Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация МПС КАТ-София - има ли някакъв напредък?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистрация МПС КАТ-София - има ли някакъв напредък?

От 2014 не съм регистрирал кола и се чудя за тези 11 години бесен евро прогрес, нещо променило ли се е в КАТ? Пак ли оставяш колата на опашката и се редиш с документите по гишетата, а междувременно колите тръгват и твойта стои и пречи и т.н.? Нещо ново по организацията на процеса?
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Почти нищо което да ти помага. Пак влизаш и оставяш някъде и може да пречи. Разкарали са будките които правеха граждански и екотакси и сега са в съседния блок, демек по-далеч. И дават номерца за ред на първото гише та вместо да има стройна опашка има разсипана група отвън която гледа един монитор

Май има повече работещи гишета и вървят по-бързо от преди по усещане. 40 номера минаха за половин час като бях скоро но не знам дали винаги е така. Имай предвид че приемат документи до 3 или до 4 нищо че работят до 5.30. И също така ако правиш гражданската същия ден тя не влиза в сила в момента в който я правиш а часове след това и докато не влезе няма регистрация в КАТ.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
      Имай предвид че приемат документи до 3 или до 4 нищо че работят до 5.30. И също така ако правиш гражданската същия ден тя не влиза в сила в момента в който я правиш а часове след това и докато не влезе няма регистрация в КАТ.
      Преди 4 години си купих горублянски нов внос. Спазарихме го към 16 часа, питах тоя от моргата/ къщата има ли някой да удари едно рамо за транзитните. Не че не знам къде е КАТ, ама Петък следобед и имам 200 км да минавам. Та дойде един пич, тоя ми скри шапката. Не мога да го догоня из КАТ, само вика ела на това гише, дава документи на гишето, дай ми еди колко пари и отива на другото. За няма 15 минути си тръгнах с номерата, най-добре похарчените ми 50 лв. За справка 6 години по-рано във Варна ми взеха 80 и не свършиха и 1/5 от този. Гражданска има за един месец, влиза в сила след 15-тина минути, тя е най-бързата. Прати я от Горубляне, минахме пътьоми да вземем полицата, на гишето беше вече активна.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Мерси Колеги! Може и аз да си платя за по-бързо минаване ако е тегаво положението.
        Honda XL600LM, 1987

Коментар

Честно да ти кажа не виждам как някой може да те прекара много по бързо. То се чака на първото гише само, след това на канала и за получаване на номера няма какво толкоз да чакаш. Общо взето някой може да ти спести 20-30 минути чакане на първото гише. Това ако отидеш с гражданска, платена еко такса и оборудван с пожаросител и т.н.Иначе може да те върнат един път.

Коментар

• MFr
            MFr коментира
            Редактиране на коментар
            А ако отидеш без нито едно от горните и минеш за 1 ч. за кола нов внос, дали не е по-бързо?

• jja
            jja коментира
            Редактиране на коментар
            Аз минах за 1 час преди седмица с тия неща без да плащам на никой нищо с кола нов внос. Ако ги нямах щях да си ги набавя за половин час на преместените в блока до бариерата будки. Тоест тоя половин час е далаверата. По принцип има вариант да не ходиш изобщо, да дадеш колата и ключовете на човек. Е това вече спестява време. Другото в момента не толкоз

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Няма сила в този свят която да ме накара да вися в тая жега пред КАТ .

Гражданска направих, а еко таксата къде се плаща?
          Honda XL600LM, 1987

Коментар

Там около КАТ трябва да има офиси
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
              Гражданска направих, а еко таксата къде се плаща?
              Е баш у тоя високия блок в дясно на бариерата, надолу където отиваш към админ сградата на кат.

Коментар

Сега се сетих, че при нас имаше две фирми за еко такси. Едната баш до портата на КАТ, оказа се с по-високи такси, другата на 100 м от КАТ, по-евтина. Сега дали е така не знам.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Разликата в продуктовата такса (щото не е Еко) е два лева. По принцип може да се спести доста повече от половин час. Башка нервите. Всеки си знае за себеси обаче. Застраховката може да влезе в сила между 15 мин., 45 мин., та до два часа след сключването. Зависи от компанията и до някъде от брокера. Лек ден и успех!
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• cecoa1
                    cecoa1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    А разликата в същата продуктова такса за МПС над 3,5 тона е...че от 5 години се иска и събира незаконно, щото е отменена от ВАС през 2019г 😉. Ама голЕма работа около 60 милиона прибрани за екотакси незаконно за последните 5 години.

Мерси Колеги, ще си платя 180лв за услугата регистрация - смятам, че комфорта си струва стоте лева горница от личното прекарване на колата.
                  Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X