Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Служебна де регистрация от кат при липса на гражданска ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тук може да става въпрос за същото нещо, което беше с прегледите преди.
    Имам предвид, че при смяна на номерата ГТП става невалиден и трябва да се минава нов преглед. Години наред, това го е имало в наредба (закон и т. н.), но КАТ не го изпълняваха. При смяна на номерата просто написваха на ръка новия номер на талончето за преглед и удряха един печат.
    В последствие, може би 3-4 години вече се взеха в ръце и тази практика отпадна.
    Та нищо чудно и тук да е такъв случая...
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      След като вече един ГТП на лек автомобил гони 100 лева как искаш да ти ги опрости някой ?

Безгранична е КАТ-аджийската простотия...
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      КАТ в случая няма нищо общо . Застрахователното лоби си прави каквото иска в държавата . За това никога няма да тръгне системата бонус - малус и други които са в полза на клиента не на застрахователя . Наглостта им в общи линии няма граници щом настроиха и таксиметровия бранш срещу себе си без особени притеснения . Това в общи линии са плодовете на безвластието . Ако държавата си беше на мястото най малкото пред празниците щеше да им изсипе на главите всички контролни органи .
      Последно редактирано от sek.1; 27-12-24, 06:15.

Зачитаме закона! Виждаме кой, кога го е гласувал, кога е обнародвано, и после започваме да плюем КАТ! Това и за ГО, и за валидност на ГТП след смяна на номер. Стига сте дъвкали тая дъвка! Сладкото отдавна й свърши.

п.п. Ааа! И за срокове, глоби и дерегистрация след нотариално заверен договор, че и това е актуално.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Зачитаме закона! Виждаме кой, кога го е гласувал, кога е обнародвано, и после започваме да плюем КАТ! Това и за ГО, и за валидност на ГТП след смяна на номер. Стига сте дъвкали тая дъвка! Сладкото отдавна й свърши.

п.п. Ааа! И за срокове, глоби и дерегистрация след нотариално заверен договор, че и това е актуално.
      В случая нищо никой не намира, та затова е темата. А ви псуват вас, защото вие сте изпълнителите и чичо Пешо не го интересува кой го е гласувал, а че ти или твой колега му казвате да си кара колата на скрап. Като искате да не ви псуват, направете на общодостъпно място един списък с правила за регистрация и условия за движение на ППС, на разбираем език за всички. Да не отварям дума как всеки КАТ си има собствени правила.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Очаква ли се от мен да обясня как се ползва търсачка в текстови документи?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Явно да, щом можеш помогни.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз знам, че ако има нещо неразбрано в някои закони, може да се ползват услугите на юрист.
          FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Срещу кръгла сума, юристът ще ти обясни, че трябва да пиеш една студена вода.Не знам дали е закон, поднормативен акт, или някакви наредби на МВР.Регистрация/дерегистрация няма нищо общо със ГО.Тоя, измислил въобще дерегистрация, според мен е абсолютно незаконно.Хора, на които всички плащаме заплатите, се гаврят с обикновения човек.И номерът минава, тук е така...Плебсът няма никакви права, освен да плаща

Коментар

Ок, аз като по-тъп да питам - сина е забравил на една кола да поднови гражданската. Преди около два месеца, днес я поднових. Предполагам колата е била дерегистрирана. Сега как стоят нещата с нея? Мога ли да я карам, не мога ли, трябва ли технотест или автоматично се възстановяна регистрацията? Колата си има номера, талони, преглед, а вече и гражданска.
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

• TigerHunter
                TigerHunter коментира
                Редактиране на коментар
                След повече от 1 година от изтичането, доколкото аз разбрах и доколкото е вярно. При изтичане на гражданската обикновено колата се спира от движение служебно.
                Регистрацията не е прекратена.

• Skorpion_BG
                Skorpion_BG коментира
                Редактиране на коментар
                Благодаря!

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
              ....Хора, на които всички плащаме заплатите, се гаврят с обикновения човек.И номерът минава, тук е така...Плебсът няма никакви права, освен да плаща
              Човек се съобразавя само с тези от които е зависим.
              При гласуващи под една трета - ЗАЩО изобщо 'законотворците' да се съобразяват с някого от когото не зависят???

Кой каквото си направи ....

Коментар

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                И как по-точно е зависим законотворецът от избирателя???Май не можем да им търсим сметка по никакъв начин...Имаме право само да ги изберем, и... дотам.После, те приемат закончета, в разрез с интересите ни.Гавра пълна

https://trud.bg/%D0%BC%D0%B2%D1%80-%...9U9xTgEPqI-QMw Ето една публикация, която обяснява

Коментар

Вярно, както пише в статията, тихомълком го въведоха. Но поне има надежда тази простотия някога да отпадне. Както и всичките стикери и стикерченца по стъклото ми. Да живей МВР и тяхната всеотдайност в услуга на гражданите!
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

Това изискване за технотест е вкарано с ДВ брой 93 от 7.XI.2023 г. от Министъра на Вътрешните работи Калин Стоянов - дупетат на Шиши .
                  Същия Калин, когото не можаха да махнат . И как да го махнат като шиширокия гръб на Шиши го подпира здраво.

Б@си и изненадата - шишова калинка вкарАла наредба дето едни фирми ще гушнат едни милиони одрани от гърба на обикновения българин.
                  Е как да не гласуваш за новото начало - нали си плащат с парите откраднати от теб

Коментар

Да тия 240 "умници" в пармамента ще ме накарат да си докарам на платформа ретро колата в Германия(WV Beetle 1980 година),да я регистрирам с ретро номера и да ме почешат дето не ме сърби...
                    Идиоти...
                    За трошки разбирам,ама за ретро коли,каравани,кабриолети,мотоциклети...
                    Да са живи и здрави нашите управници,от здравна грижа да не се оттърват

Коментар

• Гаврил Груев Хлътев
                      Гаврил Груев Хлътев коментира
                      Редактиране на коментар
                      Парламента с тая наредба НЯМА НИЩО ОБЩО.
                      Превзетата държава в действие - освен тази кражба от джобовете ни, има още много кражби и дори убийства, за които тук е забранено да се пише.
                      Нали не са свързани с автомобилите ни
                      Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 05-01-25, 00:37.

Плащам си гражданската редовно.
                    Напоследък летата ги прекарвам извън България. Купил съм си колата през август и тогава плащам и застраховката.
                    Никак не е удобно да минавам по 1000 км за едната затраховка, затова реших да си преместя това задължение през зимата ... и изведнъж греда!
                    Оказва се, че всички застраховки ГО в татковината са за 1 година ??!
                    Вариантът с разделяне на вноски и последващо не-плащане не става: има гратисен период, а след него те дерегистрират.
                    Не мога да я сключа много по-рано (примерно 4 месеца), разрешават само някоко дни преди изтичане на старата.
                    Излиза, че застраховката ГО ме задължава да съм в България в една точно фиксирана седмица от годината?
                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• kartechar
                      kartechar коментира
                      Редактиране на коментар
                      Правиш застраховката август на две вноски. След изтичане на първата (февруари) не плащаш втората и през гратисния период си правиш нова застраховка по какъвто начин те устройва. Губят се 20-на лева.

• cnc82
                      cnc82 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Можеш да сключиш нова гражданска отговорност 2 месеца или по-малко преди да изтече старата. Това, ако ти помага за нещо, да си знаеш.

• kbot
                      kbot коментира
                      Редактиране на коментар
                      @cnc82: "2 месеца или по-малко преди да изтече старата" - Пробвал съм. Не става. Пак ще пробвам.
                      P.S. А сега загрях. Но не ми върши работа. През юни пак ме няма

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X