Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се предупреждаваме нощно време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да се предупреждаваме нощно време

Защо ЕДИН, аз напълно подкрепям казаното от LOWECA. А, че на този етап КАТ са както bgbul казва, си е почти вярно, но наистина последните 5-6 пъти когато са ме спирали и всичко ми е наред, пожелават ми приятен път и по живо по здраво както си му е реда, нямам оплаквания.

А дългите ги пускат точно в разминаването или нарочно, да ти е кофти или (в повечето случаи може би), защото не преценяват реално кога точно е момента и избързват.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Не съди от" ЕДИН" колега - за всички !
      Както виждаш - никой не го е подкрепил.
      И той си кара над ограничението ........ но се прави на интересен.
      На мен си ми харесва да карам както си знам . И съответно си плащам за това - но ..... се чувствам човек.
      И за всички които ще ме съдят за тези ми думи - моля , първо утре в града карайте само с 50 км/час и тогава ме съдете.
      Който не превиши за целия ден 50 км/час - значи ходи пеша или с колело !
      И който не мине нито веднъж на жълто - значи живее в град ( квартал) без светофари.
      Успешни и безавариини километри !
      И умната , макар и над ограниченията !
      предполагам мен визираш..
      НЕ се правя на интересен, изказвам собствено мнение, затова е форума. Прочети темата и ще видиш, че не съм единствения. Да, карам си над ограниченията, нарушавам си правилата като всеки нормален човек. Но тъй като вече съм санкциониран и най-важното, вече съм патил аз и мои близки хора от лекомислието на други шофьори които разсъждават по подобен начин : "На мен си ми харесва да карам както си знам . И съответно си плащам за това - но ..... се чувствам човек" , вече се опитвам да бъда все по-внимателен и да карам спокойно, а не както си знам. Защото лошите неща стават 1 път и може друг да плаща вместо теб. Ясно ми е че който не се е наиграл няма да се трогне от подобни приказки.
      Не искам да налагам мнение .. просто казах че ми се иска да сме по-възпитани на пътя
      :)

Коментар

[

А на теб - колега ще ти кажа :
        1. КАТ трябва да предупреждават с табелка преди да застанат на някое избрано от тях място - закон в Европа.
        2. Повечето хайки са за лична облага , а не свързани с безопасността ! Тези 10 км толеранс от КАТ са доказателството .
        3. За препятствие - още съм нямал случай да не ме предупредят колегите ! Слава богу !
        4. Твоята логика за премигванията ? - по-добре научи всичките шофьорски знаци и тогава ги ползвай ! Те са доказани във времето.
        5. Ако късите са ти достатъчно ниски - дали не караш на дълги ?
        Това в последния момент да ти " бръкнат в мозъка " се прави за нахални колеги които карат на дълги и не се сещат ЩО Е КОЛЕГИАЛНОСТ !
        Прави се в последния момент за твоята безопасност - само те плашат малко , а не ти зацепват дългите от 100 м - щото знаят ,че си новак и не виждаш кога си на дълги !
        И като не се сещаш , че си на дълги - познай как ще реагираш на по сериозно предупреждение от заслепения вече от теб колега отсреща!

За да нямаш подобен шок - когато се разминаваш с насрещни коли - насочи си погледа долу в дясно на пътя ( дясната маркировка ) .
        Това се учи в курса ..... но май си го пропуснал ?
        Извинявай , ако ме прецениш - че съм груб !За твое добро ти го пиша ! И с добри чувства !
        И аз си патя доста от заслепяване - без да съм го заслужил с нищо !
        И понякога " бръквам в мозъка " на нахалника !
        Успех ! На добър път !
        И предупреждавай за хайки - личи си , че нямаш взимане-даване с тях ! Но ..... живота е пред теб !
        След година си прочети поста и се посмей на младоста си ![/QUOTE]

не не не, това не е истина, поста ти е пълен с глупости не мога да ги изкоментирам. имам над 10 години стаж а ти ако си по-голям от мен само едно мога да кажа - язък за теб че говориш така!
        ти ще ми кажеш че не знам дали карам на къси или на дълги!!! що за наглост е това твоето? и било за моята безопасност да ми удариш дългите в последния момент??? да ме сплашат??? перфектно знам къде да гледам при разминаване и какво съм и не съм пропуснал в курса не си ти човека и не е това начина да говориш. не мога да ти се начудя ако това са ти добрите чувства какво ли е когато говориш с лоши?
        личи си че нямам вземане даване с хайки .. и по какво разбра че не предупреждавам?
        най добре е всички тези постове да бъдат изтрити, срам ме е но не мога да оставя да ме обиждат така

Коментар

Първоначално публикуван от loweza Преглед на мнение
          предполагам мен визираш..
          НЕ се правя на интересен, изказвам собствено мнение, затова е форума. Прочети темата и ще видиш, че не съм единствения. Да, карам си над ограниченията, нарушавам си правилата като всеки нормален човек. Но тъй като вече съм санкциониран и най-важното, вече съм патил аз и мои близки хора от лекомислието на други шофьори които разсъждават по подобен начин : "На мен си ми харесва да карам както си знам . И съответно си плащам за това - но ..... се чувствам човек" , вече се опитвам да бъда все по-внимателен и да карам спокойно, а не както си знам. Защото лошите неща стават 1 път и може друг да плаща вместо теб. Ясно ми е че който не се е наиграл няма да се трогне от подобни приказки.
          Не искам да налагам мнение .. просто казах че ми се иска да сме по-възпитани на пътя
          Да сме възпитани ?
          Знаеш ли кой е възпитания водач ?
          Аз съм такъв - според мен си , но това не значи - че не превишавам скоростта - нали съм с кола .
          Нито веднъж не съм надул клаксона от година и повече - нито на колега с кола , нито на колега пеша !

Забраната за използване на клаксон в града - припомни си я .
          За отстъпване на предимство на пешеходец - ....
          За даване път на колега и спиране на стоп линията...
          За преминаване на жълто в последния момент...
          Да си видял хайка за тези нарушения ? Аз не съм !
          Тогава - кои правила да се спазват и кои не ?
          От отговора на този въпрос - ако зависи кой е възпитан -то тогава в България възпитан водач няма !!!
          И аз и ти сме вън от класацията !
          За това - да караш безопасно и колегиално е ключа за безавариини километри !
          Просто вярната преценка -" ЩО е безопасно " може да дойде САМО с многото километри шофиране!
          А що е колегиално - да предупреждаваш е част от това !

Коментар

Нуждата да се предупреждаваме автоматично ще отпадне когато:
            1.Се поставят адекватни ограничения на скоростта-има ли ограничение-да може да му се вярва!
            2.В следствие от точка едно, ,,патрули'' от охранителна и други видове Милиция,спрат да играят ,,храскетбол'' и забравят репликата,,Ми сега кво ше праиме...?''
            3.Пътищата се приведат в нормален за използване вид.И вместо знак ,,40'' се направи ,,детелина'' на проблемните учасъци.Ама тя струва едни други пари,а и около детелина поне аз не съм видял храсти...
            Сигурно има и точка 4

Ама сега е лесно.Поставят се ,,ограничения'' и ръцете са чисти.И милиционера сит,и водача цял(доволен)
            Последно редактирано от бат'Марто; 17-04-09, 01:19.
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

[

не не не, това не е истина, поста ти е пълен с глупости не мога да ги изкоментирам. имам над 10 години стаж а ти ако си по-голям от мен само едно мога да кажа - язък за теб че говориш така!
              ти ще ми кажеш че не знам дали карам на къси или на дълги!!! що за наглост е това твоето? и било за моята безопасност да ми удариш дългите в последния момент??? да ме сплашат??? перфектно знам къде да гледам при разминаване и какво съм и не съм пропуснал в курса не си ти човека и не е това начина да говориш. не мога да ти се начудя ако това са ти добрите чувства какво ли е когато говориш с лоши?
              личи си че нямам вземане даване с хайки .. и по какво разбра че не предупреждавам?
              най добре е всички тези постове да бъдат изтрити, срам ме е но не мога да оставя да ме обиждат така

Колега " ловеца" - извинявай ако съм те обидил !
              Просто да пишеш проблеми които са ежедневие за всеки - не е много опитно.
              Да искаш и призоваваш да не се предупреждаваме - ...... не знам какво да ти пиша - да не те обидя !
              Дори в правилника си пише , че примигването за хайка не е нарушение на закона . Чети !
              Всеки го прави доброволно - опитен !
              Дано по-рядко срещам опитни като теб - които не предупреждават!
              И да - има за какво да се срамуваме и двамата .
              Аз за това , че се вързах на твоите празни приказки .....
              Ти за идеята която подхвърляш .
              Още един път - извинявай !

Когато искаш да се оплачеш , че те обиждат - има си начин - прочети правилата на Форума.
              И ако повдигаш въпроси - бъди готов за всякакви коментари - не само хвалби !
              За това е Форум - защото има различно мислещи !
              Последно редактирано от bgbul; 17-04-09, 01:20.

Коментар

чакай бре човече къде съм казал че не предупреждавам..? с израза " ще ми се все по-малко да се предупреждаваме" искам да кажа -условията да станат такива че да не ни се налага, а дотогава съм подвалстен на всички нормални писани и неписани пътни прояви и съм с всички в купа дет се вика
                нали тук всички пишат за проблеми дето са ежедневие защо и аз да не пиша какво съм виждал по пътищата.. не било много опитно
                в края на краищата се разбрахме като глухия и слепия.
                и аз се извинявам ако съм обидил някой с празните си приказки.. предлагам да спрем спора
                живи и здрави

Коментар

чакай бре човече къде съм казал че не предупреждавам..? с израза " ще ми се все по-малко да се предупреждаваме" искам да кажа -условията да станат такива че да не ни се налага, а дотогава съм подвалстен на всички нормални писани и неписани пътни прояви и съм с всички в купа дет се вика
                  нали тук всички пишат за проблеми дето са ежедневие защо и аз да не пиша какво съм виждал по пътищата.. не било много опитно
                  в края на краищата се разбрахме като глухия и слепия.
                  и аз се извинявам ако съм обидил някой с празните си приказки.. предлагам да спрем спора
                  живи и здрави
                  Е .... грешката е в мен !
                  Не съм те разбрал .... но и без това - вече ти се извиних - така, че - да си поспорим и за друго !!!

А иначе - условията са вече такива в други държави .
                  В Белгия - още 1986 година - един водач осъди техния КАТ - за това , че са се скрили и са го спрели за превишена скорост .....
                  Спечели делото - за това , че са му причинили стрес и получи тлъста сума пари !
                  И вече без табелка ( РАДАРКОНТРОЛЕ ) - В ЕВРОПА НЕ СПИРАТ ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ.
                  Хващат те с видео камери и .... солидна глоба . А иди , че превишавай друг път - глобата става двойна на 200 евро ( за първото нарушение )
                  И сега става интересното - в град разрешената скорост е 70 км/час.
                  На магистралата - 130 км/час , но ..... в най-лявото платно НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ на скоростта!
                  За какво да примигваш в Германия ?
                  Последно редактирано от bgbul; 17-04-09, 01:34.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Не съди от" ЕДИН" колега - за всички !
                    Както виждаш - никой не го е подкрепил.
                    Аз не визирам теб,а тези които са писали по темата негативно за предложението,което намирам за доста полезно.На мен напоследък доста често ми се случва да не бъда предупреден,отвръщам с обратното към тези които идват,в продължение на няколко километра премигвам,та белкем да се получи вълна.

Коментар

Според мен, ако разчитаме само на някакви сигнали от другите водачи, далеко няма да стигнем.
                      Тези сигнали не са някакъв регламент и понякога тяхното погрешно тълкуване може да причини повече вреда, отколкото полза.
                      Аз си карам както знам. В смисъл имам си изграден стил (около 50 хил. изминати км.) и не вярвам някакви наредби, закони и т.н. да ме променят.
                      Ако сгреша, ще платя. Всеки може да сгреши. Само че някои заплащат твърде висока цена.
                      Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
                      B (Rh +)

Коментар

Първоначално публикуван от b_petkov Преглед на мнение
                        Според мен, ако разчитаме само на някакви сигнали от другите водачи, далеко няма да стигнем.
                        Тези сигнали не са някакъв регламент и понякога тяхното погрешно тълкуване може да причини повече вреда, отколкото полза.
                        Аз си карам както знам. В смисъл имам си изграден стил (около 50 хил. изминати км.) и не вярвам някакви наредби, закони и т.н. да ме променят.
                        Ако сгреша, ще платя. Всеки може да сгреши. Само че някои заплащат твърде висока цена.
                        Прав си, сигналите по някога объркват. Патил съм си от Селскостопански машини и камьони подаващи мигач на прав път. Решавам, че ми дават знак, че напред е чисто, а те всъщност се шмугват в някакво черно и неизвестно пътче, така че, винаги едно на ум вече.

Коментар

Това с десния мигач наистина е много относително.

Шофьор "Х" вижда, че за него някой дава зор да го изпреварва. Преценява че има достатъчно разстояние до идващия насреща автомобил и дава десен мигач.
                          Шофьор "Y" вижда мигача и тръгва да изпреварва.
                          Само че идващия насреща автомобил се движи с 200
                          Краят на историята оставям на вашето въображение.
                          Извинявайте, но да разчитам на нечия друга преценка, за това как да шофирам (било то колега на пътя, КАТ, или пък някой мой спътник), е нема такъв филм.

Аз възприемам знаците за ограничение на скоростта по-скоро като препоръчителни. Зависи от обстановката на пътя. За извънградско по принцип винаги гледам да не надвишавам с повече от 30 км., че акта ще си го платя, но ако остана без книжка...
                          В населено място нямам спомен да съм надвишавал с повече от 10 км., но пък наистина КАТ пускат малко аванта, ако си в тези граници.
                          На магистрала няма как да ме спрат за превишена скорост, защо астрата и без това едвам вдига 130 (докато на включа NOS-а)
                          Ако дължиш 100 лв. на една банка, проблемът си е твой. Но ако дължиш 100 милиона, проблемът е на банката.
                          B (Rh +)

Коментар

Ако камиона на прав участък подаде десен мигач,означава "изтрелвай се",а при ляв "изчакай",шоьора на камиона седи на по високо и има много добра видимост,до момента не съм подвеждан,но не съм и се моткал.За мен темата е изчерпана,при толкова много противници за таз идея,можем да си дъвчим още много за това кой е прав и кой е седнал.Явно всеки ще си кара по стила който си е изградил.Опитах се да провокирам сигнал за нощно предупреждаване,но нестава,ами карайте в страх и дано ви глобяват по-малко.
                            Последно редактирано от hamilton; 17-04-09, 18:54.

Коментар

В България е точно обратното. Че и в Европа.

Ляв мигач значи "не ме минавай, опасност". Десен значи "готово, минавай".
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                В България е точно обратното. Че и в Европа.

Ляв мигач значи "не ме минавай, опасност". Десен значи "готово, минавай".
                                Грешката е моя,напълно си прав,сега ще си коригирам поста,обърках се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X