Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Професионална компетентност

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: До: Професионална компетентност

    Първоначално публикуван от navarres Преглед на мнение
    Искам да попитам изкарал сам категория С на 28/12/2012 и тази година изкарах професионална компетенция през месец февруари и месец март изкарах и категория Е имали някакъв проблем със професионалната компетенция че е изкарана със категория С благодаря ви предварително
    Здравей navares, професионалната компетентност ( ПК-то) ти важи само за категорията за която е изкарано. С две думи не можеш да го ползваш за категория от по горен клас - СЕ или ДЕ. Нужна ти е нова, ако искаш да работиш на превозни средства за тези категорий.
    Ако те спрат с ТИР и нямаш ПК-то за СЕ глобата е солена и ти отнемат книжката за един месец ( това е по закон ). А ти как ще се оправяш е друг въпрос.
    http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

    Върл маняк на NISSAN PATROL

    Коментар


    • #32
      От: Професионална компетентност

      Да изправя една отлежала грешка:

      чл.28
      (2) Удостоверение за професионална компетентност, издадено за една от категориите или подкатегориите превозни средства С, С+Е, C1 или C1+E, удостоверява професионалната компетентност на водача за всяка от останалите категории, съответно подкатегории превозни средства, посочени в тази разпоредба, за която водачът притежава правоспособност за управление на моторно превозно средство.

      (3) Удостоверението за професионална компетентност, издадено за една от категориите или подкатегориите превозни средства D, D+E, D1 или D1+E, удостоверява професионалната компетентност на водача за всяка от останалите категории, съответно подкатегории превозни средства, посочени в тази разпоредба, за която водачът притежава правоспособност за управление на моторно превозно средство.

      Коментар


      • #33
        От: До: Професионална компетентност

        Здравей,искам да питам за изпита,ходи ли на курс в АЕБТРИ и беше ки ти достатъчен за да се явиш на изпита? Имам учебник и листовките,подхотвям се вкъщи ,също съм се записала и на курса в АЕБТРИ и веднага след това на изпит,но като гледам резолтатите от изпитите изглежда страшничко...

        Коментар


        • #34
          От: До: Професионална компетентност

          Здравейте,
          Бих искал да задам един въпрос. Изкара курс за начална квалификация за превоз на товари и исках да попитам колко време е валидността на удостоверението, което се издава при изкаран курс, защото ако трябва да съм честен не изгарям от желание да си плащам за карта на водача, когато още няма да се качвам още да карам.
          Благодаря предварително!

          Коментар


          • #35
            От: Професионална компетентност

            Картата е с валидност 5 години от датата на издаване на удостоверението. След това ти трябва ново удостоверение за периодично обучение. Ако няма да се качваш да караш, не е трябвало да бързаш с удостоверението. Хубаво е да си смениш книжката и веднага след това да си извадиш удостоверение и да подадеш за карта за квалификация на водача, а и за дигитална карта. На двете карти се вписва номера на шофьорската книжка и при подмяната на книжката, картите стават невалидни, заради нанесения номер.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X