Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малолетен избива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малолетен избива

Някой хора биха казали че темата е неподходяща но за мен е много вярна и правилна.След поредната катастрофа направена от момче на 17 години след гледката направо се потресох.
    Който не знае ето това е самата катастрофа:http://www.vbox7.com/play:7c2600cc
    Но въпроса е че правим спорове за това кой как кара и как минава тук и там а в този момент има хора който правят каквото си поискат.Който каквото може взима и кара прави се на състезател и не му пука за собствения живот и за живота на хората около него.Аз лично не познавам човек от този форум на който да не му пука за хората около него.Може да правят нарушения но не съм видял човек с джип(освен лъскавите гъзари) който да не спре на пешеходна пътека или да мине на червено.
    Но се намират момчета състезателчета който се мислят за шумахер.Това ли е начина да се покаже някой?Да бъде най-бързия?За мен лично не.Всичко друго оставям на вас!

Моля всеки да изгледа следното видео:http://www.vbox7.com/play:c97f3de0
    И да се замисли какво прави!
    Последно редактирано от ДиДжейДавел; 07-03-09, 22:55.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

До: Малолетен избива

Не вярвам за пръв път да е взел колата. Какви са тези родители които дават на децата си коли преди да са взели книжка. Аз като взех книжка през първите наколко месеца карах само с баща си за да се обеди че съм безопасен и мога да карам и след като се обеди взе да ми дава колата.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Колкото и да е неприятно статистиката показва че такива неща ще има винаги.
      Факторите който ги обуслявят са много и са комплексни.
      И аз съм бил на 18 и съм карал кола, но такива простотии не съм правил. Тук влиаят:
      -Възпитанието /ако тати не спира на пешеходна пътека/ вероятно и малкия няма да спира.
      -Ако инструктора не му е казал какво може да стане ами само без коментар му е натискал спирачката
      -след всяко нарушение ако му се разминава с подадени 20лв на "услужливия" служител на КАТ
      -Ако всичките му приятели му показват че да кара с 200 по Цариградско е супер мъжествено...
      -Ако никога не е карал жигула и не знае че колите освен че ускоряват много бързо, трябва и да спират
      -Ако не знае че при 100км/ч се минават 28м за една секунда
      И много други ако...

Според мен на шофьорския курс трябва да е задължително гледането на подобни филми, даже и много по жестоки и да има и посещение в моргата.
      И още нещо, тя топлата вода е измислена, проблема в Лондон е много добре решен, само че няма воля. Защото и там трябва да се "усвоят" едни средства, а "нашите" хора май все още не са подготвени...
      Темата е много дълга. Спирам че колкото повече пиша повече се ядосвам.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

За всичко е виновна чалгата и негърската чалга !
        Просто младежите не мислят !
        Наказанието трябва да е сурово , ама май вече няма ТВУ-та !
        Трябва да има да го затворят там и като 5-6 месеца по-големите го потормозят и пое...т , и като знае , че при второто провинение ще отиде направо в затвора ще се занисли олигофрена !

А за родителите какво да кажа , те даже са още по ........... от малкия !
        И понеже е качил още 2-3 девойчета от класа и е тръгнал да се прави на МЪЖ
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Колкото и добър да е един инструктор за времето на курса (две - три седмици) едва ли може да покаже много неща на кандидат водача. Преди 1989 година най краткия курс беше за кат. B беше три месеца за за C шест месеца през 1991 година курса ми за кат DE беше три месеца и то искаха задължителен стаж три години на камион над 3.5 тона.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Колкото и добър да е един инструктор за времето на курса (две - три седмици) едва ли може да покаже много неща на кандидат водача. Преди 1989 година най краткия курс беше за кат. B беше три месеца за за C шест месеца през 1991 година курса ми за кат DE беше три месеца и то искаха задължителен стаж три години на камион над 3.5 тона.
            Те и сега си ги има 3.5 години стаж. А за инструкторите, някои така притупват на бързо и те пускат на изпит без да си готов, и аз не съм изкарал пълните 24 часа, но инструктора като прецени че съм готов ме пусна на изпита. За сравнение имаше хора които направиха по над 30 часа за да се научат и да ги пуснат на изпит.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Бях там като стана катастрофата, мъчихме се неуспешно да извадиме пасажерите от таксито. Както и да е, друго имам предвид- дори и младежа да имаше книжка, това не би променило почти нищо - всичката тази идиотщина си е функция от възрастта, безрадсъдството и тоталната липса на опит и възможност за предвиждане на ситуацията. Друго - тотална липса на контрол по кварталите - има по 1-2 коли на КАТ, всеки ги знае къде са, добре, няма хора, няма ресурс, ама ако се монтират камери на широките артерии по кварталите, със сигурност ще пипнат повече нарушители от тези по центъра или поне с по тежки нарушения.

Коментар

ако аз съм потърпевш в такава ситуация и успея със собствени сили да изляза от консервата бих изтръгнал на копеленцето сърцето с голи ръце и ще му го завра отзад преди да дойде полиция...

Коментар

Първоначално публикуван от andro_3j Преглед на мнение
                  ако аз съм потърпевш в такава ситуация и успея със собствени сили да изляза от консервата бих изтръгнал на копеленцето сърцето с голи ръце и ще му го завра отзад преди да дойде полиция...
                  "Голям залък лапни, голяма дума не казвай."
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И сега какво?Копеленцето дето е натрошило сумати народ,щеизлезе чисто оттази ситуация,понеже е мъж.Отговорност-никаква.Абе.......сбъркана държава.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      .....Според мен на шофьорския курс трябва да е задължително гледането на подобни филми, даже и много по жестоки и да има и посещение в моргата....
                      Има едно кърваво филмче за мотокаристи на немската скужба по безопасност, пусках го на нашите като им правихме опреснителен курс; има доста такива добре направени и стряскащи филмчета, но - какво забелязвам - ефект определено има, но трае сравнително кратко време. Първоначално зарязват лошите навици и поне месец се стараят да спазват правилата, после (особено като няма злополуки) полека-лека си я подкарват постарому, всеки със своите вредни навици...
                      Истината е, че освен подобно на едновремешното сериозно обучение - полигон, кормуване и теория, много важен е последващият контрол
                      - от родител или друг близък, който да се повози известно време с младежа,
                      - от съответните органи
                      и никакъв компромис, строги наказания и то ефективни! Катаджийте не да се крият като шушумиги на места, където да си крънкат пари и даже да създават предпоставки за ПТП, а да вършат работата, която трябва!
                      А всеки причинил катастрофа, да бъде принуждаван за определен период да поработи като санитар/помощник в травматологиите/хирургиите точно при пострадали от катастрофи. Посещения на моргата също ми се струва добра идея
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Второто клипче от пост 1 е доста стряскащо. Май е правено точно за учебни цели. Като го гледах, ни стана едно такова тъжно, тъжно...
                        Въпреки, че знам, че това не са истински катастрофи, и "жертвите" са актьори, ми въздейства доста силно. Май някой психолог добре си е свършил работата.

Какво може да каже човек, освен УМНАТА когато сте зад волана.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

То като си на тия години от хормоните се мислиш за БОГ и не схващаш грам от морал, риск и тн. Това са неща, които се случват. Трябва да се въведе единен стандарт за всички автомобили, някакви ирисови неща ли и аз не знам, но трябва да има функция колата да не се пали, освен ако не си регистриран в базата данни. То е лесно - база данни в КАТ, връзка между нея и колата, ирисов скенер. И колата не пали на малки дечица.

Горното няма да е лошо да се направи и за жени всъщност.

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                            За всичко е виновна чалгата и негърската чалга !
                            Просто младежите не мислят !
                            Наказанието трябва да е сурово , ама май вече няма ТВУ-та !
                            Трябва да има да го затворят там и като 5-6 месеца по-големите го потормозят и пое...т , и като знае , че при второто провинение ще отиде направо в затвора ще се занисли олигофрена !

А за родителите какво да кажа , те даже са още по ........... от малкия !
                            И понеже е качил още 2-3 девойчета от класа и е тръгнал да се прави на МЪЖ
                            Браво голям разбирач си,негърската чалга.Не бъркай Хип-Хопа с чалгата.1-вото си е истинска музика,а 2-рото то това вече е помия.Каква негърска чалга те е подгонила нямам си и на представа.

Коментар

А ти май, с английският език не си в час

Намери си из Интернет превода на парчетата които ти харесват
                              и сравни текстовете с чалгата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X