Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиш от център за градска мобилност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ВАС: Столичната община няма и никога не е имала право да глобява с фиш за паркиране по своя наредба
    Освен това:

Няма кой да съставя актове

И ако за издаването на фишове за неправилно паркиране може да се намери разрешение чрез ЗДвП, не така стоят нещата със съставянето на актове за установяване на административни нарушения (АУАН) по Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

Причината за това е, че със същото решение Върховният административен съд отмени и чл. 137 от наредбата и това постави под въпрос законосъобразността на всички актове за установяване на административни нарушения (АУАН), съставени въз основа на този подзаконов нормативен акт.
    Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Горното означава или не означава, че Център за градска мобилност може да издава фишове за паркиране по ЗДвП? Щото слагат уведомления с пожелания за доброволно плащане много чевръсто
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

И пет години по късно пак същото нещо но на друго подобно място Честно казано дори не помня в момента предния платих ли го или не. Някой да е имал опит напоследък с глоби за неправилно паркиране от ЦГМ?

Коментар

На мен блядовете ми написали фиш миналата година, изобщо не съм им видял уведомлението на предното стъкло - измел съм го с навалялия върху него дебел сняг. Обаче си написали глоба, не ми я връчили, но я дали на НАП за събиране и фигурираше при тях като дължима. Прехвърлях имот и йок - или си плати глобата, или нема сделка рече нотариусът и ща-не ща, платих я.
          Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Именно - не ги съобщават, а си ги пишат връчени и влезли в сила. Разни адвокати успешно ги събарят такива фишове и разноски присъждат на клиентите им, но ходѝ-жалѝ когато имаш нотариално прехвърляне да правиш... отнема година поне обжалването.

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            Фишовете от ЦГМ влизат в сила когато са пратени на адреса на "нарушителя" с препоръчано писмо с обратна разписка. Ако пак не е платен, отива в НАП.

• sonda
            sonda коментира
            Редактиране на коментар
            Целата им система е смотана...На 27 декември ми сложили на стъклото фиш за неправилно паркиране. Видях го, а и на мейла ми го пратиха, платих го със зор на 8-я ден щото не работеха системите . Днеска гледам бележка от пощата, отивам- същия фиш ми го пратили на 6-ти февруари по пощата..Значи нищо не се отразява автоматично като платено, и това така от мноооого години..И трябва да си пазиш всички бележки като малоумен по шкафовете..Е това ли е резултата от "електронизация, модернизация и европеизация, и друга -ация...?"

Аз имам доста богат опит. Сина е студент и за 3 години имам поне 10.
          Разбрах за тях преди година като донесе част от уведомление. Като проверих в сайта на цмг и те се явиха.
          Имаше 4 поредни. Тях го накарах да плати за да внимава къде спира, било е на много криво място да му пишат всеки ден.
          Някъде средата на 2025 ми пратиха препоръчано писмо с фиша за глоба от 2023г. После октомври дойде от Нап за същата глоба и я платих. Другите ги чакам.
          От тази година при проверка в сайта не ми излизат глобите. Сигурно превалутират 😁.
          CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
            ...От тази година при проверка в сайта не ми излизат глобите. Сигурно превалутират 😁.
            Изхранваме впечатляваща като численост администрация и тя трябва да намери начин да си свърши работата и да ни уведоми за задълженията които имаме, а не ние да вършим И тяхната работа и да проверяваме по знайни и незнайни сайтове...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• gecata1059
              gecata1059 коментира
              Редактиране на коментар
              Днес проверих и вече ги има превалутирани. Вече им дължа 20.01 лв. А трябваше да закръглят в полза на
              клиента 😁.
              Но пък още ми виси глобата за която ме търси Нап и която платих.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X