Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще кажете за исканите промени в ЗДП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво ще кажете за исканите промени в ЗДП

Да се повишат драстично глобите за шофиране с превишена скорост в населени места, предвиждат промени в Закона за движение по пътищата.
    Ако водачът кара с повече от 10 километра в час от допустимото, ще се наказва с глоба до 250 лева, а не както досега до 150. Ако си позволи да превиши скоростта с над 40 километра в час извън населено място, ще отнесе глоба до 300 лева, със 100 повече, отколкото е в момента. 50 лева става санкцията за шофиране без предпазен колан, като водачът ще заплаща още 50 лева, ако и спътниците му са в това нарушение.

До: Какво ще кажете за исканите промени в ЗДП

Първоначално публикуван от MAD NENO Преглед на мнение
    Да се повишат драстично глобите за шофиране с превишена скорост в населени места, предвиждат промени в Закона за движение по пътищата ...
    Поредната глупост. Проблемът не е в това, че наказанията са малки, а в това, че НЕ са неизбежни. Основният ефект, който ще се постигне, ще е най-вероятно известно повишаване на материалното благосъстояние на пътните полицаи.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Поредната глупост. Проблемът не е в това, че наказанията са малки, а в това, че НЕ са неизбежни. Основният ефект, който ще се постигне, ще е най-вероятно известно повишаване на материалното благосъстояние на пътните полицаи.

100% съгласен!

Коментар

От това няма да се промени нищо, освен че ще се вдигне цената на подкупите, които един куп народ бута на катаджиите.

Да бяха забранили криенето по храстите, например. Или да бяха наслагали камери по полицейските коли. Това би променило нещо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изобщо заблуждава ли се някой от нас че не са само кататджиите на улицата, по веригата над тях има още доста народ който чака на Вашите 20лв. подкуп. Проблемът е много лесно решим ама няма никаква воля, защото няма интерес.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            От това няма да се промени нищо, освен че ще се вдигне цената на подкупите, които един куп народ бута на катаджиите.

Да бяха забранили криенето по храстите, например. Или да бяха наслагали камери по полицейските коли. Това би променило нещо.
            В доста катаджийски коли има камери,и така трябва да е.Ама докато не спре Българина да дава подкупи никога няма да се оправим.С тези по високи глоби нали се сещате,че катаджийте няма да искат 10-20 лева,а мналко хора биха дали повече.

Коментар

Стига с тези безмислици, глобите няма да спрат катастрофите. Още повече тези идиоти винаги застават с радарчето на "градските магистрали" на големите прави, три лентови булеварди където просто няма как да стане ПТП и няма човек, който да кара с 50км/ч в тези участъци. В същото време на местата с висока концетрация на ПТП никакви ги няма. Те там не стоят, защото ще има много по-малко "клиенти", няма значение че нарушителите там ще са истинските "самоубиици" на пътя, а не някой дядо който е превишил от 50 на 60км/ч

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Изобщо заблуждава ли се някой от нас че не са само кататджиите на улицата, по веригата над тях има още доста народ който чака на Вашите 20лв. подкуп. Проблемът е много лесно решим ама няма никаква воля, защото няма интерес.
                Еми, мисълта ми беше че сега още повече няма да има интерес. Хем катаджиите ще искат повече (пропорционално на големината на глобата), хем даващите ще дават по-лесно, предвид по-голямото пестене на средства.

Най-малкото според мен превишение на скорост до 10км/ч над разрешеното, трябва да се наказва символично - например с до 30-ина лева. Проблема с превишената скорост в тоя диапазон го няма, или най-малкото е минимален.

Отделно, според мен глобите трябва да са пропорционални на броя и тежестта нарушения за някакъв период назад - демек да се цедят тия, дето често правят нарушения - там и би имало ефект от по-големи глоби. Един вид, честите нарушения да се смятат за рецидив, със съответното утежняване на наказанията.

Още по-големия парадокс е че подобни практики се прилагат при разните дребни кражби и тем-подобни, но не и в ЗДП, или поне не там, където най-добре би действала, което според мен е нелогично.

Изобщо, системата в сегашния и вид е гнила изначално и отвътре. А това много трудно би могло да се оправи, дори и при наличие на желане. При липсата на такова обаче - никакъв шанс.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

те хубаво ще цедят тия с най-много нарушения, ама как да стане като точно тия са най-печени в подкупването, често имат връзка в КАТ или просто са "колеги" (служители на МВР) и затова са толкова смели...

Превишение от 10кмч е повече от абсурдно да се наказва!
                  До 30кмч глобата трябва да е 30-50лв, а за над 30кмч и "дубъл" или "трипъл" на табелата вече мерките трябва да са сериозни... А сега какво - на най-правия и безконфликтен участък сложили табела "50" и "чЕкат" в храстите... В същото време около Плиска може да се видят коли каращи с над 120кмч в "бус"-лентата и на слалом в 3-те ленти... Защо няма камери да ги санкционират такива, а стоят пред "Метро" и като минеш със 100 вместо с 80, те третират като престъпник???
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Глоба за превишение на скоростта с 10км/ч е малко несериозно . Всички знаем как по - големите гуми се отразяват на скоростомера и действителната скорост .Вашият скоростомер също може да ви излъже . Това е уред , които е тариран/вероятно/ от производителя . Дали неговите характеристики са се запазили и след 10 -15 год ? Превишение на скоростта с 30 км/ч е сериозно нещо . Обикновено 50 км/ч е ограничение за участъци с конфликтна точка/ кръстовище образувано от пресичането на I - ви ; II - ри или III - ти клас път с път, вход/изход на населено място ; в райони на строителни/производствени обикти и др./ и най - вече в населено място . Уязвимите участници в движението са най - вече пешеходците , велосипедистите или тикащите/дърпаще ръчни колички от различни възрастови групи . Не ми се мисли за последиците при блъскане на внезапно изскочил или неправилно пресичащ пешеходец или велосипедист . За по - високите скорости не ми се коментира . Не на последно място пътните знаци обикновенно се поставят от стопанина на пътя след извершен анализ най - често от Комисия по Безопастността на Движението . Лично мнение .Всеки е с глава на раменете . Да сте живи и здрави .
                    MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Криенето в храстите Е забранено, и е едно от малкото задължения на контролните органи
                      Те си го знаят и като си със свидетели грижи няма
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

преди час се прибрах от Бургас. На отиване щях да сгазя двама Полицаи на различни места. Куриоза е че бяха на максимум 500 м. един от друг единия безпричинно скочи пред буса на по-малко от 30м. В колата имаше 1300 кг. товар. Спрях де, няма го газя. Оказа се че ме спират за да им дам въже за да дърпат някъв закъсал автомобил с патрулката Браво на тях, взеха ми адрес на познат в Ст. Загора и ми е интересно дали ще го върнат
                        След 500 метра връхлитам в гора от знаци и няква бързо отминаваща табела се опитва да ми обясни нещо....опаааааааа, великото Кръгово изхвърча един от храстите и пак същата ситуация викам си, тия са и аптечката ще ми избомбят, може да имат нужди и да им трябват презервативите от нея
                        Нищо такова, просто им се сторило че карам бързо. Прави бяха ама нямаха радар.
                        Защо така се получава ?
                        Проста работа. Калпави пътища правени по стандартите на Жигулите и тн. Несъобразени, неосветени, недомислени и недоправени ...
                        Като ще има изменения в ЗДП нека има и измениния в Пътната мрежа за която плащаме винетка.
                        Моментните наказания са достатъчно сурови. Все пак те оставят и без книжка за определен период от време. Готов съм и на по-голями санкции НО !!! като си направя джантата на войнишко канче не искам полицая да ми вика че не бил от пътното а да звънне на тия да си оправят дупката ... тогава ще им дам и двойно...сега не !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X