Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е OFFROAD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е OFFROAD?

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
    Ако ще е така тогава да се върнем на максимата: Жената трявба да е като луната - нощем да я има, денем да я няма.
    Не съм женомразец - напротив
    Има разни породи и жени и мъже... и представителни извадки.
    А максими и постулати не обичам.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
      Повечето от вас са стигнали до това си виждане за Офроуда откривайки многократно и колелото и топлата вода , разбивайки стени с глави. Напънете се малко, да се уточни - какво Е и какво НЕ Е Офроуд - за да не цъкате с език и да викате Язък за момчето, когато започне да се оказва, че Фениксът не е Огнеупорен.
      На много места , чета вашите постове : - голям късмет си извадил, че си жив, добре че си се утървал, господ те е пазил този ден , иди запали една свещ, ... и много подобни... Късмета, колкото и да е разтеглив, в даден момент се къса... Младите, които сега започват - нямат Вашият придобит опит, и четейки гръмките фрази - Адреналини - Разбиване - Кеф ... се трепят на поразия.
      Знаете в какво време живеем, и как се възпитават децата ни ..
      Знаете и че по-ценно от живота и здравето няма.
      Затова е нужна дефиниция и Ясни правила - дори да са няколко.
      - Не тръгвай сам!
      - Информационно осигуряване - маршрут и контролно време за връщане на групата.
      - Екипировка.
      Относно разходките - ще организирам и предлагам разходки, когато бебето ми поотрасне, защото преди всичко останало съм майка.
      Уважаема госпожо,

Пиша Ви по този начин, защото явно препочитате формалното общуване.
      Като Ви чета имам чувството, че слушам другарката си по " Морал и Право " от гимназията.
      За офроуда- това понятие за всеки е различно. И засяга само него си. Ако се съберат няколко човека с еднакво виждане по този въпрос, тогава се образуват тези толкова весели дружини от коли, мотори и АТВ-та. Не се опитвайте да го канализарате. Няма да успеете и ако някой успее, ще убие най-красивото в тази идея.
      За последното Ви изречение- Вие явно сте от тези " майки героини", които като станат родители, забравят, че са хора, пък след това родители. Но това е извън темата.

А по темата. Тук голяма част от пишещите са подминали младежката си възраст. И малко смешно звучат поученията Ви към нас.А на моторджиите акъл не можете да налеете. По принцип. Вие когато бяхте на 20 слушахте ли някого? Аз никой. Затова всичките Ви призиви звучат малко даскалски.
      С Уважение
      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
        Уважаема госпожо,
        ...
        А по темата. Тук голяма част от пишещите са подминали младежката си възраст. И малко смешно звучат поученията Ви към нас.А на моторджиите акъл не можете да налеете. По принцип. Вие когато бяхте на 20 слушахте ли някого? Аз никой. Затова всичките Ви призиви звучат малко даскалски.
        С Уважение
        Здравейте, уважаеми Господине.
        Съзнавам , че пишещите тук отдавна не са деца(въпреки че се чувстват такива), но и съм сигурна, че много деца (които се чувстват пораснали) четат и разглеждат този форум - като интересен и атрактивен такъв.
        Общото внушение от описаните в този форум преживелици на "ГОЛЕМИТЕ МОМЧЕТА" - е Бухай се с главата напред в приключението и адреналина... - И следвайки съветите на опитните - съвременната "странна" младеж дава газ, преди да е научила къде е спирачката.
        Въпреки, че е досадно и ясно за всички Пишещи във форума, струва ми се редно - заради всички Четящи - да се направи този компромис и да се акцентира на бесопасноста на възможно най-много места.
        С Уважение:
        Другарката Стоева

П.П. Педагогическата ми практика е едва 6 урока... по рисуване.
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

До: Какво е

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          За мен OFFROADе да отида там, където другите не могат.Да се возя свободно по планини,поляни и реки.Да се чъствамчуствам свободен от градът.Да се(?) част от природата.Да се почу(в)ствам ЖИВ.
          От градът може. Но от граматиката - не!

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
            Уважаема госпожо,....
            С Уважение
            Това явление се нарича агрегатен авто ..PR !

Не е важно какви мнения, се излагат по въпроса, позитивни или негативни. Важното е да се споменава по-честичко името ))

Първо се започва с една тема със скандално заглавие. И после се продължава с теми, които имат спорна тематика. И ето че след три месеца си един от най популярните .

Елементарно Уотсън !
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Това явление се нарича агрегатен авто ..PR !

Не е важно какви мнения, се излагат по въпроса, позитивни или негативни. Важното е да се споменава по-честичко името ))

Първо се започва с една тема със скандално заглавие. И после се продължава с теми, които имат спорна тематика. И ето че след три месеца си един от най популярните .

Елементарно Уотсън !
              И какво от от това?
              Не се чувствам богата от зелените квадратчета.
              Нито съм си избрала Паралия мъж сред Вашите редици.
              Нито си търся.
              И пак извън темата.
              Така доволен ли сте?

Не искам да ви променя!
              Искам тези , които не пишат във форума,а само четат - било защото ги къцате за правописни грешки или понеже кирилицата не я владеят - да оцелеят.
              Последно редактирано от iai-bg; 09-08-08, 15:21.
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Искам тези , които не пишат във форума,а само четат - било защото ги къцате за правописни грешки или понеже кирилицата не я владеят - да оцелеят.
                Извън темата (в смисъл - извън заглавието):
                Е, хайде сега.
                Първо - българският език, според мен, като наш роден (поне на повечето от нас ), трябва да си го уважаваме и да си го пазим, че без него постепенно ще загубим националната си идентичност, за съжаление.
                Според мен, езиците трябва да се ползват на съответната писменост. Иначе ще се получават неща от сорта на: "Хелоу, хау ар ю ?", "Салве, коме стаи?", "Ола, комо еста?" и др. Представяте ли си подобни щуротии ?
                Второ - би следвало, когато се изразяваме, да го правим що-годе грамотно. Всички сме учили правилата на Българския език в училище. Това, че някои не са положили достатъчно усилия и не са научили понятия като препинателни знаци, главни букви, членуване, употреба на звучни и беззвучни съгласни и други основни правила, е по-скоро повод да се срамуват, вместо да се гордеят с това и агресивно да се натрапват с понякога неграмотните си публикации.

По темата:
                За мен, offroad ("офроуд", ако искаме да го ползваме като генерично понятие, а не да го превеждаме) означава: да имаш възможността да бъдеш на труднодостъпни места сред природата с автомобила си; да не ти представляват особен проблем честите препятствия на нашите "красиви" улици; в голяма степен да не те притеснява тоталното безумие по пътищата (като можеш да го избегнеш извън пътя ) и т.н.
                За всеки е различно, за мен е в основни линии - това.

Поздрави на тези колеги, които пишат във форума, особено когато имат нещо "да кажат".
                За тези, които само "си чешат езиците" има цял подфорум: Спам, чат дискусии, кошче и всичко което не е за останалите форуми!
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  Mission impossible! Офроуд значи различни неща за различните хора...
                  И аз мисля така; не е възможно да се даде определение, валидно дори между хора, които отлично знаят/чувстват що е то.

Все пак съществена (според мен) част от това невъзможно определение дава самоопределението на котката на Киплинг.

Ето го, в твърде свободния и разкрасен превод на Валери Петров:

Аз съм котката, която ходи и броди, където си ще, и където и да иде - все й е добре.

Поздрави!
                  Искам България чиста!

Коментар

Спазвайки правилото да не вредиш на другите, прави всичко за свое удоволствие и радост!
                    Това е моят Офроуд.

Коментар

Какво е!?
                      Заболяване...пристрастяване...подражаване...
                      ..после става осъзнаване..
                      Нужно е да се чувстваме добре...това е един от начините
                      Нужната доза Адреналин...начин за самоизява - да си различен

Всяка страна си има свойте романтични..и чисто практични неща.
                      Вторите - ..огромен бизнес за по-заможни, добре замислен и самоподдържащ се.
                      Хората имат нужда и от това....за това го има
                      Не търсете разума ..там където говори страстта и сърцето.
                      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Повечето от вас са стигнали до това си виждане за Офроуда откривайки многократно и колелото и топлата вода , разбивайки стени с глави. ......Затова е нужна дефиниция и Ясни правила - дори да са няколко......
                        Темата, колкото и безсмислена е доста интересна, поне на мен. Доколкото успях да разчета посланието на колежката, тя се опитва да изведе дефиниция на явлението Offroad, да го вмести в някакви граници и направи оценка на риска, като по този начин в бъдеще да се избегнат или намалят загубите на "жива сила и техника" . Когато си начинаещ, неопитен и ентусиазиран, да можеш да си отвориш Инструкцията по Offroad и да си прочетеш кога, къде и какво да правиш или да не правиш ... Но, както винаги има едно НО, ако всички мислеха шаблонно, спазваха правилата, не правеха рисковани експерименти, не изказваха противоречащи на каноните твърдения, сега нямаше да има имена на велики художници и откриватели, т.е. на творци, а на добри бояджии и сръчни механици да речем .... Не се сещам за по-удачен пример, но поставянето на каквото и да е в някаква граница, автоматично го обрича на бавно вегетиране и закърняване. Което обаче няма да го направи по-безопасно за практикуване, защото винаги ще има някой, който не си е прочел урока, преди да тръгне в гората, винаги ще има фактор "Случайност"... Правила и ограничения се въвеждат някъде, където някой иска да извлече материална полза или да се предпази от материални щети. Когато си пълнолетен, личната безопасност и тази на околните е пряко ЛИЧНА отговорност, а не на някой друг, който бил постъпил така или иначе при подобна ситуация.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Една година и кусур по-късно, учудвам се че някой не я е заключил за да не се вади от нафталина.

Я виж http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=bg

...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

В момента, в който се намери някой хитрец, който да дефинира понятието офф-роуд точно, ясно и недвусмислено, офф-роуда ще престане да е такъв. Айде сега ми кажете колко от вас са тук, защото карат "жипка" по деретата и ги интересува само техническата секция, и колко са тук, понеже намират други интересни теми, извън 4х4 ? Оставям на страна тези, които се опитват да се докажат в ново, виртуално общество, щото в реалното не могат (имаше един симпатяга, чийто първи пост беше "...как да си дигна ранка..." или нещо такова). Съмнявам се, начинаещите офф-роудъри да намерят тук и 5 поста, подстрекаващи ги да си счупят главата. А да им пускаме нравоучителни беседи е вятър и мъгла.
                            Съжалявам че се получи малко офф-топик, ама... какъвто въпроса, такъв и отговора.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Напълно подкрепям горния коментар !
                              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                                В момента, в който се намери някой хитрец, който да дефинира понятието офф-роуд точно, ясно и недвусмислено, офф-роуда ще престане да е такъв...
                                Аха...

И да бяхме по-запознати с класиката, нямаше чак толкова да се занимаваме с определението.

Защото, както е казал безсмъртният Козма Прутков :

"Не може да се обхване необхватното".

Човекът даже има още една мъдрост по този въпрос. Ето я:

"И още веднъж повтарям - не може да се обхване необхватното".

Но тъй като мъдрецът се е опасявал, че поколенията все пак няма да го разберат, се е произнесъл пак:

"Плюй в очите на онзи, който каже, че може да се обхване необхватното".

Поздрави!
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X