Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за детски седалки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за детски седалки

Може да звучи смешно но имам въпрос?
    Налага ми се пътуване с две деца под 7 години,
    И на двете ли трябва да усигура седалки при положение че има двама възрастни да ги държат в себе си?
    Последно редактирано от Sam40; 17-04-09, 21:15.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    SJ 413

До: ВЪПРОС?

Първоначално публикуван от Sam40 Преглед на мнение
    Може да звуче смешно но имам въпрос?
    Налага ми се пътуване с две деца под 7 години,
    И на двете ли трябва да усигура седалки при положение че има двама възрастни да ги държат в себе си?
    ДА.

Коментар

До: Въпрос за детски седалки

При удар на мпс в неподвижен/непоклатим предмет със скорост около 45км/ч, децата политат напред с ударна сила около един тон. Ако възрастният който ги държи е без колан, полита след тях и ги премазва като лепенки при първото препядствие (седалка, табло). Ако е с колан и се опитва да ги удържи - ръцете му се чупят като кибритени клечки и ги изпуска (ако не ги изпусне преди това разбира се).

В такива случаи единственият (блед) шанс на децата е да излетят през предното стъкло (чупейки го като гюле с тялото/главата си).

Цифрите може да не са точни до грам, но са в този порядък. Сори за графичното изображение, но човек трябва да е наясно за какво става въпрос.

По същата причина са пълна илюзия всякакви теории от рода на "за какво ми е колан, нямам ли ръце да се задържа". Но това е друга тема.

С всичко това коментирам здравната страна на въпроса, а не правната.
      Последно редактирано от Goblin; 17-04-09, 20:39.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Задължителни са седалките!!!

Аз смятам да копувам скоро и тъкмо смятах да пускам нова тема да сондирам мнения за марки и модели, но може би и в тази става.

Та предлагам, ако колегата няма против, който има да даде мнение, ще съм много благодарен. Аз имам доста високи изисквания, та като цяло мо-скоро ме интересуват краш-тестове и прочее, а не цената...

Коментар

Минал съм по тоя път (търсенето)

За седалка-люлка (от 0 до 14кг) - Gracco се отличават с това че бяха единствените които минаха някакъв тест тук в Щатите който беше сбъркан.

Consumer Report бяха събрали някакви седалчици да ги пробват, и почти всичките се издъниха на теста, с някакви плачевни резултати, освен Грако. После се оказало че са объркали нещо реглажите, и че вместо с 45км/ч или там някъде - симулирали удар с над 60км/ч. За това другите се издънили. Но гракото ги минали. А и са на половината цена на Peg Perego, които май единствени се доближаваха до резултатите на грако в краш теста.

В България не знам продава ли се Грако и какво-що, но седалките им са читави. Количките им са малко кошмара на механика, някакви грозни сложнотии, но за столчетата имат една количка (де факто само рамка с колелца която поема столчето, не е самостоятелна количка), която е супер практична и е относително евтина (тук). Идеална е за пренасяне на детето от колата до къщата и за леки разходки.

Съществува и адаптор за слагане върху количка бугабу, но за мен това е пълна глупост понеже какъв е смисъла да сложиш столче (сравнително неудобно за дълги разходки) върху тази количка не знам. Но това си е лично мнение.

Сега се оглеждаме вече за столче (което да може в началото да се държи с гръб към движението, и след някоя и друга година да се обърне с посока към движението) - там всичко живо хвали Britax, но аз съм се насочил към Recaro. Чел съм че са поне толкова добри. А и някак повече ми харесва изработката.

Много зависи и от големината на колата, някои от тези седалчици са такива огромни тутманици че щеш не щеш трябва да минеш на нещо по-малко.
          Последно редактирано от Goblin; 17-04-09, 21:06.

Коментар

RECARO е доста добре направено. Направо си е състезателно Досега се возим в такова, а вече минаваме на GRACO за по-големи. Рекарото става пилотска седалка на Малката . Взехме го на промоция от магазина на Яворов до Семинарията. Пак ми се видяха доста пари тогава, но един се вози повече от 2 години в него, сега и следващия ще го използва. И после съм сигурен, че няма да е за изхвърляне, а ще го подарим на някой. Препоръчвам!
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз си мислих до по повече килограми да купувам/38 май беше/, но сигурно са компромисни. Благодаря много за инфото. Поне диското би следвало да събира и огромни седалчици, само да го подкарам остава

Коментар

Огледай внимателно, да не се окаже че може да гледа само напред. Някои са такива. В рекарото в началото детето седи с гръб към движението, и като мине дадени килограми го обръщаш напред. Изборът зависи от адски много неща, случва се понякога децата да са алергични към плата, към миризмата на седалката и какво ли не още. Със сигурност е хубаво да го вземеш от сериозен магазин където има някаква възможност да го върнеш първите дни ако се окаже че не щат да се разберат детето и седалката.

Коментар

Ние сме с Чико,в Мерцедес 140 дьлга база не опира в предните седалки,в кьсата база ми опира в облегалката,но и в облегалката на майка си та пак става,в Е класата опира та знае ли се,там само за проба сьм я слагал - основен детевоз е на майка му дьлгото прасе.

Чакам го да навьрти кила за по-голямата седалка и му взимам RECARO YOUNG SPORT - седалката на много места я дават за обратна както и нормална посока на движение,но в сайта на Рекаро си я дават само за нормална посока та на моя човек му трябват повечко кила за да го насадя в такава.Дьржи до около 40 килограма дете като му се махат коланите като поотрасне и се ползва нормален си колан на колата.

http://www.recaro.com/index.php?id=3515&L=2

Прави са колегите горе - има ли дете в колата трябва да е в седалка.Някои са големички обаче.

http://www.rus-recaro.ru/catalog_2.htm
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X