма все да се реве за нещо.

• Plamen Alexandrov
            Plamen Alexandrov коментира
            Редактиране на коментар
            Много интересно става когато в КАТ си запазиш и прехвърлиш номера на нова кола Цяла година (до минаване на преглед) “новата” ми кола със стария номер беше без еко категория а при проверка в системата номера излизаше на старата кола която пък беше без валиден преглед (пак според системата) С нетърпение чаках да ми пратят глоби от влизане в центъра (доста би трябвло да са) но нямам нито една.

Рав 4 в най лошия случай е 2 група.
          Но пък сигурно е на половин милион и бута маслото
          Последно редактирано от Jasonf; 29-11-25, 17:44.

Коментар

• ezhko
            ezhko коментира
            Редактиране на коментар
            Никой не знае на колко е, но масло не харчи.

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
          ...Аз пък искам като си търся работа в моя град, да има избора като в София, ма нямам...
          На кой град си станал собственик?
          Или имаш предвид града в който живееш?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            На кой град си станал собственик?
            Или имаш предвид града в който живееш?
            Айде сега не се прави, ако имах град нямаше да си търся работа.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Тия митове и легенди за великите стари коли да ги пропуснем. Аз пък да ида на лекар трябва да мина 200 км, в посока, щото нашите са от смотан по-смотан. Ма не рева по форумите. В така нареченият бял свят не пускат коли с евро 5 в градовете. Абе какво се обяснявам и аз, все нещо ви пречи. Ако не е синята зона, ще е еврото, ако не то нещо друго. Целия свят живее да прецака българина.
              Ще пропусна "мита" като го обориш с примери за еквивалентни возила на моето, ама нови.
              За останалото: нито съм магаре, че да нося мълчаливо на гърбене, нито курва, която не знае да казва "не" и е винаги съгласна.

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                За аналог питам съвсем сериозно. Ще съм доста щастлив да намеря нещо такова, ама ново.

• vasil lazarov
                vasil lazarov коментира
                Редактиране на коментар
                Новото Джимни, не ти ли върши работа.

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                4x4-то на джимнито върши работа само за офроуд. За да го направят четириврато са го направили достатъчно сгъчкано.

Глобени няма, най-вероятно защото системата е измислена за да вземе едни големи пари гражданина депутат. Не за да се използва.
              Това са едни милиони похарчени толкова безсмислено (дадени точно на когото трябва), че дори е смешна самата идея. Чипове в лепенки на джама и система за дистанционно четене на тия чипове.
              Баси. Точно като лепенките за винетка, гражданска и преглед. .... и ония сложни зелени формуляри с халограма. Изработката им струва...... едни печалби за нашия човек. А се печатат на машини за по 5-6к лв.
              ..... а всички коли имат ДК номер.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

• cecoa1
                cecoa1 коментира
                Редактиране на коментар
                Само че от известно време нема лепенки на джама за преглед(ГТП), а само в документа за преглед.

Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

Ще пропусна "мита" като го обориш с примери за еквивалентни возила на моето, ама нови.
              За останалото: нито съм магаре, че да нося мълчаливо на гърбене, нито курва, която не знае да казва "не" и е винаги съгласна.
              Спорове кой е по-по-най не ми се занимава да водя. Возила бол, имаш и доста по-уреден градски транспорт от мен за трите месеца, в които няма да можеш да ходиш по центъра. От мен толкова.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                По центъра ходя обикновено с Дахон. Но няма как да заведа на лекар болния си баща с велосипед или градски транспорт. А такситата почнаха да се бавят повече от линейките понякога.

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Asen Kushlev, ти просто имаш навик да се заяждаш за неща, от които и представа си нямаш.

Не знам защо се въртим около тия болници. Те изобщо не са само в ниско емисионните зони.
              А модерните със сигурност не са.

Коментар

• trapper
                trapper коментира
                Редактиране на коментар
                Я провери пак.

Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
              Не знам защо се въртим около тия болници. Те изобщо не са само в ниско емисионните зони.
              А модерните със сигурност не са.
              В "Малкия ринг" влизат две, но в "Големия ринг" са всички останали с изключение на Окръжна, "Софиямед", Нац. Кардиология и разни "Надежди", "Доверия" и т.н., които не са пълноценни многопрофилни болници...

В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                СофияМед е в най-добрия случай руска рулетка. Имам достатъчно неприятни случки с нея.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X