Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телефон 112

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телефон 112

В подкрепа на това, че в "белите" държави не хабят лекари за линейките и защо резултатите там са много по-добри: 1. Отдавна е уставено, че най-важното е да се стигне бързо до пострадалия, да му се окаже помощ на място и после пак възможно най-бързо да се откара с подходящ транспорт до специализирано заведение. Т.е. инвестира се в качествени, добре оборудвани линейки и достатъчно на брой (линейки и екипи). 2. Има много точен протокол за действие на парамедиците и те, именно благодарение на това, че са парамедици, го спазват, без да си правят експерименти. Процедурите, които се изпълняват на място, не са кой знае колко много и действително имат за цел да запазят живота на пациента, докато стигне до болницата. А не те да си преценяват дали е за болница и т.п. 3. Парамедиците са в огромното си болшинство млади хора, горящи от желание да бъдат полезни, а не лекари, разочаровани, че работят точно там, при лоши условия и за малко пари.
    При нас, не стига че линейките са малко и зле оборудвани (масово не разполагат с елементарни автоматични дефибрилатори, например, да не говорим, че се случва и тези в реанимобилите да не работят), но и екипите им са безкрайно слабо мотивирани (разбира се, има изключения, но това не е утеха). А лекарската диплома им дава някакво безумно право да взимат безотговорни решения, от които си заминават много хора. Преценяват на око състояния, за които е ясно, че е нужна апаратура. Сгъват одве човек с основателни подозрения за наранен гръбначен стълб. Не съобразяват да поставят човек в безсъзнание в стабилно странично положение. Дори не връзват пострадалия към носилката, та на първия завой да се изсипе (те не го връзват, дори когато по някаква случайност са се навили да го носят и по стълби...) И много други.
    Целта на Спешната медицинска помощ никъде по света не е да лекува човека на място, а да изпълни елементарен, ограничен набор от мерки на място и да го закара в болницата, където има специалисти и апаратура. Мястото на лекарите е именно в тези болници, да се развиват и да стават все по-добри специалисти, а линейките трябва да са бързи, добре оборудвани и екипирани с добре обучени , много дисциплинирани и много ентусиазирани да помагат хора.

Коментар

Във Франция сигнала за спешна помощ се приема от пожарната, те са най-добре тренирани и рзполагат с необходимата техника да проникват във всякакви места, където един нормален лекарски екип не може, освен това на място преценяват дали да местят пострадалия или да поддържат жизнени функции докато дойде истинска линейка със специализирана апаратура т.нар SAMU.
      А иначе дядо ми преди няколко дни на ръце си го свалих от 6 - тия етаж със счупен крак, дали съм го дочупил мога само да гадая.Слава богу че вече се възстановява.

Коментар

офф/
        Ееех колко хляб има в адвокатската работа, ама те и адвокатите ни едни защитници .....
        Никой не му се занимава с дребни дела, че нямало пачки, а само по форумите може да си набереш една камара клиенти. И не говорим за нещо сложно, по скоро формалности и тънкости в писането.
        Но явно и тромавата ни съдебна система има палец в работата.
        От всякъде сме прецакани и туй то
        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Колега, би ли споделил какво е развитието по случая с Бърза помощ? Дадоха ли ти резултатите от проверката?
          Уважавам това, че си решил да си търсиш правата, независимо, че вероятността за успех не е особено висока. Според мен това е начинът да се покаже на бездушните служители, че те са там за да си вършат работата, за която вземат заплати и че ако не го направят ще има някакви последствия за тях, пък било то и само известно разваляне на служебното им спокойствие.

Коментар

Преди два месеца катастрофирах. Едно Мини S реши, че е на писта и изскочи срещу мен от завой в моето платно. Успях да навия волана колкото да избегна челния удар и Мини-то ме удари в задницата отляво. Резултата - Минито май е тотал, предния мост беше под купето, еърбеците изкочили, шофьора леко поодран и замаян когато му отворих вратата. Хилукса понесе удар в задния мост, който излезе от кардана и счупен ресьор. На нас с колегата - нищо.
            Та звъня на 112, вдигна една жена, която прие сигнала и започна да задава точни и ясни въпроси - има ли ранени, какви са щетите, отстранени ли са автомобилите от платното. Явно като видя, че няма паника ме попита за името и каза че ще предаде. След 15 мин. се появиха и полицаите. В случая смятам, че от 112 си свършиха работата добре.

Относно "Бърза помощ" бях писал в друга тема как чакахме 45 мин. когато наръгаха с нож един приятел в Студентски град. Бакшишите като разбраха какво е станало изчезнаха за 60 секунди, полицията дойде за 5 мин., линейката след 45...
            Добре, че ножа беше минал като по чудо покрай органите.
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Отдавна тая залоба и нерви за 112.
              Причината - обаждам се за проблем с тока в Пловдив. Сериозен..... подробностите не са важни.
              Препращат ме на специализиран такъв телефон . От 112 ми дават друг номер.
              Звъня ......минути музика и забава .... Затварям (може да съм объркал) . Набирам отново ...... музика ........и стоплих _ ИМПУЛСЕН ТЕЛЕФОН. ЧЕСТИТО - 12 лева за 8 минути. Стоплен вече заснех всичко с камерата ...номера, музиката , минутите ... още 10 лева но със запис.
              Обаждам се на 112 и им задавам ТЪПИЯ въпрос " Защо ме препращат на импулсен телефон " (такъв с добавена стойност, дето минутата е 1 ли 5 ли лева не знам още ).....
              Отговор от 112: Защо трябва да даваме само нормални телефони. Не ни е забранено да даваме такива ( скъпите минутни импулси ).
              Нищо нередно не сме направили ........
              Е... ати спешния телефон ...... като сме си в България .... и 911 ще го орезилим.
              Повече на 112 не звъня. Има си 150, 160, 165, 166 ... просто и работещо ....

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Повече на 112 не звъня. Има си 150, 160, 165, 166 ... просто и работещо ....
                След няколко дни остава единствено тел.112. Другите номера престават да са активни. До края на този или следващият месец отпадат "от играта".

Коментар

Тази пролет звънях на 112 за съдействие от полицията и каката ме пита: -А знаете ли към кой полицейски участък ви е квартала?
                  Тома Томов
                  Вече с Kia Sportage.

Коментар

Аз си мисля че не би трябвало да препращат на друг телефон. Те трябва да прехвърлят разговора ако се налага.
                    И много ми е интересно дали имат възможност за видео разговор. Например при инцидент включва се камерата и им се показва точно каква е ситуацията. И евентуално инструкции от тяхна страна какво да се направи. Също ми е интересно в САЩ на 911 дали имат такава възможност.

Коментар

Трябвало е да поискате да ви свърже веднага с РУП, за да дадете описание на нападателите. Но същото можете наистина да направите и като отидете там, защото ромите естествено са избягали в неизвестна посока и едва ли в момента ще бъдат хванати. Но в полицията знаят за един определен контингент и вашето описание ще им бъде в полза, защото не сте единствения нападнат. Всекидневно се нападат хора по улиците не само в късните часове, но и през деня. Дърпат се златни ланци от врата, късат се обеци, крадат се чанти. Нападат по входове, в градския транспорт. Не подбират възраст и пол.

Коментар

Често контактувам с 'органите'.
                        Примерите:
                        1. многократно излизане в насрещното на МПС-та на слизане от Аспарухов мост - изхода към Звездица.
                        Причината - лоша пътна маркировка и лошо поставени знаци - хората от чужди градове просто не разбират, че влизат в насрещното, а излизат практически в насрещното на натоварена магистрала.
                        След поредното обаждане (май бяха около 5-6 - всеки път като ми изкочи някой в бързата лента) ми казаха, че ще препратят сигнала към правилната служба (дали бе пътна инфраструктура или нещо подобно - забравил съм).
                        Реакция - след около 6 месеца . Сложиха нови знаци и маркировка (пак тъпо сложени ама нейсе - няма знак 'забранено влизането', а само 'забранено завиването' към проблемния участник).
                        2. Среща с безстопанствени коне на пътя нощем. Казаха, че съм бил втория обадил се и вече се работи по въпроса. След 1ч конете ги нямаше, и вече не съм ги виждал в района, а преди това често съм ги засичал.
                        3. Откраднат знак стоп - реакция :след 2 /ДВА!!/ дни поставиха знака.
                        4. Пожар около пътя - реакцията незабавна

Общо взето основното е да им се даде точна информация какъв е проблема, и на кое място е. Преди да се обадите, помислете дали сте събрали цялата информация, за да сте полезни за определяне степента на проблема. Например номера на автомобили, точно местоположение и т.н.
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X