Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежка катастрофа край Ямбол - 17 загинали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тежка катастрофа край Ямбол - 16 загинали!

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
    В България няма камион дето да не се кара претоварен,със скрити дефекти,с мамене на тахошайбата за скоростта,почивките и т.н.,същото е и с автобусите.Всичко това става със знанието и след нарежданията на собствениците на транспортните фирми.Важното е да се вземат определените парички и въобще не им пука,защото ако стане нещо виновен е шофьора.Това ще продължава дотогава ,докато за такива нарушения почнат да бъркат дълбоко в джоба на "шефа" със запор над техниката докато не се плати глобата.
    Айде де. Да ама кога ше стане това? Ще го доживееме ли/ на 27 съм/ или да се надяваме за друг живот
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Дойдохме си на думата - поддържан.
      А то, вземат на селския файтонджия 1 000 лева за някаква си пътна винетка. Той пак се пребива на място без път, значи в замяна не са му дали нищо, ама те са му ги взели. Да му ги бяха оставили, за 300 лева щеше да сложи нови спирачки и на резервното колело. А така са му останали само колкото за едно шише ракия за печат че уж е здрав, и те ти булка Спасов ден!
      После веднага по всички телевизии дилъра на Ман, представителя на Волво, секретарката на Мерцедес, и един който май от името на Сетра, Йелч, Неоплан и Капалъчарши едновременно, не се представи, ама приятел на Министъра. Та, каза човекът, че автобусите стари, и затова ...
      Е, кой е виновен, защо е станало, и какво става в крайна сметка, а? Тупаме брашняния чувал, а друго умеем ли?
      С парите от разтакаването на въртолети из Ямбол, можеха да оправят даром спирачките на всички автобуси на всички старопиталища за две години напред. Що не го направиха?
      По протокол тия министри трябва да се самоубият ритуално, во главе с началника си, не да посещават, оценяват, съобщават и обявяват. Каквото са могли - вече са го свършили. Всички виждаме какво. Няма какво да се шляят и на мястото, където са утрепали един куп хора. Те, не очукания от живота чичка с геврека.

Коментар

Няма да го доживеем,защото така е по-лесно на господата,има катастрофа-има наказан.Водача е виновен за всичко-и за това че е предупреждавал безброй пъти че нещо скърца еди къде си ама му се казва "качвай се и карай,че другия чака да седне" ,и за това че тряскайки се в дупка с размерите на Везувий му се пише акт за несъобразена скорост и т.н. Какво да говорим като в армията преди няколко години имаше случай командира нарежда да излезе танкова платформа да прибере нещо си,шофьора му казва,че не иска да тръгне,защото татрата губи въздух.Обаче след няколко минутна кавалкада от обиди и крясъци все пак тръгва и на Предел в следствие на това се удрят челно с друг камион за щастие без пострадали.И този същия господин "командир" вместо да бъде позорно разжалван пред всички и пратен да бъде примерно клозетомияч още си командува поделението.Какво остава да искаме да носят отговорност бивши и настоящи мутри или наши-ваши племенници и братчеди.

Коментар

Момчета и според мен трябва поне автобуси и камиони да минават прегледи задължително в кат!!!! Дядо ми до преди 4 години караше автобус и то не само в БЪлгария ами и из Европа а е 40 набор! Смея да кажа че и сега е по безопасен от 90 на сто от водачите под 30 години. Според мен и 30 годишен да е бил шофиора не е можел да направи нищо друго освен да го забие някъде преди да е стигнал до навалицата но тогава пък кои знае колко народ в автобуса щеше да загине? В случая вината според мен е на собственика който е длъжен да поддържа автобуса изправен каквото и да му струва това, като няма пари за поддръжка просто няма да работи. А и на всеки от нас ни е ястно как стои въпроса във повечето от малките превозвачи и не само - шофиора кара каквото му се даде като в голяма част от случаите вижда въпростния автомобил за сефте сутринта преди курса или непосредствено преди него. И какво да направи човека оглежда набързо проверява маслото в наи добрия случаи и ако всичко работи нормално тръгва на път..... това ми го е казвал лично дядо ми като твърди че дори когато работил в Балкантурист навремето не е било по различно. Едва ли има луд който да тръгне да вози 50 човека на планински път ако има съмнения че може да остане без спирачки..... Разбира се причината може да е и грешка на водача в това никои не е застрахован но едва ли е тои причината.
          0-

Коментар

Тъжна работа. Вие къде живеете. Всички ние си го правим това. Колко от ва са си искали парите за билета и са отказвали да пътуват с автобус на който се виждат теловете на гумите. Овче общество сме, лаем само когато стане белята и то за три дни. Ще погребат хората и след три дни всичко ще си е по старому. Токато има търпимост към всичко извън правилата нещата ще са така. Наскоро се разходих по линиите около бургаската гара. Като гледам състоянието на линиите и траверсите, аз на влак няма да се кача. Не искам да съм лош пророк, но е въпрос на време да стане и железопътна катастрофа. А помните ли че сума народ изгоря, и тогава всяко чудо бе за три дни. Не ми се коментира че се изнервям. Четете и осмисляйте мненията на Стефан и Ленин. Ако някой му се занимава да отиде в гаража на градския транспорт в града в който живее и да замери протектора на гумите. Ще бъде изненадан.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ето една много точна статия за корените на злото. Съгласявам се с повечето заключения, добавяйки като доказателство и случая "Ставийски":
              http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2190411

Коментар

До: Тежка катастрофа край Ямбол - 17 загинали!

Всъщност както винаги в подобни случаи "обществото", "медиите" и "политиците" търсят виновният... Ще го намерят и ще успокоят "съвестта" си... и след месец два никой няма да помни... до следващият подобен случай... А те случаите ги има и ще ги има... Защото колцина всъщност виждат истинските причини за всичко това... Те не са нито в прегледа на автобуса, нито в шофьора, нито в собственика на фирмата... Всичко това са брънки и неизменни части от общият проблем... Алчността ни! Защото всичко в нашето общество е основано на алчност! Цялата ни обществена идеология е на основата как да направим и получим повече срещу по-малко... Как билета да е по-евтин, а разстоянието на което ще пътуваме да е по-голямо... Идеологията на търсене на по-евтиното ни е завладяла изцяло... От детските градини до полетите в космоса... А е крайно важно да осъзнаем че има редица области където не трябва да се търси по-евтиното а по-доброто...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                  Добре де, да се върнем на въпроса на колега по-горе.
                  Защо не може да се регистрира автомобил като такси ако възрастта му е над пет години и може да бъде такова, докато стане на десет-след това не. А за автобусите, който возят по петдесет и нагоре човека, няма никакви ограничения? Такситата се движат 99% градско, а при този тип автобуси е точно обратното, къде са по-страшни и опасни последиците от авария-разбира се при извънградското движение (аз поне знам случай, в града да има толкова жертви от подобен род катастрофа с автобус), според мен при автобусите, е защо тогава при тях да няма ограничение във възрастта им? Мисля, че това е смешно!
                  Защото Пепи в нашия бантустан бизнесът е парцелиран и всячески се пречи на пазара да излязат нови играчи.При автобусите има някое и друго изключение но много рядко .Този случай ще бъде раздухан от тия с парите че видите ли трябва ние тия с парите„откраднатите от народа“да движиме бизнеса а вие ще сте ни роби щото нямате 500 000лв.за да купите нов автобус а ние имамеЗначи ние ше купиме рейса а вие ше карате за жълти стотинки щото ние сме чорбаджии а вашата участ е да сте ни робиЕ бре и у Турско не сме живели по гадно тогава кой е имал акъл е отивал напред а сега отива напред кой има връзки с милициятаДа не мислиш че някой управник е загрижен че при тойа нещастен случай загинаха доста хора Не тия трескаво мислят как да използват удобния случай та още да резнат от бизнеса случайните играчи тия къде не са от милицията и едни бивши настоящи и бъдещи службиВсичко трябва да е само за тях.А за нас робския труд .А ма ше ме хванат за томахавката
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    ....

По протокол тия министри трябва да се самоубият ритуално, во главе с началника си, не да посещават, оценяват, съобщават и обявяват....
                    Не си прав . Това с ритуала в някои държави се нарича сепуко .
                    В България се нарича секуро . И тия същите си го извършиха ритуално на часа - още в деня на национален траур . В резиденция Лозенец. Воглаве с мистъро. Само президентъ липсваше , щото сигурно пак е бил на вълча хайка някъде ( като при изгорелите във влака преди вреве - май този случай се позабрави ) .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X