Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежка катастрофа край Ямбол - 17 загинали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тежка катастрофа край Ямбол - 16 загинали!

Е ето, искали са да стане добре, пък то ето какво ...
    Затова има талантливи организатори, а има хаймани, за които всичко е "карай бе, става и така". Или "бе, нищо няма да стане". Или ...
    И така за всичко и със всичко. Един пише налудничави закони "карай бе, все някак ще мине", друг връзва тел и пирони "бе кво толко, нали работи", трети маже нещо някъде "кво ти пука, нали го има, толко и ще потрябва някога", ...
    80% от тълпата е убедена че и пожарогасителите са излишни. Аптечките са глупост. Грамотността е отживелица. Мисленето е тъпотия. Допиши каквито искаш примери за неразумно поведение. А в случая е било нужно само да се осигури безопасен временен коридор за някой автобус. И да е с цената на половин час мрънкане от няколко сергиджии - чудо голямо. Ще помрънкат, па ще им мине. Щом са живи. А така кефът на никой не е бил разтурен. Само дето е станала трагедия за цял живот.

Коментар

Трагедията е голяма, но защо трябваше да се политизира? Заради изборите, естествено. Не е работа на президент, премиер, министри и депутати да правят хеликоптерен десант в Ямбол. Няма нужда от подобна гробарска команда на висше държавно ниво. Нито ще върнат умрелите, нито ще помогнат на живите. Да им бяха дали по един маркуч да измият кръвта, ако толкова искат да са съпричастни.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Затова има талантливи организатори, а има хаймани, за които всичко е "карай бе, става и така"...
        То за всичко си има правилните хора. Но колко са, и къде са, може и на други постове, може да са в почивка, а може и всичко друго, което се сетите. Исках да кажа, че в живота такава трагедия се случва толкова рядко, че много организатори, даже и талантливите биха пренебрегнали някакви стотни от процента възможност да се слуи нещо подобно. Пак казвам, че винаги е възможно да сложиш зверски ограничения, от съобръжения за сигурност, и пак да си изненадан от нещо което е можело да се предвиди. Например да удари мълния, и да вземе своите си жертви, тогава пак може да обвиним организатора, че не предвидил, или... А колкото и малка да е има и вероятност да ни удари метеорит. Дайте, тогава да не раждаме деца, за да не са подложени на риска да бъдат изпечени от болида.
        Да не говорим за вероятността от ядрена война...
        Въпрос на преценка.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да, реално противна постъпка. За такива като тях си има сайтове като Роттен.ком, или как там беше.

Коментар

Не е работа на президент, премиер, министри и депутати да правят хеликоптерен десант в Ямбол.
            Не съм съгласен.
            Абсолютно редно е.
            Всяка масова загуба на живот и/или бедствие изисква правителствено присъствие и реакция. Това е задължение в целия цивилизован свят.

Не храня никакви симпатии към правителството, но мисля че ги поставяте в невъзможно положение. Ако дойдат - мазнят се, правят си реклама. Ако не дойдат - безчувствени са не се интересуват от съдбата на хората.

Май единственото което им остава за да угодят на всички е да тръгнат и по пътя хеликоптера да се разбие. Ама тогава ще е "затриха хубавата машина платена с държавни пари".
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гледах Слави, и обсъждаха с някакъв, че рейса бил стар... бил бракма и тн. Ма той си е на 20 години. Колко такива има в България ( смисъл на тази възраст) ?Обаче понеже бил Чавдар, бил бръкма.
              Най щеше да ми е интересно, ако беше станало с новичък автобус и по-млад шофьор...
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Да тва със стария рейс вече става смешно. Такава е действителността в БГ. В далеч по цивилизовани страни карат 20 годишни рейсове. Въпроса е да има сериозна подръжка и строги правила. При Слави там имаше някакъв, който имал рейсове и предложи над 10 годишни да нямат право да превозват пътници. За мен пълна глупост. И с нов може да стане технически фал и още 100 неща могат да станат. Всичко сме втасали, ами и 1999 година подържан рейс да не може да вози хора - пак по български преиграваме.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Гоблин, реакция има - обявен е национален траур. Всичко останало е ПР-акция, за да се похвалят първите мъже, как всички институции са действали професионално и координирано. Така и стана, всъщност. Съболезнования не се изказват на поляната пред микрофоните на медиите. А самите медии се оляха, тва е факт.

Коментар

Добре де, да се върнем на въпроса на колега по-горе.
                    Защо не може да се регистрира автомобил като такси ако възрастта му е над пет години и може да бъде такова, докато стане на десет-след това не. А за автобусите, който возят по петдесет и нагоре човека, няма никакви ограничения? Такситата се движат 99% градско, а при този тип автобуси е точно обратното, къде са по-страшни и опасни последиците от авария-разбира се при извънградското движение (аз поне знам случай, в града да има толкова жертви от подобен род катастрофа с автобус), според мен при автобусите, е защо тогава при тях да няма ограничение във възрастта им? Мисля, че това е смешно!
                    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                      Добре де, да се върнем на въпроса на колега по-горе.
                      Защо не може да се регистрира автомобил като такси ако възрастта му е над пет години и може да бъде такова, докато стане на десет-след това не. А за автобусите, който возят по петдесет и нагоре човека, няма никакви ограничения? Такситата се движат 99% градско, а при този тип автобуси е точно обратното, къде са по-страшни и опасни последиците от авария-разбира се при извънградското движение (аз поне знам случай, в града да има толкова жертви от подобен род катастрофа с автобус), според мен при автобусите, е защо тогава при тях да няма ограничение във възрастта им? Мисля, че това е смешно!
                      Според мен възрастта и състоянието на МПСто не са в пряка зависимост. Това за такситата е глупаво също. Нека има по-високи изисквания за тях, пък и нека да се по-стари. Нали Ви е ясно, че една Тата Нано на 2 години/да кажем след 2, че сега са нови/ може да е много по-опасна от 11 годишне Е класа. Произволно дадох примерите. Още повече, че бизнес почвата, платежоспособност и т.н. в България е такава, че няма как да има доходен бизнес с единствено нови автобуси. Говорим за малки населени места, превозване на социално слаби хора, пенсионери/като в случая/ и т.н. В тоя ред на разсъждения и стари кувиози не трябва да има, стари скенери и да не продължавам, щото всичко може да е опасно. Да, ама не сме в Страната на чудесата да стане всичко отведнъж. Трябват си правила, критерии и най-важно - ВСИЧКИ ДА ГИ СПАЗВАТ!
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Е, то едно министърче с очилца, ентусиазирано чуруликаше че не можело да има самолети, по-стари от 5 години. После май някой го светна че тия неща струват по много милиони, и ги правят да работят по 30 - 50 години, та млъкна. А ти - един глупак си говорел с друг глупак, и това се виждало в телевизора. Чудо голямо. Същия тоя дето имал автобуси, кого ще вози и за какви пари, та всяка година да сменя железарията? Ще ли върже сметката, та дава такива акъли?

Коментар

Гоблин, реакция има - обявен е национален траур. Всичко останало е ПР-акция, за да се похвалят първите мъже, как всички институции са действали професионално и координирано. Така и стана, всъщност. Съболезнования не се изказват на поляната пред микрофоните на медиите. А самите медии се оляха, тва е факт.
                          Във всяка друга държава би се счело за нещо съвсем нормално, и непоявяването най-малкото на министъра на транспорта на мястото в рамките на няколко часа би означавало край на кариерата му в рамките на още няколко часа, ако не е бил пред умирачка на легло, или на другия край на света.

За тези неща си има установен протокол, и определени длъжностни лица по неписан закон са длъжни да се явят.
                          При тежките пътно транспортни произшествия, ЖП произшествия и подобни - министъра на транспорта е минимума който трябва да се яви. Той е засегнато лице, и по план скица трябва да е на топа на устата. Често - премиерът и президента също е редно да се явят, ако случаят е по-тежък. А този е.

Достатъчно псувам политиците за да знам кога да им отчета че са постъпили правилно. Трябва да се явят, точка. Вече как се държат и какви ги плещят като се явят е съвсем ама съвсем друга история. Там вече има мегдан за пр и за анти-пр.

Между другото говоря по принцип. В случая не знам кой е отишъл и кой не.

А за възрастта на автобусите - вярно е чесане на езици, който и идиот да го е пуснал. Пазарувал съм автобуси и знам каква перла може да бъде добре поддържан 25 годишен автобус.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Във всяка друга държава би се счело за нещо съвсем нормално, и непоявяването най-малкото на министъра на транспорта на мястото в рамките на няколко часа би означавало край на кариерата му в рамките на още няколко часа, ако не е бил пред умирачка на легло, или на другия край на света.

За тези неща си има установен протокол, и определени длъжностни лица по неписан закон са длъжни да се явят.
                            При тежките пътно транспортни произшествия, ЖП произшествия и подобни - министъра на транспорта е минимума който трябва да се яви. Той е засегнато лице, и по план скица трябва да е на топа на устата. Често - премиерът и президента също е редно да се явят, ако случаят е по-тежък. А този е.
                            Така е, но във всяка друга държава след явяването си, въпросния министър на транспорта в 99% от случаите се разделя с поста си, а на нашия както му е тръгнало, ще изкара втори инцидент (справка влака София-Кардам).
                            Докато при нас всичко приключва с явяването им на поредния инцидент и демонстриране на "загриженост", следват няколко изказвания пред медиите докато случаят е още "топъл" и толкоз.
                            Per aspera ad astra.

Коментар

В България няма камион дето да не се кара претоварен,със скрити дефекти,с мамене на тахошайбата за скоростта,почивките и т.н.,същото е и с автобусите.Всичко това става със знанието и след нарежданията на собствениците на транспортните фирми.Важното е да се вземат определените парички и въобще не им пука,защото ако стане нещо виновен е шофьора.Това ще продължава дотогава ,докато за такива нарушения почнат да бъркат дълбоко в джоба на "шефа" със запор над техниката докато не се плати глобата.

Коментар

Аз подкрепям тезата за по добра поддръжка без да се пестят пари за части и нека да не обвиняваме всеки път шофьорите,защото като нямаш работа караш каквото ти дадат за съжаление няма закони за работодатели има проблеми има закони за работодатели по-малко проблеми.

съболезнования за загиналите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X