Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Край на превъртането на километражи в ЕС?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От 2010 -2015 г. има security gateway на различни марки/модели, което значително ограничава достъпа до различни блокове в колите. За официален достъп - регистрация при производителя и платен лиценз за съответната марка/модел за определен вид сервизен достъп...

Коментар

Да, значително оскъпиха някои процедури и съвсем никак не ограничиха хайдутлъка по кражбите и въртенето на километража.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

Не виждам проблем да заключат точно километража.
        Вярвам не си представяш, че ще заключат САМО километража.

Колкото до зелената лудост - ако до половин век не сме приключили с масовата семейна кола с ДВГ - може и въобще да не се захващаме.

Коментар

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Като единствения минус е пробега, защо още не си си купил? При минимална цена 40 бона за кола от сорта на VW Polo, и то с малка батерия, сори, ама съм много пас.

• Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Е, аз не съм си купил и нова кола с ДВГ. Все стари.
          Но ако имам избор при еднаква цена-електричката почти със сигурност ще ме спечели. Ако не са я заключили и овързали с разни кодчета и пароли за да ме доят де. Говорим за чисто техническата страна на въпроса.

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Еми точно "при еднаква цена" хич не ни се получава и ме се очертава скоро да се случи.

Проблема със заключването на километража е че понякога се налага съвсем легално да се смени модула, в който се съхранява. Не че и по тоя въпрос не може да се измисли нещо, но точно на автопроизводителите такива неща не са им силните страни, къде нарочно, къде не съвсем.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съотношенито легитимна:нелегитимна намеса по тези модули е сигурно 1:1_000_000.

Малко конспиративна теория: производителите нямат никакъв интерес километражите да се не пипат (след гаранцията, разбира се) и особено нямат интерес колите да не се крадат.

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Съотношението няма значение. Факт е че понякога се налага. При някои модели доста често и дори гаранционно.

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Ами щом нямат интерес, а обществото има-да им го наложат със закон. Както налагат еко глупостите, налагат коланите в града, налагат светенето срещу слънцето посред бял ден, налагат задължителни застраховки...

• коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            А какви хубави пломби имаше едно време по километражите... Даже гайките към таблото имаха ушички за тела на пломбата

Не съм се изразил съвсем ясно - производителят винаги може да установи неоторизирана намеса в показанията на таблото. Клиентът - не винаги. За никакви пломби не може да става въпрос.

Впрочем - смяна на двигател или основен ремонт не е легитимна причина за "въртене" на километража. Единствената легитимна причина, за която се сещам е смяна на самото табло и/ли модулът, който подава информация на таблото за показанията на километража. Вероятно се случва, но толкова рядко, че не виждам проблем да е произволно сложно и не особено евтино.

Впрочем застрахователите няма да са безкрайно щастливи, ако няма кражби на коли.
          Последно редактирано от bokomo; 16-10-21, 12:54.

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Именно причините, за които се сещаш, изобщо не са рядък случай.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X