Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИНИЦИАТИВА: Защо да не сигнализираме за пътните джигити?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИНИЦИАТИВА: Защо да не сигнализираме за пътните джигити?

Нека всички авто-клубове се обединим и да сме будната съвест и отворените очи на пътя. Нека джигитите разберат, че всяко действие си има противодействие и нищо не остава безнаказано. Нека човека, който Ви засича всяка сутрин като тръгвате за работа си плати за това. Нека ние, шофьорите, се опитаме да направим нещо. Всеки има телефон с камера - снимайте, защото видео материалите вече важат като доказателство в съда.

Цели на инициативата и средства за постигането и тук -> http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=12&t=3454

Надявам се, че ще ни подкрепите.

До: ИНИЦИАТИВА: Защо да не сигнализираме за пътните джигити?

При липсваща съдебна системаЛипсваща държаваИ нарушители синчета на тези които трябва да крепят държаватаКакто казваше един колега Боже пази се от България
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Докато не се надигнеме ние, няма да ни оправят ... с чакане ще дочакаш да ти се обадят по телефона, че някой твой близък е блъснат. Не ти го пожелавам.

Коментар

Както се казва: Сега в София, после и в други градове:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7126
        Пътната полиция и общините работят по проект за видеонаблюдение в големите градове. Въз основа на записите се санкционират нарушителите. http://sofia.dir.bg/2008/11/24/news3642416.html

Иначе инициативата е похвална.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от denis4o Преглед на мнение
          Нека всички авто-клубове се обединим и да сме будната съвест и отворените очи на пътя. Нека джигитите разберат, че всяко действие си има противодействие и нищо не остава безнаказано. Нека човека, който Ви засича всяка сутрин като тръгвате за работа си плати за това. Нека ние, шофьорите, се опитаме да направим нещо. Всеки има телефон с камера - снимайте, защото видео материалите вече важат като доказателство в съда.

Цели на инициативата и средства за постигането и тук -> http://forum.ladaclub-bg.com/viewtopic.php?f=12&t=3454

Надявам се, че ще ни подкрепите.
          Няма да е лошо да се види как седи въпросът юридически. Да не се окаже, че ти снимаш нарушителя и той бива глобен за нарушението си, а ти го отнасяш заради нарушени права, че си го снимал без негово съгласие.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

При липсваща съдебна системаЛипсваща държаваИ нарушители синчета на тези които трябва да крепят държаватаКакто казваше един колега Боже пази се от България

При липсваща съд. система и държава и т.н. единственото което остава е будното гражданско общество, то прави държавата и съд. система и т.н! Всичко е една верига! Със снимки от телефона и сигнализиране от обикновен гражданин за нарушение на друг такъв - не ние в БГ откриваме топлата вода!Така се контролираме взаимно когато липсва всякакъв друг контрол от страна на държавните институции! И ставайки това ежедневие и джигитите и катастрофите по пътищата биха намалели рязко! За глобите и всичко останало - то е в ръцете на тези по върховете, а и тези ръце се контролират лесно когато го има така нареченото гражданско общество!

Коментар

Форумниците не мисля че са сред най-културните на пътя. На скоро си правех майтап в алфа форума, че що е алфист все има за кво да му вземеш книжката.

4х4 не е мн по-ралично май

Коментар

Хубава идея, за съжаление далеч от осъществяване (това е българската дума, а не "реализация" ).
                Пред 10-на дни предложих същото на полицаите. Те ми обясниха, че не е законно и няма да има последствия за нарушителите. Единственият изход е да се издейства монтиране на камери на възлови места (при недостатъчно финансиране на полицията - явно са нужни спонсори ).
                А може и камерата да стои по един месеца на различни точки - който се е опарил, няма да нарушава правилника, поне не на точно тези места!
                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                Omnia vincit amor !

Коментар

Малко ъпдейт по темата ->
                  Аз днес ще ходя да пусна жалба срещу един селянин (Х 7012 БА) с бял Ситроен Баничарка. Карам си по Цариградско Шосе и правя десен завой на сфетофара при дворец Враня. В последния момент в огледалото виждам как тоя джигит се е засилил "със 100 км/ч" в бус лентата. Избегнах удара в последния момент и му свирнах с клаксона. Той спря на зелено на светофара пред мен и слиза да се саморазправя. Спрях и аз зад него, отворих си прозереца и чакам да видя как ще се оправдае:

-"Абе, що ми свиркаш?"
                  -"Защото караш в грешната лента. За завой на дясно си има маркировка. Засече ме."
                  -"Да бе аз съм те засекъл."

И си тръгна. Тръгнах след него. Опита се да ми избяга, но го настигнах и му записах номера. Обадих се веднага на 166 (впрочем за такива нарушения по добре звънете на КАТ директно - http://www.kat.mvr.bg/), питаха ме дали има пострадали, аз казах, че няма. Прехвърлиха ме на КАТ - никой не вдигна. Обадих се пак като се прибрах в нас - посъветваха ме да подам жалба в КАТ. Така и ще направя.
                  Жалбата я подадох вчера. Става супер бързо ... около 2 минути. Подава се на 15-то гише, което е деловодство и то винаги е празно или с максимум 1 човек, който да чака. Подаваш жалбата, взимаш си входящия номер и чакаш отговор до 30 дни.

Да видим какво ще стане. Даже и нищо да не стане, аз поне съм опитал, копие от жалбата имам, запис на разговора със 166 имам, входящ номер имам. Мойта работа като съвестен гражданин съм я свършил, очаквам държавата да свърши своята работа.

Съветвам всички, които не могат да търпят това което се случва по улиците да направят като мен. Даже и нищо да не стане, тоя селянин ще го привикат в КАТ, ще го разпитат и ще му изгубят цял ден - следващия път ще се замисли дали да го прави това отново.

Коментар

Малко ъпдейт по темата ->
                    В щатите за съвестен гражданин се смята този,който поне един път на ден прави донос на властите.Разбирам да те е ударил и да е избягал,ще го приема,но така да топиш човека,поне според мен е меко казано грозна постъпка.

Коментар

Аз съм взел мерки. Като мога ги вадя от пътя. Снимката не може да се ползва като доказателствен материал в съда ако не е взета по надлежния ред от съответното длъжностно лице. Незнам в колко теми вече съм писал че няма воля за оправяне на тая държава. Има единици който искат да променят нещо. По голямата част са кретени.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
                        В щатите за съвестен гражданин се смята този,който поне един път на ден прави донос на властите.Разбирам да те е ударил и да е избягал,ще го приема,но така да топиш човека,поне според мен е меко казано грозна постъпка.
                        А ти мислиш, че е прав ли? Нали някакъв такъв джигит ще ти смаже семейството някой ден, докато си шари из лентите и яде баничка, като нищо няма да види я светофар, я пешеходна пътека. А ако с тая жалба съм спасил някой? Ако всеки мисли като теб наистина няма да има оправия тая държава.

А за щатите мога да ти кажа, че никой не ме е топил, макар, че както казах съм правил доста нарушения. И там започват да нехаят и да не им пука от нищо. Това дето го гледаш по филмите е някаква утопия. Полу-умрял човек на улицата го подминават като използван кондом и никой не звъни на 911 - всеки си гледа неговата паница.

Коментар

А ти мислиш, че е прав ли? Нали някакъв такъв джигит ще ти смаже семейството някой ден, докато си шари из лентите и яде баничка, като нищо няма да види я светофар, я пешеходна пътека. А ако с тая жалба съм спасил някой? Ако всеки мисли като теб наистина няма да има оправия тая държава.

А за щатите мога да ти кажа, че никой не ме е топил, макар, че както казах съм правил доста нарушения. И там започват да нехаят и да не им пука от нищо. Това дето го гледаш по филмите е някаква утопия. Полу-умрял човек на улицата го подминават като използван кондом и никой не звъни на 911 - всеки си гледа неговата паница.
                          Мен пък са ме топили и не ми казвай какво е в щатите,защото по-добре от теб знам.Бил съм тruck driver 10 годинки.Теб не те знам на бригада ли си бил,на екскурзия ли,но това което го казваш не е така,по-вероятно е тук да не ти обърне някой внимание виждайки,че си зле.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Аз съм взел мерки. Като мога ги вадя от пътя. Снимката не може да се ползва като доказателствен материал в съда ако не е взета по надлежния ред от съответното длъжностно лице. Незнам в колко теми вече съм писал че няма воля за оправяне на тая държава. Има единици който искат да променят нещо. По голямата част са кретени.
                            Абсолютно си прав,и аз когато мога, и преценя ,че е разумно ги вадя от пътя!Само искам да добавя,че според моите наблюдения,кретените,и дебилите са има,няма само 98.9% от нашето население!Ама какво е това по сравнение със... световната криза
                            Последно редактирано от tuarel; 19-07-09, 21:24.

Коментар

Принципно съм съглсен с теб. Но това се случва почти всеки ден, а понякога на ден съм имал по 4-5 такива случая. Та в такива дни не трябва да излизам от КАТ.
                              Просто лично на мен не ми стига времето да се разправям с тези идиоти.
                              LZ1AID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X