Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Член 20 от ЗДП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Член 20 от ЗДП

Здравейте
    Съпругата ми направи леко ПТП,на акта и написаха че нарушението е по член 20 .Знае ли някой колко е глобата по този член.
    Благодаря Ви предварително.
    ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

До: Член 20 от ЗДП

добре де, вчера пита същото, отговорихме ти няколко човека че е от 100 до 20олв. какво неясно има та пак пускаш същото?

Коментар

Зравейте
      Вчерашната тема не можах да я намеря заради това питам на ново.Извинявам се ако съм причинил някъкво неудобство на някой от форума.
      Благодаря много.
      ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Темата наистина я няма, но в общи линии отворите ни бяха, че глобата ще е м/у 100 и 200 лева за движение с несъобразена скорост.

Чл. 20 Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която му позволява да владее непрекъснато превозното средство, което управлява. Той съобразява скоростта на движението си с релефа на местността, състоянието на пътя, състоянието и товара на превозното средство, което управлява, с метереологичните условия, интензивността на движението, собствените си възможности и всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Скоростта му на движение трябва да е такава, че да може да спре превозното средство в зоната на своята видимост, както и да може да спре пред всяко препятствие, което е могъл и е бил длъжен да предвиди. Той трябва да намали скоростта и ако е необходимо, да спре, винаги когато обстоятелствата изискват това и особено когато видимостта не е достатъчна за безопасно движение.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Темата наистина я няма, но в общи линии отворите ни бяха, че глобата ще е м/у 100 и 200 лева за движение с несъобразена скорост.

Чл. 20 Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която му позволява да владее непрекъснато превозното средство, което управлява. Той съобразява скоростта на движението си с релефа на местността, състоянието на пътя, състоянието и товара на превозното средство, което управлява, с метереологичните условия, интензивността на движението, собствените си възможности и всички други обстоятелства, които имат значение за безопасността на движението. Скоростта му на движение трябва да е такава, че да може да спре превозното средство в зоната на своята видимост, както и да може да спре пред всяко препятствие, което е могъл и е бил длъжен да предвиди. Той трябва да намали скоростта и ако е необходимо, да спре, винаги когато обстоятелствата изискват това и особено когато видимостта не е достатъчна за безопасно движение.
          То по тоя член си винаги в чувала.

Коментар

И не само по този. И по много други. По-полека и спазвайте дистанция, дори и да имате ABS.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
              То по тоя член си винаги в чувала.
              Ще се сетиш. И не само по него.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чичо ми, Бог да го прости, беше много добър адвокат преди 30-тина години. От него съм запомнил (въпреки че тогава бях десетина годишен), че България ще стане демократична страна, когато разкарат чл.20. Той не доживя падането на бай тошо, а аз не знам дали ще доживея да видя страната "нормална". Подобни членове в много закони всъщност водят до масова безотговорност в държавата - не е виновна дупката на пътя и кретена, който е откраднал парите за запълването и, а ти, който е трябвало да предвидиш, че кретена няма да си свърши работата.

Коментар

Здравейте
                  В момента сме подали жалба и чакам отговор от съда.Когато имам готов отговор ще ви пиша подробно как се разви всичко
                  ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Веднъж го отнесох по тоя член.
                    После на спокойствие като анализирах ситуацията установих, че всъщност аз съм бил с предимство на това кръстовище но, .... джип чероки собственост на служител на едно ведомство е с повече предимство.
                    Тогава не си правих труда да обжалвам защото тоя дето пише сумата каза, че ще сложи минималната. Тогава беше 20лв.

Тоя чл.20 май го ползват за щяло и нещяло.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

...всяко препятствие, което е могъл и е бил длъжен да предвиди.

Интересно, как би могъл да предвидиш дупка, освен ако не са през метър, още повече пък как би могъл да предвидиш колко е дълбока, за да прецениш дали да я заобиколиш, или да минеш през нея.

Според мен, след акто в един участък има някакво ограничение на скоростта, пътните условия при сухо време, трябва да отговарят на него. След като са ми указали, че в даден участък може да се движа с 50 километра в час, се подразбира че в тоя участък пътя е предвиден да мога да се движа по него с тая скорост. Още повече, при наличие на неравности и дупки, си има съответните пътни знаци за това, които, ако не са сложени, можеш да осъдиш тоя, дето не ги е сложил.

Та, мегдан са съдебни процедури има. Просто на никой не му се разправя, и там е цялата беда, особено като сложим в уравнението състоянието на съдебната ни власт, и корупцията навсякъде, разправията става огромна. Загубеното време - още повече.

Истината е в групови искове, защото пострадалите не са един и двама. Но още не сме узрели за това.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ...всяко препятствие, което е могъл и е бил длъжен да предвиди.

Интересно, как би могъл да предвидиш дупка, освен ако не са през метър, още повече пък как би могъл да предвидиш колко е дълбока, за да прецениш дали да я заобиколиш, или да минеш през нея.

Според мен, след акто в един участък има някакво ограничение на скоростта, пътните условия при сухо време, трябва да отговарят на него. След като са ми указали, че в даден участък може да се движа с 50 километра в час, се подразбира че в тоя участък пътя е предвиден да мога да се движа по него с тая скорост. Още повече, при наличие на неравности и дупки, си има съответните пътни знаци за това, които, ако не са сложени, можеш да осъдиш тоя, дето не ги е сложил.

Та, мегдан са съдебни процедури има. Просто на никой не му се разправя, и там е цялата беда, особено като сложим в уравнението състоянието на съдебната ни власт, и корупцията навсякъде, разправията става огромна. Загубеното време - още повече.

Истината е в групови искове, защото пострадалите не са един и двама. Но още не сме узрели за това.
                        Ясно, точно и вярно.
                        С една забележка - по закона за отговорността на държавата, нямаш право да я съдиш, ако те е санкционирала неправомерно (точно така - можеш да обжалваш, но не и да заведеш дело). В случая, никой не отговаря, ако катаджия ти напише акт по чл. 20 - нито той, нито държавата. Т.е. - няма правна основа за групов иск, тъй като държавата не отговаря за това, те че те санкционирала (не само по чл.20), а след като те е санкционирала, тя не може да бъде съдена защо не е запълнила дупката (например) - тъй като си е изпълнила задължението да вземе отношение по случая (дори да е непра(вилно)(мерно)). Т.е, начина е да заведеш дело срещу държавата, преди да паднеш в дупката, но тогава пък не си заинтересована страна и нямаш основание (което вече е оспоримо, но все пак - трудно). Можеш да съдиш общината, но ние знаем, че не общината е приела чл.20. и не тя може да го отмени.
                        Прав беше Чичо ми, Бог да го прости.

Коментар

Ако си санкциониран неправилно и съдът отмени наказателното ти постановление съдиш Държавата чрез иск по чл.1 ал.1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.Искът се предявява срещу Областната дирекция на МВР в чиято структура е административно наказващия орган издал отмененото постановление.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                            Веднъж го отнесох по тоя член.
                            После на спокойствие като анализирах ситуацията установих, че всъщност аз съм бил с предимство на това кръстовище но, .... джип чероки собственост на служител на едно ведомство е с повече предимство.
                            Тогава не си правих труда да обжалвам защото тоя дето пише сумата каза, че ще сложи минималната. Тогава беше 20лв.

Тоя чл.20 май го ползват за щяло и нещяло.
                            Здравейте
                            И на нас ни когато ни писаха акта ни казаха катаджиите че глобата е 20 лв, и за това не писахме възражение.Но наказателното постановление наистина излезе за 100 лв. и сега чакам решението от съда,ще пиша за резултата.
                            ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Чл. 20 НЕ е необорим!

Ченгелите така и не се научиха да пишат АУАН и НП.
                              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X