Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежка катастрофа край Ямбол - 17 загинали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тежка катастрофа край Ямбол - 16 загинали!

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    Казаха, че всички жертви са идентифицирани, вероятно по документите, но все още има такива които не са разпознати.
    Психологическо напрежение ще има.Казаха и че няма място в болницата за труповете на загиналите.Може точно заради това да е всичко.

Коментар

Може, но не ми се вярва. Какво пречи, ако е само тази причината, да кажат на близките, че ако не разпознаят своят близък, да имат предвид, че има трупове и в Сливен, да отидат и там да проверят.
      Явно манията за секретност която ни беше насадена още не е преминала. И някой началник се е помислил за велик. А може и да е поради страх от поемане на отговорност-"ами ако някой ме запита защо съм пуснал близките, какво ще отговарям... Я по-добре да не рискувам..."
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

За близките е трагедия, за другите е част от световния информационен поток. Не познавам хората, съответно не съм им съпричастен, дори и да изкажа съболезнования.
        Първо съм потресен от некдърността и наглоста на журналистите после от поведението на "държавниците" ако изобщо може да се наречат така.
        При 1500 убити годишно в автоинциденти, 15 са 1% от жертвите годишно, и те (водещите държавата) загърбват задълженията си (зарязват останалите 6 милиона живи и донякъде здрави българо-цигано-турци-и др.) и хукват да се снимат опечалени, щот` идват избори.
        Журналистката от "БТВ" пък беше посивяла от амбиция да вземе интервю от шофьора на автобуса, без изобщо да се замисли над състоянието му! Докарали са го с линейка от Ямбол в София не тя да му вре навсякъде микрофона и камерата си ....ама "Трябва рейтиг да се вдига!"
        Ами за пострадал в инцидент човек ние превозваме, даряваме кръв, или събираме средства и търсим "правилния" доктор и не питаме "ЩО`" просто го правим, сигурно щот` сме тъпи!
        Иначе от клипчето излъчено по "Канал1" ми се струва че просто имаме натрупване на малки грешки. Обикновенно те са с + и - и се неотрализират, но понякога са само с единия знак и 5-6 поредни (+)са или (-)са дават вече голямото отклонение.....
        Противник съм и на националния траур! За днешния ден кой ще даде статистика колко мениджъри са умрели от инфаркт или инсулт заради "странната" икономическа ситуация в страната? Колко обикновенни хора са останали гладни, поради същата причина? И са погледнали към прозореца на последния етаж или дебелата греда на тавана?
        Колко болни от нещо не са имали пари за лекарство (понеже клиничната пътека е свършила, ако изобщо някога е имало за това)
        Колко зорлем създадени наркоманчета са умрели.....и т.н.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Войната по пътищата отново взе своя кървав дан.
          Много пъти сме коментирали ставащото.
          Да тази трагедия е огромна!
          Всяка загуба на човешки живот обаче е трагедия. Пътищата се напълниха с паметници.
          Хиляди хора губят живота си по българските пътища и за огромно съжаление държавата не взема адекватни мерки.
          Поклон пред паметта им!
          Страх ме е обаче, че отново ще има - утре.
          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Дядо, с всичко което си казал съм съгласен, и моето мнение е такова, но не и против националния траур. Той се обявява, защото 16 Българи са починали от неестествена смърт, всички заедно, и случилото се е трагедия.
            С нищо, и на никого не пречи обявяването на националният траур.
            Това е последното нещо което може да се направи за загиналите.
            Лека им пръст!

Коментар

Да, журналистките ме вбесиха. Други идиотки не съм слушал, тия от националното радио ми стигнаха. Бива глупост и невежество, бива, ама толкова ...
              Държавата, вместо за моя сметка да храни говорителки от фризьорския салон, или да прави реклама на министър-председателчета, които нямат никаква работа на мястото на никакво ПТП, освен да задоволяват нездравия си интерес, да арестува всеки никой, а да амнистира пладнешките разбойници, просто да спре да обира тия хора, и да ги остави с някак изкараните стотинки да ремонтират автобусите, а не да ги дават рекет по разни министерства. Не знам колко хиляди не знам какви данъци, отделно такси, после други такси, после още данъци, после отделно пак парчета от държавата "Тц-тц, ми сеа кво ше праим ...", и всичко е готово - пари за спирачките не са останали. Няма и да останат. А който иска - да нареди автобусите да се бракуват половин година след като са произведени. Но преди да ме занимава с празното си бръщолевене, да се приготви да ходи пеш. Щом не си е направил труда да се поинтересува колко струва едно такова чудо. А ако знае - да върви сам да изтрезнява.

Коментар

....Лека им пръст....
                Амин!
                "....Богу божието, кесарю кесаревото..." думи на Христос според Библията.
                А за нас аз казвам: " Ще им живвеем ако трябва и напук"
                П.П. подкрепа за Стефан, сега видях мнението.
                Последно редактирано от дядо владо; 28-05-09, 20:55. Причина: допълнение и правопис

Коментар

Жалко за хората.Много нелепа смърт.Ше видиме кой ще искарат виновен ама май ше стане като онази трагедия в река Лимше го отнесе по слабияА годините на шофьора и на рейса не са толкова важни колкото поддръжката му в изправност.Ако е неизправен и неподдържан и на две години рейс може да направи беля.
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    ...ама май ше стане като онази трагедия в река Лимше го отнесе по слабияА годините на шофьора и на рейса не са толкова важни колкото поддръжката му в изправност...
                    Прав си и ти. И май, че винаги го отнася по-слабия, а не виновния.
                    Бях казал, че няма да коментирам , но не мога да не кажа, че според мен шофьорът не е виновен, това (пак според мен) си е чист отказ на спирачките, и шофьора не може да знае кога ще се случи, та да е нащрек. Още повече, че е с много опит зад волана, и би трябвало да реагира правеилно, ако въобще е възможно да се реагира в такава ситуация. Имал съм подобен инцидент, и знам за какво говоря, в първият момент си мислиш как да запазиш колата(автобуса), и когато дойде страшното си казваш, че е било по-добре да се спреш в някое дърво още в началото.
                    За поддръжката на машините съм напълно съгласен. Даже за автобуси тя трябва де се контролира, например дали всички консумативи са сменени навреме, състояние на системите за безопасност, и т.н....
                    А това, че шофьора не е минал психотест не е никакво основание за обяснение на случилото се.
                    Последно редактирано от Goblin; 28-05-09, 21:15.

Коментар

По конкретния случай няма какво да кажем, след като не го познаваме. Кой ще го отнесе е ясно. За мене е виновен този, който е допуснал панаир около пътеката, ако е имало път, или тежка техника да се завира сред тълпата, ако работата е била извън пътя. Понеже щом има хора и машини, внезапен отказ е възможен кога да е, и съгласно статистиката непременно някога се случва. Единствения начин да се избегне нещастието е, хората и движещите се механизми да са недосегаеми един за друг. Останалото е несвършена работа по безопастността. И благи, но глупави действия на разни длъжностни лица.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Единствения начин да се избегне нещастието е, хората и движещите се механизми да са недосегаеми един за друг. Останалото е несвършена работа по безопастността.
                        При цялото ми уважение, не може да забраним на колите да се движат там, където има и пешеходци. Ако е необходимо да осигурим 100% неуязвимост на посетителите си прав, но тук става въпрос за народно веселие, и автобус който да извози възрастни хора донякъде... Кой би се замислил, че такава трагедия е възможна, според мен не е във възможностите на психиката на обикновения човек.

Коментар

При цялото ми уважение, не може да забраним на колите да се движат там, където има и пешеходци...
                          Ако няма надежден начин за контрол, то забраната е по-малкото зло. Организаторте носят основната вина, другите са и потърпевши....

Коментар

Животът няма стойност в отношенията ни...
                            Животът няма стойност във възпитанието ни...
                            Животът няма стойност , когато няма ценностна система..
                            ....когато няма морал
                            ....когато няма правила
                            ....когато няма ЧОВЕЦИ !!!
                            .....и било станала трагедия!?
                            Това не е малшанс.....
                            това не е изключение..
                            ..... логичното винаги се случва и това вече не е случайност.

Ние обичаме хаоса и мразим правилата.
                            ...после плащаме цената за тарикатлъка си...
                            Катастрофиралата обществена система ....това е причината и за тази катастрофа..., и за стотичи такива трагедии..., които остават лични - и никога не поучават никого , да се замисли - защо? - и Как все на нас се случва?
                            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Ако няма надежден начин за контрол, то забраната е по-малкото зло. Организаторте носят основната вина, другите са и потърпевши....
                              Ех приятелю, как си представяш тумбаците депутати които "незнаят" че те или тяхни близки са съсобственици на "Биомет" "Ивкони" и т.н. да пуснат нов "Мицубиши" или "Неоплан" за няколко стотин хиляди лв. вместо да им носи парички, да вози "фор фри" вмирисани старци от някакъв дом? Организаторите са се опитали да се вместят в някакъв бюджет, за това съм 100% сигурен и без да ходя да търся документи....а за този бюджет, толкова
                              ....Междо другото, преди 1-2 години по "Дискавъри" гледах за подобен инцидент някъде в западните покрайнини на Европа, но там автобуса излезнал от пътя и влезнал в езеро, където съответно издавил част от пътуващите стари хора, т.е. това не е наш патент нека не сме "по католици от папата"
                              Последно редактирано от дядо владо; 28-05-09, 21:48.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                                Животът...
                                Така, на екрана си прав.
                                Но я се постави на мястото на съответният шеф на полиция, КАТ, или ресорен заместник кмет. Поради някакъв малък(до тази сутрин)риск да лишиш възрастните хора от превоз, а и сега е време предизборно, никой не би направил такова нещо. Държа на мнението си, че това е просто инцидент. За съжаление с много жертви. Както и много други подобни инциденти, с по-малко пострадали, поради което не получават гласност.
                                Наистина жалко за хорицата.
                                А замисляте ли се какво му е на шофьора...
                                Аз долу-горе знам, и не искам да съм на неговото място. А той според мен е невинен...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X