Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тежка катастрофа край Ямбол - 17 загинали!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тежка катастрофа край Ямбол - 16 загинали!

Първоначално публикуван от asterix85 Преглед на мнение
    Въпросът трябва да е, защо има още такива стари автобуси в движение?
    Лошото е, че и аз всеки ден се возя в още по- древен служебен автобус. Този на снимката ми се вижда като чисто нов. Имаме няколко, единия е 67 набор....оттогава не е спиран. Когато се разпадне по пътя, евентуално може би ще получим нов автобус. Е, които оживеят.

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
      ...Кой е допуснал 61г. шофьор?Винаги съм твърдял,че станем ли на 45-50г. трябва на ново да се вади медицинско.На тази възраст 61г. нито чува нито вижда както е бил на 18
      И демек човек като стане на 50, да ляга и да умира ...
      Без да сме сигурни, че шофьора е виновен, айде да не го съдиме,а..
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
        На тази възраст 61г. нито чува нито вижда както е бил на 18г. примерно.
        Защото тези на 18г. чуват като сини китове и виждат като орли!
        Не е необходимо да влизаме в излишни полемики кой е крив и кой прав.
        Не оправдавам никого, но на шофьора в момента сигурно не му е никак леко.

Думите наистина са излишни....
        Per aspera ad astra.

Коментар

Не е проблем че даден автобус е на 20 години. Проблем е неговата правилна потдръжка.
          Общо взето и джипките които караме, масово са около този набор.
          Майта е на 18 години и е в перфектно техническо състояние.
          Оставете годините - причината е съвсем друга.
          Лека им пръст.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
            И демек човек като стане на 50, да ляга и да умира ...
            Без да сме сигурни, че шофьора е виновен, айде да не го съдиме,а..

Невинен до доказване на противното.Аз съм винаги с тази теза!

Коментар

На мене ми е интересно, шефът му колко ще плати, че да изкара рейса технически изряден, а шофьора виновен...
              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Лека им пръст.

Хайде да погребат хората, да мине траура, и ще го мислим и за живите, и за шофьори, и за шефове, и за всичко останало.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не мога да си обясня как, за да пуснеш такси трябва колата да е под пет години и т.н. , а за автобус които вози 50 човека какви са изискванията ?! Тези автобуси преди се преглеждаха на излизане и след влизане в автостопанството и дежурния механик директно си рискуваше главата , отделно имаше на входа валове и спирачки се проверяваха по график. Сега болшинството фирми нямат и не желаят да поддържат експлоатационна база, ами тогава да се ограничи възрастта за използване на автобусите , може да не реши повечето проблеми , но ще бъде крачка в посока безопасност .
                  Лека им пръст на загиналите.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Лека им пръст.

Хайде да погребат хората, да мине траура, и ще го мислим и за живите, и за шофьори, и за шефове, и за всичко останало.
                    Да. Като не е мислил някой навреме, ще мисли после. Като се преобърне каруцата, пътища много. Най обичам израза "ако не...." Лека им пръст.

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                      Не мога да си обясня как, за да пуснеш такси трябва колата да е под пет години и т.н. , а за автобус които вози 50 човека какви са изискванията ?! Тези автобуси преди се преглеждаха на излизане и след влизане в автостопанството и дежурния механик директно си рискуваше главата , отделно имаше на входа валове и спирачки се проверяваха по график. Сега болшинството фирми нямат и не желаят да поддържат експлоатационна база, ами тогава да се ограничи възрастта за използване на автобусите , може да не реши повечето проблеми , но ще бъде крачка в посока безопасност .
                      Демокрация е сега...ко да прайш
                      Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                        Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                        На мене ми е интересно, шефът му колко ще плати, че да изкара рейса технически изряден, а шофьора виновен...

Той рейса си е бил "изправен" като за 20 годишно возило, просто му е дошло времето
                        Изненадвам се какви "кошници" возят хора

Жалко за Хората

Коментар

Минута мълчание ! Утре България ще усъмне в национален траур. Аз съм на прага на нервна криза как всеки можеше да бъде там и да е отнесен като куцо пиле домат за едното нищо от лиген на повече от 30 години.И на шофьора никак няма да му е лесно като знае какво е направил.КОШМАР !

Коментар

Не искам да коментирам изправност на автобуса, и виновен, или невинен е шофьора, но искам да кажа, че съм смутен от факта, че в болницата не са допуснати близките на жертвите да ги разпознаят. По Канал 1 дадоха човек, който няколко часа(май казаха 8-9) чака за да разбере дали майка му е между жертвите. Представяте ли си трагедията на този човек, поставен в неведение относно майка си. Това е сериозно психическо натоварване, не знам как е издържал.
                            Защо е тази секретност, да не би трагедията да се е случила в свръхсекретно поделение...

По телевизията имаше и интервю с някакъв шеф на полицията, и той каза, че по принцип там не се допускат автомобили по време на събора, като се прави изключение именно за автобуси возещи възрастни хора. И това според мен е правилно, случилото се е просто стечение на обстоятелствата.
                            Лека пръст на жертвите, и леко и скорошно възсановяване на ранените.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Повечето жертви сигурно са били без документи, иначе предполагам, че има логична причина въпроса с тях да е поставен така.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
                                Повечето жертви сигурно са били без документи, иначе предполагам, че има логична причина въпроса с тях да е поставен така.
                                Казаха, че всички жертви са идентифицирани, вероятно по документите, но все още има такива които не са разпознати.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X