Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търновски интерпретации

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търновски интерпретации

... на Закона за движение. Чудя се на колко от преминаващите по околовръстното на Велико Търново е направил впечатление идиотския сфетофар на излизане към Габрово/Стара Загора?

Когато въпросното чудо на мисълта светне червено, идващите от Русе спират и чакат на моста. А доколкото си спомням какво пише по книжките, спирането на мост е изрично забранено. Най-интересното е, че на бензиностанцията, която е 20 метра по-напред винаги има полицейски патрул. Не знам вече аз ли не съм в час с правилата за движение или в Търново има измислен нов Правилник?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Търновски интерпретации

Аааа, спиране може, спиране ако ти се пика - не, че много духа на моста. Но иначе може, спираме си при задръстване или поледица, и на Втиня, и на 4-ти километър, само мост да има , и хоп спираме.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Де да беше само този светофар. Тези, които познават Търново могат да изброят редица интерпретации от този тип. Дори скоро даваха репортаж по "господари на ефира". Следствие на това направиха нова маркировка, а старата "изтриха" с черна боя. Да, ама не. Черната боя вече я няма и старата маркировка те води направо в насрещната лента. Време е пак за телевизия.
      Приятели не се печелят - губят се завинаги.
      УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
      Времето е ценно, само ако не бързаш.
      0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        ... на Закона за движение. Чудя се на колко от преминаващите по околовръстното на Велико Търново е направил впечатление идиотския сфетофар на излизане към Габрово/Стара Загора?

Когато въпросното чудо на мисълта светне червено, идващите от Русе спират и чакат на моста. А доколкото си спомням какво пише по книжките, спирането на мост е изрично забранено. Най-интересното е, че на бензиностанцията, която е 20 метра по-напред винаги има полицейски патрул. Не знам вече аз ли не съм в час с правилата за движение или в Търново има измислен нов Правилник?
        Че то по същата логика в София не трябва да има светофари на Лъвов мост, на Орлов мост, и да не изброявам останалите, че...

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
          Де да беше само този светофар. Тези, които познават Търново могат да изброят редица интерпретации от този тип. Дори скоро даваха репортаж по "господари на ефира". Следствие на това направиха нова маркировка, а старата "изтриха" с черна боя. Да, ама не. Черната боя вече я няма и старата маркировка те води направо в насрещната лента. Време е пак за телевизия.
          Не знаех. Сега започва да ми става ясно, защо последния път като се набутах в центъра на Търново, псувах толкова много...

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
          Че то по същата логика в София не трябва да има светофари на Лъвов мост, на Орлов мост, и да не изброявам останалите, че...
          Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
          ...
          3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в
          участъци с ограничена видимост;

Не съм го измислил аз. Паркирането ясно, но по какво се различават престоя, по смисъла на ЗДП и дремането на тъп сфетофар по средата на моста?
          Иначе си прав за София, просто не се бях сетил Без крайна необходимост, столицата я избягвам...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Не знаех. Сега започва да ми става ясно, защо последния път като се набутах в центъра на Търново, псувах толкова много...

Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
            ...
            3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в
            участъци с ограничена видимост;

Не съм го измислил аз. Паркирането ясно, но по какво се различават престоя, по смисъла на ЗДП и дремането на тъп сфетофар по средата на моста?
            Иначе си прав за София, просто не се бях сетил Без крайна необходимост, столицата я избягвам...
            Ауу, я да видим сега, кой не прави разлика между "престой", "паркиране" и "спиране". Шсъ глобяваме май?

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
              Ауу, я да видим сега, кой не прави разлика между "престой", "паркиране" и "спиране". Шсъ глобяваме май?
              Чл. 93. (1) Пътно превозно средство е в престой, когато е спряно за ограничено
              време, необходимо за качване и слизане на пътници или за извършване на товарно-
              разтоварни работи в присъствието на водача.

Хм, и какво излиза, че аз съм в грешка? Тоест, може да си дремеш на светофар докато падне моста... ок. Ясно. Сега разбирам какво имаше предвид колегата по-горе, че нямам право да се изпикая от моста, а иначе може да си спирам колкото искам...

Бе не ми се вързва нещо, но така или иначе по закон излиза, че нарушение няма.

Коментар

хм. В Закона има някои правила за приоритет - ако маркировката така, пътните знаци - иначе, светофарът - на верев, а милиционерът - на кестерме, кого да гледаме. Неявно на много места ЗДП приема, че релефът на местността и пътните конструкции имат най-нисък приоритет при вземане на решение. Тъй че - мост, не мост, щом на него е набучен светофар, ще гледаш светофара и ще спираш там, където е начертана маркировката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X