Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Анкета

Здравейте,
    Обръщам се към форума за малко помощ. Разработвам дисертация и в тази връзка съм подготвил една анкета, която трябва да се попълни. Колкото повече хора, толкова по-добре.
    Тъй, като изследването ще правя в София и Пловдив, нека да попълват, хора, които шофират предимно в тези градове.
    Благодаря предварително за съдействието!

Линк към анкетата:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1F...rm?usp=sf_link

Тя е само за софийски и пловдивски драйвери. Иначе мога да попълня, но не ходя често към двата града.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Попълнена.
      Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
      0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Готово!

Коментар

Попълнена.

Коментар

Попълнена

Коментар

Готово
              Peugeot 4007
              ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Айде и аз

Коментар

не знам нарочно или не липсва въпроса "Претърпявали ли сте пътнотранспортно произшествие от типа "челен удар", когато сте преминавали през кръстовище, регулирано със светлинни сигнали?

щото аз да, а сигурно има и други

Коментар

Готово. Успех!

Коментар

Мисля, че не трябва изобщо да има ни мигалка, ни таймер зелен.
                      Хората блеят да видят колко секунди им остават и забравят да се движат или видиш ли остават две секунди зелено и Nтата леля вече е скочила на спирачките. (нищо лично към лелитe, ама е така).
                      Аз поне честно си признах в анкетата, че като видя 2-3 секунди зелено и се излитам с 80-90-100... Което е по-зле по-зле и от лелките.
                      Червен да знаеш колко минути имаш да киснеш или ако пък е на Р.У. на орлов мост стига.

Коментар

Направих се на НЕ селянин и отговорих...
                        У наше село нЕЕма светофар.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И аз попълних, въпреки че напоследък сравнително рядко ми се случва да карам из Пловдив и София.
                          Но ми е интересно каква е статистиката за нагласите на шофьорите (и в частност тези от форума) относно обратните броячи и мигащото зелено?!
                          Аз лично ги следя освен за по-бързото изтегляне от кръстовище при изтичащо зелено, също и за по-чевръсто тръгване при светване на зелено. Даже когато няма обратен брояч, следя кога започва да мига зеленото примерно на перпендикулярно движещите се, или секцията им за ляв завой, за да съм готов да тръгвам (за което спомагат и светофарите, разположени на отсрещната страна, които във Варна са навсякъде - ама има градове, където почти няма такива и освен, че не виждаш какво свети на другите, трябва и да спреш значително по-назад, за да си виждаш светофара над предния капак).

Щото както един приятел от Ямбол (нищо лошо за тях - имам много и добри приятели оттам) казва: -Във Варна десетина ямболлии са достатъчни да объркат движението - с мудното си изчакване да е светнало зелено, едва тогава включва на скорост и леко-леко тръгва; после следващия изчаква да тръгне предния и процедурата се повтаря... В резултат за една фаза вместо да минат 10-12 коли, успяват само три-четири...
                          Същото казва и за Истанбул, де: -Достатъчни са една дузина българи да омотат трафика... Там при светването на зелено, всички вече са на скорост - и когато пресичащите се приберат - тръгват здраво като един, без да изчакват и оставят значителна дистанция помежду си! Също в края на зеленото обикновено се дава още газ, за да преминат повече коли... Ама там трафика си има и разни неписани правила - не търпи бавещи се (даже не говорим за флегми и заспи)...

Коментар

• IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            В София ги махнаха отброяващите, сигурно в някоя дисертация се е доказало, че пречат )) не знам какво ще покаже анкетата, но моите наблюдения са, че маса народ не знае как да реагира на зелената мигаща и набива спирачките, дават газ тези, дето си я дават и на жълто и на тъмно жълто )
                            а за тръгването е съвсем друг филм, 60% си гледат в телефоните докато шофират, останалите 30% говорят по тях. но пък е доста удобно за бързо престрояване пред тях , ако искаш да смениш лентата )

• Shider
                            Shider коментира
                            Редактиране на коментар
                            И във Варна на доста места махнаха секундите. Доколкото съм говорил със запознати (щото и на мен образованието ми е в сферата, въпреки че работя много далече от проблемите на градския транспорт) - мигащата светлина се слага на места, където "интегрирания градски транспорт" минава! Идеята уж, е да се дава зелена вълна на автобусите - системата трябва да разпознава кога идват и да реагира адекватно пускайки зелено в посоката на автобуса, т.е. времето вече не е точно фиксирано и няма как да се отброява...
                            Дали работи обаче у нас - не са ми казали...

За какво са тези анкети, да се види кой не е чел ЗДП ли? Там си е регламентирано всичко.

Коментар

• Ivan_J
                            Ivan_J коментира
                            Редактиране на коментар
                            Братовчед ми, шофьор от години, решил да вземе А категория. Скъсали го на градското, защото минал на...зелено. При навлизането в кръстовището броячът показвал 2 с.
                            Много се учудих, но се зачетох в ЗДП и се оказа, че всичко си е така.

Попълних анкетата,ама...според мен е важно и колко продължително свети зелено.Защото в София например,при ляв завой ако свети само 15-20 секунди,а има много коли,това дали не провокира шоферите да минават на жълто и червено?Минат 3-4 коли,и червеното светнало пак...Трябва да са много по-дълги интервалите на светофара,когато има много автомобили.При ляв завой и липса на отделен сигнал за такъв,организаторът на движението какво е мислил?Че ще минава само по една кола на жълто???То си е заложено да си нарушител,или ще чакаш мнооого...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X