Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е OFFROAD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е OFFROAD?

И така - Офроуда е :
    -Нещо , което Руснаците са взели от Американците...
    -По възможност колективно мероприятие.
    -С моторно средство извън пътя, сред природата.
    -С Приоритет опзаване и чистота на природата.
    - + Апел към разумност.
    Последно редактирано от iai-bg; 01-08-08, 20:00.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Това 1-вото е тънко. Основното е в наименованието. 100% има как да се нарече по български таз краста, но ако е за кеф, то какво значение има името? Аз някак не мога да се чудя какви одежди да нахлузя на изживяването, което имам всеки път карайки по някое изровено пътче далеч от цивилизацията. Не е свързано с нещо конкретно, необеснимо е някак с думи, но ме отпуска и разведрява. Избирам си разни интересни за окото ми неравности и минавам през тях. Или до тях. Или под тях. Тръпката да правиш нещо поставено в ясни граници, извън тях...

Коментар

За мен Оффроуда е следствие от един човешки стремеж....не му знам името - не е свобода, не е и независимост, по-скоро ни е останало от времето когато сме били птици и сме летели над Земята....абе тъпо обяснение, но аз съм си слаб писател.
        Той, оффроуда, не е само зад кормилото, това си е начин на живот, различен поглед върху нещата от живота. Не е достатъчно да имаш 4х4, за да си оффроудър, дори и не е задължително, просто с времето стигаш до там. Няма "бивши" в тази зодия, то не е като да си запишеш детето да тренира волейбол, примерно казано. Абе съжалявам, опитех се да обясня нещо, ама не се справих, ще пробвам пак някога!

Коментар

Защо се опитваш да ни промениш?Тук има хора на всякаква възраст,и всеки го влече различно нещо .Но има нещо което някак ни свързва и това се нарича OFFROAD.Със сигурност няма да навиеш някой от хората тук да спрът да обичат OFFROADда.По добре излез на една разходка с джип,мотор или атв,(може и на кон )почуствай адреналина и почни да предлагаш разходките ти
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
            И така - Офроуда е :
            -Нещо , което Руснаците са взели от Американците...
            -По възможност колективно мероприятие.
            -С моторно средство извън пътя, сред природата.
            -С Приоритет опзаване и чистота на природата.
            - + Апел към разумност.
            На Оффроуда, не може да се даде определение,
            да се систематизира, анализира, теоретизира,
            да му се придаде академична праволинейност,
            да го "вкараш в релси".
            Веднага се обезмисля понятието.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Какво ви пречи кротко да се наредите при Любителите на природата - Туристите , само че - по-моторизирани , ами трябва да сте свободни , адреналинови , волни , млади и безумни.
              Туристите, са сериозни организирани хора , които могат да поемат отговорности и да обичат природата в същото време и не пропускат красивото в природата от бързане да си разбият мотора, джипа, атевето или главата.
              Не се засягай, но ето какво оставят туристите: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=156
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Какво ви пречи кротко да се наредите при Любителите на природата - Туристите , само че - по-моторизирани , ами трябва да сте свободни , адреналинови , волни , млади и безумни.
                Туристите, са сериозни организирани хора , които могат да поемат отговорности и да обичат природата в същото време и не пропускат красивото в природата от бързане да си разбият мотора, джипа, атевето или главата.
                Чета и се чудя. Тия приказки повече биха подхождали на моето ЕГН, отколкото на твоето.
                В същност, нещо в този дух ми се е случвало да чувам от родителите си ...

Я се вземи в ръце и ги зарежи тия пенсионерски приказки!
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-08-08, 23:03.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Много ви бива! Признавам! Там където най-малко очакваш дискусия...ето вече 37 поста
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Офроуд си е офроуд, съвсем буквално -извън пътя.
                    И си права, че не всички, особено много го разбират - важното е, че го чувствуват.
                    ТВЪРДО извън ВСЯКАКЪВ път! Извън канона, извън рамките, извън общоприетото.
                    Диаметрален антипод на: "Кон с капаци"!!!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

"Свободата,Санчо,Свободатааааааааааааааааа!".Най-вече тази да се чувствуваш свободен по дух и да ти доставя удоволствие този път или "безпът" по който си тръгнал!
                      Има дни когато е валяло много дъжд или сняг и никой не може да се движи,само аз отивам там,където искам и се чувствувам безкрайно щастлив,че съм успял,че съм се преборил,че съм малко поне различен
                      Това за мен е оффроуда
                      Чавдар Владимиров
                      0887/912075
                      Ленд Ровър Диско 1
                      Самуад в проект

Коментар

Повечето от вас са стигнали до това си виждане за Офроуда откривайки многократно и колелото и топлата вода , разбивайки стени с глави. Напънете се малко, да се уточни - какво Е и какво НЕ Е Офроуд - за да не цъкате с език и да викате Язък за момчето, когато започне да се оказва, че Фениксът не е Огнеупорен.
                        На много места , чета вашите постове : - голям късмет си извадил, че си жив, добре че си се утървал, господ те е пазил този ден , иди запали една свещ, ... и много подобни... Късмета, колкото и да е разтеглив, в даден момент се къса... Младите, които сега започват - нямат Вашият придобит опит, и четейки гръмките фрази - Адреналини - Разбиване - Кеф ... се трепят на поразия.
                        Знаете в какво време живеем, и как се възпитават децата ни ..
                        Знаете и че по-ценно от живота и здравето няма.
                        Затова е нужна дефиниция и Ясни правила - дори да са няколко.
                        - Не тръгвай сам!
                        - Информационно осигуряване - маршрут и контролно време за връщане на групата.
                        - Екипировка.
                        Относно разходките - ще организирам и предлагам разходки, когато бебето ми поотрасне, защото преди всичко останало съм майка.
                        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Не си мисли че всеки свързва офроуда със екстремното,опасното итн.Някои практикуват хобито ни съвсем спокойно,избягват рисковете,но пак са извън пътя(всмисълизвън каноните,правилата и т.,н.).Мисля че нашето хоби е по приемливо от КЕЧ,пиене,наркотици и висене по цели нощи по дискотеките и кръчмите(не че ние не го правиме но прекарваме повече време сред природата и във гаража).та по добре децата да са като нас от колкото наркомани,пиянияи или да се правят на кечисти и да си чупят вратовете защото са го видели по телевизията.
                          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

това е начин на мислене
                            вж подписа ми

това го написа В.Петров някъде из форума

Коментар

Повечето от вас са стигнали до това си виждане за Офроуда откривайки многократно и колелото и топлата вода , разбивайки стени с глави. Напънете се малко, да се уточни - какво Е и какво НЕ Е Офроуд - за да не цъкате с език и да викате Язък за момчето, когато започне да се оказва, че Фениксът не е Огнеупорен.
                              На много места , чета вашите постове : - голям късмет си извадил, че си жив, добре че си се утървал, господ те е пазил този ден , иди запали една свещ, ... и много подобни... Късмета, колкото и да е разтеглив, в даден момент се къса... Младите, които сега започват - нямат Вашият придобит опит, и четейки гръмките фрази - Адреналини - Разбиване - Кеф ... се трепят на поразия.
                              Знаете в какво време живеем, и как се възпитават децата ни ..
                              Знаете и че по-ценно от живота и здравето няма.
                              Затова е нужна дефиниция и Ясни правила - дори да са няколко.
                              - Не тръгвай сам!
                              - Информационно осигуряване - маршрут и контролно време за връщане на групата.
                              - Екипировка.
                              Относно разходките - ще организирам и предлагам разходки, когато бебето ми поотрасне, защото преди всичко останало съм майка.
                              По тази логика, не ни остава нищо друго, освен да си стоим вкъщи по пантофки и да шием гоблени, да се учим да плетем и да казваме от време на време "да миличко", " разбира се", " добре скъпа, слушам" и т.н.....
                              БАХ МААМУ НА ТАКЪВ ЖИВОТ!!!
                              Джиповете, моторите и АТВ-тата не убиват. - убива неправилната им употреба и простотията.
                              С успех можеш да се пребиеш и пеша - за кон да не говорим...
                              Простотията е характерна за хората и именно те я пренасят в машините - тя точно убива...
                              Иначе относно екипировката и проучване на чуждия опит си права..
                              Но понякога собственият опит е безценен.
                              Последно редактирано от Scrapheap; 08-08-08, 13:59.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                ...БАХ МААМУ НА ТАКЪВ ЖИВОТ!!!...
                                Ако ще е така тогава да се върнем на максимата: Жената трявба да е като луната - нощем да я има, денем да я няма.
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X