Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос по скоро юридически .

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос по скоро юридически .

    Понеже постоянно дават по разните ТВ хора с фалшиво положителни полеви тестове за наркотици включително и хора на възраст и с професии в която вероятността да ползват някакви забранени субстанции е никаква . Вероятността да попадна в такава ситуация не е голяма но все пак съществува та какво става ако откажа полеви тест и отида направо на кръвна проба ? Мога да давам кръв за проба на всякъде и по всяко време . Никога през живота си не съм употребявал такива вещества .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

  • #2
    Точно и аз си мислех да пускам такава тема ...

    А вероятността точно ТИ да попаднеш в такава ситуация или пък АЗ или всеки, който никога не е употребявал, е до-о-оста голяма.

    Полицате, докато тестват шофьорите, много се радват че "ги ловят" друсаните. Но като почнаха тях да ги тестват, взеха да реват, защото и те дават много положителни тестове.

    Хайде, добре - излезнал положителен полевия тест. Имаш право да дадеш кръвна проба. Да, ама МВР признават резултатите само от тяхната си лаборатория. А тя е една в цяла България и резултатите излизат след 2-6 месеца!!! И какво правим тогава? Стоиш си подсъдим и обвиняем, губиш си работата, разбиват ти семейството, целият ти живот пропада ... После след няколко месеца кръвната проба излиза отрицателна... И после завеждаш дело, за да докажеш, че нямаш сестра.




    Nissan Terrano 2,7 TDI

    Коментар


    • #3
      То кучетата се разлаяха защото явно случаите на фалшиво положителните станаха много и вече с реални присъди срещу държавата . Не ми се мисли с колко парици може за такова дело да обръснат България в ЕСПЧ . Втория фактор е че репресиращия орган полицаите от една дата ги сложиха от страната на булката и почнаха и тях на общо основание да ги уважават . Не че е лошо не трябва да има категории в обществото които да са над закона особено след последните техни изцепки включително и от снощи в Лозен . Има доста държави в които всички държавни служители ги тестват за наркотици през известен времеви период .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

      Коментар


      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        От ЕСПЧ нищо н е правят . Като им писах във връзка с една изцепка на нашето ВКС , ми отговориха , че не са ми нарушени правата, щом съм имал честен процес.

    • #4
      Това е поредния случай, в който така наречената "Държава" си е свършила работата половинчато. От една страна е въвела тестове, които отчитат наличието на определени конкретни вещества -толкова. От друга чудесно знаят, че въпросните вещества могат да попаднат и в човек, който не употреява дрога. От трета страна не са се погрижили за адекватен последващ контрол на тестуваните лица.
      Абсурдно е да чакаш резултат от кръв и урина повече от 48 часа.
      Съгласен съм, че трябва да се направи нещо против безобразията по пътищата, но в сличая ни се получава, като при руснаците: "Искахме да стане по-добре, а стана както винаги"
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

      Коментар


      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Че то това на пътищата без активното участие на полицията няма как да стане . Семерджиев с години са го прикривали . Тоя от околовръстното са го ескортирали срещу скромна сума . И двата случая нямаше да ги има ако компетентните полицейски органи своевременно си бяха свършили работата .

    • #5
      Изглежда, че като те тестват и имаш фалшив положителен тест за наркотици, това дава основание и за обиск на колата и жилището. И отделно кръвна проба и чакането на резултатите - няколко месеца си без съответна правоспособност.
      Ако имаш и други разрешителни/правоспособност за работа ти, свързани с неупотреба на наркотици ?

      Ако не се тестваш - приема се най-лошия вариант "дрогиран до козирката" и пак кръвна проба, за да докажеш, че нямаш сестра. Може би си спестяваш обиск в този случай?

      Коментар


      • #6
        ЗДВП чл.174

        ... (4)Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му
        бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи
        вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в
        кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или
        самоходна машина за срок от 2 години и глоба 2000 лв.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

        Коментар


        • #7
          Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          ЗДВП чл.174

          ... (4)Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му
          бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или упойващи
          вещества или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в
          кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или
          самоходна машина за срок от 2 години и глоба 2000 лв.
          Гледам горния текст и се чудя: в него се визира употребата на алкохол и упойващи вечества. Някои "весели прахчета" не са упойващи вещества, а са тонизиращи. С печен адвокат и словесни алабализни, горният текст не подлежи ли на атакуване и заобиаляне?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

          И коментаторите...

          Коментар


          • #8
            Ако се стигне до тест за наркотици с полево устройство, го отказвате категорично и изисквате да ви бъде издаден талон за кръвен тест, ще ви бъде написан и акт, който ще отпадне при отрицателен резултат.
            Ако по някаква причина полицаиите откажат да ви издадат талон, което е нарушение на правата ви, то гледайте да го документирате.
            По никакъв повод не се оставяйте да ви баламосват и да ви навият да се тествате с ДръгТест, тъй като има шанс да се вкарате в големи драми, които са вече описани.

            Коментар


            • Rakeem
              Rakeem коментира
              Редактиране на коментар
              Сигурен ли си, че ти взимат книжката при отказ от полеви тест?

            • s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Да, и сега смятат да криминализират отказа да бъдеш тества, което ще бъде поредната глупост на законотворците.

            • Rakeem
              Rakeem коментира
              Редактиране на коментар
              Аз не говоря за отказ от тест, а отказ от полеви тест с ДръгТест и вземане на кръвна проба, в този случай няма отказ от тест за наркотици и нямат основание да ти вземат книжката, поне до излизането на резултата.

          • #9
            Преди около 2-3 години говорих с мой приятел адвокат, който защитаваше охранител в дискотека с положителен тест за "трева". Каза, че ако един път дръпнеш теста поне до 10 дни след това е положителен, а ако си изпушил цяла цигара-месец. В неговия казус охранителя не е пушил, но цяла нощ е дишал въздуха в дискотеката и от това пробата е положителна.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

            "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

            Коментар


            • #10
              Този охранител най-вероятно е работел в дискотека с разрешено и легално пушене вътре на треваИ затова е било лисичарник с такъв пушек, и него чак го е ударилоКогато откажеш тест,защото си ербап много,дори и да си чист,за алкохол или наркотици,вероятно има наказание-2 години без книжка.Когато тестът е с фалшив резултат,а кръвният е "чист",предполагам ти връщат книжката.Трябва човек да има много свободно време и пари за адвокат.Ако работи като шофьор,какво ще яде,ако няма спестявания...

              Коментар


              • #11
                Като излязат решенията по няколко дела за обезщетения заради грешен такъв тест, ще се сетят да оптимизират процедурата.
                Нямам нищо против да си седя вкъщи, че и без книжка, за няколко месеца, ако за това получа примерно годишния си приход без да съм работил реално за него. За по-високоплатени минуса за държавата да е още по-голям.
                Да видим, дали ще са неточни тестове, бавни лаборатории и пр...
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                Коментар


                • cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е, то така функционират нещата. Глобяват те теб, за да спреш да вършиш глупости. Глобяват обществото, което е допуснало да се вършат глупости от негово име. След като повечето хора предпочитат да не гласуват, значи нямат нищо против да плащат за интересите на гласуващите. Само където една огромна част от гласуващите, гласуват под строй и под команда, дори не и за собствените си интереси... И техния почти константен брой, тежи толкова повече, колкото по-малко гласуват хората със свободен избор.
                  После, защо това е калпаво, защо онова е калпаво... Ами командващите крадците, циганите и турците(които подлежат на командване, че си има и читави), са се самоизбрали там с контролиран вот, не непременно за да е добре и на тия, които по изборите са ходили за гъби.
                  Като оставиш на МВР-то още една хубава опция за допълнителни доходи на служителите от корупция, толкова по-добре ще те пазят от народа, като тръгне да протестира по принцип.

                • vasil lazarov
                  vasil lazarov коментира
                  Редактиране на коментар
                  Цецо, как ще коментираш Немския закон за проверка. Полицаите имат право на само един тест в рамките на 24ч. Дали е за алкохол или за наркотици е по тяхна преценка. Имам приятел Немец с който преди време излизахме и пихме по няколко бири. Тръгнах ме да се прибираме с неговата кола и ни спряха за проверка. Полицая вика май сте пили, а колегата а не сме дръпнахме по една цигара с колегата. Веднага ни направиха тест за наркотици който нищо не показа и трябваше да ни пожелаят лека вечер, макар че знаеха че сме пили.

                • cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Честно си признавам, не го знаех немския закон по тоя въпрос. За близо 7 години, са ме проверявали два-три пъти, и то само след ПТП(за близо половин милион километра там, съм имал няколко дребни, основно не по моя вина).
                  Да, може би и там не е идеално, но пък средата е такава, че неадекватното поведение на пътя(често свързано с употреба на такива вещества), се докладва по-често, и съответно дори и пияните са принудени да са стриктни шофьори.
                  И съм сигурен, че няма как да те прецака системата така, както у нас. Щото ония там няма да го търпят.

              • #12
                А на тестваните полицаи, дали положителни проби, прибрани ли са им значките и оръжието и задържани ли са за 24 часа?

                Коментар


                • bullet_pk
                  bullet_pk коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ти пък! Гарван гарвану око не вади. Пък и за тях кръвните проби сигурно ще излезнат за минути.

              • #13
                Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Като излязат решенията по няколко дела за обезщетения заради грешен такъв тест, ще се сетят да оптимизират процедурата.
                Нямам нищо против да си седя вкъщи, че и без книжка, за няколко месеца, ако за това получа примерно годишния си приход без да съм работил реално за него. За по-високоплатени минуса за държавата да е още по-голям.
                Да видим, дали ще са неточни тестове, бавни лаборатории и пр...
                Не знам какви обезщетения присъждат при лъжлив тест съдилищата...Да не стане,загубил за 6 месеца 20000 лв,а му присъдили 2-3000 лв.Отделно неудобството от липсата на книжка,таксита и т. н.В белите държави същите глупави дрегери ли използват?.А можеше наказанията да започват да текат чак след излизането на кръвната проба.Изначално логично решение-да се накажат пияните и дрогираните по пътищата,постига посредствени резултати.Когато са недомислени съществени подробности,се получава това-вместо да изпишат вежди,си изваждат очите.Или,пътят към Ада е застлан с добри намерения

                Коментар


                • bullet_pk
                  bullet_pk коментира
                  Редактиране на коментар
                  Те ако организират кръвните проби да излизат до няколко часа (защото толкова отнема реално изследването на пробата) - положението ще е съвсем различно. Сигурен съм, че във всеки по-голям град има подходящи лаборатории.

                • cecoa1
                  cecoa1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно това е, че сега и правосъдна система калпава, и политиците няма да си мръднат пръста, а "интелигентния" народ ходи за гъби по избори. Е, значи всичко си е наред, и даже тия простотии са малко за тоя прост народ.
                  Щото "можеше" и "щеше", важат за много неща, отгоре до долу в държавата, ама се отнасят и за всеки един от нас. В цивилизования свят обществения натиск, решава такива недоразумения за броени дни. А тук е просто още един негативен куриоз, който ще го решаваме, когато му дойде времето... Сигурен съм, че и у нас сега има органи, които да бъдат сезирани, и да имат властта да спрат тия глупости. И едновременно да ги внесат на предни позиции за решаване и доизкусуряване от законотворците. Има омбудсман(е, не е вече ОмбудсМая), има разни съдилища, има Конституция на тая страна...
                  И сега въпроса - що никой не ги е сезирал тия органи?!

                • krassitch
                  krassitch коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тук е така,за всички проблеми.Само пострадалите се впрягат да протестират.А те към даден момент са малко.На другите не им дреме,докато не го отнесат и те.Правим точно обратното на това,което пише на парламента.

              • #14
                Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                Този охранител най-вероятно е работел в дискотека с разрешено и легално пушене вътре на треваИ затова е било лисичарник с такъв пушек, и него чак го е ударило
                Борбата с разпространението и употребата на наркотици на кой е работа ?

                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                Коментар


                • #15
                  В тоя мач не знам за кого да викам.

                  Цялата борба с наркотиците у нас (възприели сме модела на САЩ ама нямаме и обществения контрол който го има в САЩ) е да даде в ръцете на Органите средство за подтикване към подкуп.

                  От друга страна, десетилетия такава "борба" е довела до положението някои от наркотиците да са изключително достъпни и евтини.


                  Така че проблем с употребата на наркотици има.

                  Склонен съм да подозирам че половината от тия шумно обявени положителни резултати на полеви тест се потвърждават и на кръвна проба.


                  Аааа има и проблем с полицията.

                  Коментар


                  • sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    То основния проблем е там . Ако просто си бяха свършили работата своевременно случая Семерджиев и тоя на околовръстното нямаше да ги има . Предполагам и доста други за които не знаем .

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X