Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кръгово кръстовище!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кръгово кръстовище!

Днес, отново станах свидетел на катастрофа в кръгово кръстовище! Район Тракия, Пловдив до хотел SPS.
    Преди известно време в Пловдив смениха пътя с предимство в кръговите кръстовища. Дотогава различните кръстовища бяха с различен приоритет на преминаване! Сега мисля, че всички водачи са с предимство, когато са в кръстовището. Докато свикнат хората имаше поне по 2-3 катастрофи на ден! Не знам как е в Европа, където този тип кръстовища са силно застъпени? Ето защо, аз винаги /почти винаги/ се оглеждам старателно, когато преминавам такива. Без значение в кое населено място съм. Как е във вашите населени места и по Европа? Внимавате ли! Или газ до дупка...

Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

До: Кръгово кръстовище!

Във Враца има 2 кръгови кръстовища и при двете тези вътре са с предимство и е много удобно. Приближаваш и си знаеш че не си с предимство и внимаваш. Ако приближават 2 автомобила едновременно, лявостоящия влиза пръв, защото посоката на въртене е на ляво и той се явява от вътрешната страна. Според мен така е най-добре, но в по-големите градове не винаги е така заради големите булеварди, които няма как да спреш ей така. Това си е мое лично виждане...
    :)

Коментар

Докато всички кръгови не станат "десният с предимство", има да гледаме още катастрофи.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Докато всички кръгови не станат "десният с предимство", има да гледаме още катастрофи.
        В кръговите би трябвало да е "левия с предимство", т.е. този който вече е вътре. Иначе се самоблокират...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          В кръговите би трябвало да е "левия с предимство", т.е. този който вече е вътре. Иначе се самоблокират...
          Трябва, ама на много места не е.

Спомням си когато смениха предимството на това кръстовище. Май преди това единия булевард беше с предимство пред другия. Аз работех на близо и всяка сутрин минавах с колелото от там. Всяка сутрин имаше катастрофа. Задължително единия от участниците беше такси (обикновено виновния). Сега отново има такси.

От тогава минаха 3-4 години, произшествията намаляха, ама явно винаги ще си има кретени.
          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Като гледам поражението на таксито, ми се струва, че буса е карал доста бързичко. За него май не е съществувало кръгово .

Коментар

Кръговото движение е един от вариантите за регулиране на кръстовища и успокояване на движението. Едно от изискванията, за да се осъществи е потоците да са със сходна интензивност. Предимството е на движещите се вътре в него. Другите решения са изключение, изискват обосновка и прецизна оценка.
              В конкретния случай мисля, че каквото и да беше кръстовището кретена не може да се спре.

Коментар

Странно е как различни хора от Форума присъстваме на едно събитие, а не се познаваме .
                Аз идвах от Кауфланд и ходих до Мото -Пфое. Забавих се 10 минути , и като се връщах - вече бяха дошли 2 коли на Пътна помощ .
                Просто късмет.
                Иначе - не е виновно кръговото .Виновен е водача който е спал.
                На какво кръгово съм присъствал - все едно са мравки ( като множество ) и без никакво съобразяване - само клаксони и псувни на Италиански ( в Неапол- Наполи ).
                В България сме си много добре - но не си гледаме знаците .
                Караме по навик - едната ръка на прозореца , другата държи телефона и - мислим важните дела ( къде да пием кафе ).
                Другия е смотаняк и не може да кара - и така до като ни снимат ( като в случая ) или до като станем цифра от статистиката.
                Жалко !

Коментар

В Шумен има две кръгови кръстовища, и в двете предимство има този който е в кръга. Така според мен е по-правилно. Е, вечер става малко опашка на единият вход на голямото кръгово, но не е нищо особено. Вкарването на правилото за предимство на десния според мен не е добро решение, май се прави за да има еднаквост навсякъде-да си знаеш, че щом си отдясно, значи си с предимство. По-добрият вариант е с предимство на този, който е в кръга.
                  Лично мнение.

П.П. И на двете кръстовища катастрофите са рядкост. А по-голямото е може би най-натовареното в града.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не е ли по-лесно да гледаме знаците и да спазваме правилника за движение?

Коментар

Ми то на всички входове на кръговите кръстовища има знак за пресичане на път с предимство.(Бившият номер едно)
                      И си ги спазваме, и няма проблеми.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

И Тодор и Дрънчо са прави . А така е и обикновено в белите държави. При подхождане към кръстовището колите са без предимство. А иначе е естествено да се гледат знаците , щото у нас доста неща са леко ненормални. Такова е например кръстовището пред КАТ - Пазарджик .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Малко да разведря темата
                          Дали в БГ щяхме да се справим с такова кръгово:

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                            Малко да разведря темата
                            Дали в БГ щяхме да се справим с такова кръгово:

Това с ляво или дясно движение е ?
                            Къде е този феномен? 5 мин. го гледам и още не мога да мина през него ! Явно си трябва тренинг !
                            Красота !
                            Последно редактирано от bgbul; 02-04-09, 02:21.

Коментар

С дясно.
                              В Swindon, UK е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X