Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лятото, каруци... идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лятото, каруци... идеи?

Преди седмица пътувах от Казанлък за София по "Подбалканския път"....малко преди Пирдоп бях на косъм да осъществя среща с третия вид - в случая неосветен комбайн,който си пътуваше с разпънат хедер и заемаше почти двете платна.....обезпокояван от време на време от фарове на коли и псувни на шофьори.....добре,че не стана белятя......

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Не знам защо се палите с тази тема . Аз съм от 30 години по пътищата и отдавна съм претръпнал с този проблем . Нагледал съм се на каруци-призраци през нощта , на помляни магарета и нанизани автомобили на каруците и на безмълвни катаджии . Статистиката отчита поредния сакатлък и нещата си продължават по старому . Решение на проблема няма , защото на никой от властимащите не му се разправя.
      А.................
      Паля се.
      И аз от 20 години въртя геврека, не мога и не искам да свиквам с двойния стандарт на органите....
      А иначе, ето от днес:

Жертви на пътя 23 август 2009 | 00:24 |
      Тежки пътни инциденти станаха в страната през изминалото денонощие. Пет души загинаха в катастрофи. Ранени са 43 души, като седем са с опасност за живота. Моторист загина при катастрофа след моста в град Мездра на главен път Е-79. 60-годишен мъж почина след катастрофа между УАЗ и каруца в Берковица. 34-годишен велосипедист е загинал на място, блъснат от кола на пътя от Казънлък. Четирима души пострадаха, след като автомобил се обърна на пътя Перник – Радомир. Лек автомобил с двама пътници в него потъна в язовир „Кандиловец” край град Златарица.
      от тук: http://www.focus-news.net/?id=h2559
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Не знам защо се палите с тази тема . Аз съм от 30 години по пътищата и отдавна съм претръпнал с този проблем...
        Паля се, щото не ми се мре.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
          ... предлагам да наченем инициатива за спиране на движението на селскостопанска техника и каруци по първокласната пътна мрежа, както е по правилник.
          Като начало - да ги снимаме и постваме, например тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=50712
          Аз ще имам грижата да занимая и другите медии.
          Разбира се, не отказвам помощ.
          И в големите градове.
          Щото ето какво става! Снимката е на Димо /kro/.

По едно време една циганска организация беше дала наредбата на съд за дискриминация.
          Незнам докъде я докараха, ще проверя дали все още е забранено движението на каруци в централните части на София и основните булеварди.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
            И в големите градове.

По едно време една циганска организация беше дала наредбата на съд за дискриминация.
            Незнам докъде я докараха, ще проверя дали все още е забранено движението на каруци в централните части на София и основните булеварди.
            Тогава да подадем и ние жалба за дискриминация.
            Аз се чувствам дискриминиран.
            От мен се изисква да имам свидетелства за правоуправление, един тон бумаги за автомобила, годишен технически преглед, винетки, застраховки...
            Пишат ми актове за мръсен автомобил, за изтекъл срок на пожарогасителя, за к'во ли не.
            Щом каруцата като превозно средство е равноправен участник в движението, то освен равни права да има и равни задължения.
            На мен са забранени хиляда неща, които явно за каруцарите не важат.
            Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
              И в големите градове.

За дискриминация?? Защото част от круците ги карат цигани ли? Че то по тая логика как не са се сетили да заведат дело за дискриминация и да отменят законите, отнасящи се за кражби?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                Тогава да подадем и ние жалба за дискриминация.
                Аз се чувствам дискриминиран.
                От мен се изисква да имам свидетелства за правоуправление, един тон бумаги за автомобила, годишен технически преглед, винетки, застраховки...
                Пишат ми актове за мръсен автомобил, за изтекъл срок на пожарогасителя, за к'во ли не.
                Щом каруцата като превозно средство е равноправен участник в движението, то освен равни права да има и равни задължения.
                На мен са забранени хиляда неща, които явно за каруцарите не важат.
                Много точно си го написал. И мен ме занимават точно тези въпроси, но знам че няма смисъл - само ядове. Пия си хапчето от рецептата долу и ги заобикалям... каруците, не законите

Коментар

Току що в новините по b tv казаха че кмета на София погва каруците браво,ама да се сетят за цялата страна.

Коментар

Днес в моя роден град, бяха одарени група роми който се возиха в каруца. Катастрофата се случи, тъй като "ромите" не спряха на кръстовището при сфетофарар и навлезнаха в кръстовището и те бяха одарени. Е, няма ли да се спрат тези, КАРУЦАРИ да си правят каквото искат на пътя! Нека и за тях да има глоби, акт-ве и фишове! Не са по различни от нас!

Коментар

Идеи :

1. Ролбари, Булбари, и др. приспособления за изблъскване в канавката на въпросното ППС
                      недостатъци : струват пари, стига се до ПТП.
                      предимства : като им се случи веднъж, може и да се замислят дали да повторят.

2. Чифте ловно с разрешително и морска сол.
                      недостатъци : току виж и те били въоръжени, незаконно?
                      предимства : вж. точка 1.

З. Здрави нерви и голяма доза непукизъм, бавно и внимателно каране и избягване на нощните преходи.
                      недостатъци : не всеки го може, не винаги може...
                      предимства : не е свързано с насилие.

4. Краз, Камаз, Додж Рам
                      предимства и недостатъци : голям разход на гориво, големи габарити, вж. точка 1.
                      Александър

Коментар

Преди два-три дни,в автобуса който карам сега,се удари една каруца с трима роми.Удари е силно казано...просто гражданинът водач на това ППС,беше в лентата за десен завой,а аз в съседната за направо и когато колите завиващи надясно,спряха за да пропуснат пешеходците,каруцарят-ром,реши че може да мине отляво,без сигнал и без да се огледа,а през това време аз бях вече до него,гонейки брояча за "зелено".Е,подсвирнах,та да се усети,ама пак се зализа лекичко,щото пък за левия завой чакаше бетоновоз пред каруцата,ако беше кола,вероятно щеше тя да пострада,ама на бетобовоза много железа стърчат отзад...
                        М...ла твърдеше,че аз съм го засякъл,а аз спрях за да ги попитам дали им има нещо(най-вече заради животинката).
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

След всяко ПТП с такъв род обекти най-лесно е на КАТ-аджийте да напишат акт на шофьора на МПС-то за "не съобразена с пътните условия скорост".Според Мен тая точка от закона трябва да се премахне.Може ли някой на планетата да каже точно каква е съобразената скорост и как да предвидиме действията на другите(от всякъкъв род и естество) участници в движението за да съобразим нашата скорост.Тогава мисля че полицията ще предприеме някакви мерки за всички тия не индентифицирани движещи се в тъмното обекти защото няма да може да си измиват ръцете с "не съобразена с пътните условия скорост".До тогава само много внимание му е майката.
                          0887284106-Митко
                          http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
                          http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Като чуя за разни актове с несъобразена скорост и ми иде да ......
                            Сега като си замина зимата и се откриха лунните кратери по родните пътища вече на 2 пъти се разминавам на магия от някой инцидент. Единия път си карам и пред мен един стар бус с 70-80км/ч и аз на прав участък решавам да го изпреваря и иведнъж една стара но доразтворила се дупка дето може полвината гума да ти глътне, но минах лееекинко по ръба на кратера. Ама ако беше станало нещо, а такова веротно щеше да се случи ако бях нацелил дупката, гаранция мен щяха да изкарат виновен.

Незнам до колко е вярно ама тоя закон са го направили за да не плаща държавата разни щети по хората и автомобилите от "перфектната пътна инфраструктура" и като добавиш и каруцарите нощно време + разни пияни джигити и сме в спротния тотализатор на господ - пуска го и всеки ден излизат по няколко "печеливши" наиграли се играчи.
                            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Здравейте пак идва лято и ще се трьгва за море , а и за тия които пьтуват по работа на главния пьт Варна -София над бьлкана в отсечката около Омортаг редовно има коне пуснати свободно на платното (главния пьт) през деня се забелязват ,но вечерно време са опасни. Не знаех за това вьпреки че често пьтувам , но го разбрах по трудния начин . Лошото е че се движат на групи 2-4 бр ,пья е ограден с мантинели и веднаж попаднали на платното трудно могат да излязат сами . ВНИМАВАИТЕ оказа се, като разтьрсих че редовно стават инциденти и полицаите не могат да се справят с местните които оставят конете да пасьт и да се прибират сами.
                              Прикачени файлове

Коментар

Вие май си мислите че циганския електорат и променил стойността си при новите управляващи.Петко Бочаров каза много отдаванa ""да ама не""
                                Е защо очаквате това лято нещо по различно.Единствената разлика беше, че при една каруца видях изписан номер с обикновена блажна боя и без никаква връзка с населеното място.Информацията е от преди два дни.
                                Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X